-
Amximus arra célzott, hogy a mi generációnk őrizte ezt a műfajt. Új dalok viszont nem nagyon születtek. A váltás valamikor a 2000-es évek közepén kezdődött, amikor egyre több ilyen stílusú új italo/euro zene készült. Azt gondolom meg van a miértje is, én szerencsére végig zenéltem ezeket az éveket.
Meglátásom szerint, akik kedvelték ezt a műfajt, azok teljesen jól elvoltak a 90-es évek elején kezdődő eurodance vonalával. Az akkor a nagyon avíttnak számító hagyományos italo teljesen kiszorult, a high energy ami pörgött tovább, de csak mint nagyon réteg zene. Akkor az eurodance vitt mindent, Culture Beat, Dj Bobo, Maxx, Masterboy, Magic Affair, Fun Factory... stb. Nem nagyon volt értelme bármit csinálni. A következő váltást a 90-es évek végén a visszatérő Modern Talking indította el, vittek is mindent akkor. Szerintem gyönyörű visszatérés volt. Abban a pár évben rengeteg maxi jelent meg a 80-as évek sztárjaitól, persze frissítve, rap betétekkel, dögösebb divatosabb loudness-es hangzással. Semmi audiofil vonal, kifejetten diszkóknak készülő maxik voltak. Gyakorlatilag az összes maxi meg van abból az időszakból.
Amikor ez lecsengett, akkor jöttek újra az olaszok. 1999-ben jött az Eiffel65, és vele egy iszonyat erős eurós hullám söpört végig a klubbokban. Pár előadó abból az időből, The Soundlovers, Regina, Billy More, Lady Violet. Ez a vonal is megállt sajnos. Onnantól mert csak az elektronikus klub zenék uralkodtak. Progresszív House... jött az Electro... Deep House...nem akarom sorolni.
Gyanítom azzal, hogy gyakorlatilag megszűnt a dallamos dance és diszkózene, az indította el azt a folyamatot, hogy a mi generációnk elkezdett újra hobbiból és szerelemből a 80-as évek stílusában zenéket készíteni. Ennek köszönhetjük ezt a rengeteg új zenét.