szerintem,amennyire tudom, a korabeli 80-as italo és eurodiszkó népszerü volt közép- és dél amerikában is (argentina, mexico, peru), volt is néhány saját sztárjuk, pár album és kislemez, az USA-ban ez inkabb csak retegzene, klub zene volt, kivéve a 80as eleji Cowley vonalat,még Kanadában is sokkal sikeresebb volt az egész,ami érthetö.
ahogy a stílus csillaga kezdett leáldozni ott is inkább a mai 30-40-50-es rajongói korosztály örizte a zenét, és az utóbbi bö 10-15 évben szintén belölük kerültek elö a fiatalabb generációk újabb italo disco zenéi,
mexicoban nagy szerepe volt és a mai napig van, részt vállal a stílus ápolásában Patrick Miller DJ, akinek van a fövárosban és talán másutt is néhány kisebb-nagyobb klubja, melyek nagyon népszerüek és szeretettel játszák a hi-nrg-t és italo disco-t. Ezen kivül föleg kint a hi-nrg némi nemi mássághoz is kötödik, ez magában a stilusban is felfedezhetö.
Manapság meg hála az internetnek a tehetösebb vagy elszantabb rajongok is meg tudnak szervezni nemi europai eloado importot.
A Trans-X (szerintem csak átmeneti) kiköltözése is inkabb ennek a hozadéka.