"A jól masterelt anyag egyformán jól szól az olcsó és a nagyon drága rendszereken is, az autóban és a laptopon is"
No én ilyet még nem hallottam és a hangmérnökök is ennek az ellenkezőjét állítják. Ugyanis az hogy egy kocsiban, egy telefonon jól szoljon teljesen más szempontokat igényel mint mondjuk high-end berendezésen. Sajnos manapság digitáls vég esetén szinte mindent iTunes kompatibilisre masterelnek mert ott van a legnagyobb célcsoport. Így egyszeri pista mélykiemelt, magaskiemelt rendszerén teljesen jól fog szólni (a kocsiban is ez van általában), aztán rárakod egy pár milliós cuccra és sírva fakadsz, hogy hova dugtál el a dinamikát, az egységes hangzást... :(
"Szerintem egy diszkózenénél teljesen lényegtelen a dinamika és a térérzet, mert se felvételkor, se most nem érdekel senkit."
Ezzel sem értek egyet, koromnál és mostani "kívánságaimnál fogva" kb 3 éve nem voltam diszkóban, de azért a jó diszkó zenét szívesen megveszem, hallgatom otthon buli nélkül is. Ha szarul szól akkor az igen kiábrándító...
"Az akkori technika, és gyenge minőségű lehallgató rendszerek miatt is ilyenek ezek a dalok."
Lemaradtam valamiről? A 70-es 80-as években bőven voltak olyan rendszerek az átlag háztartásban is nyugaton amelyek sok mai átlag eszközökön (pl házimozi erősítők) túltesznek még ma is hangzásilag, minőségileg.
"És ez a lényeg... szerintem persze :) Mert ezek, mondom még egyszer, diszkózenék :)"
Ha ez így van akkor az nagyon szomorú, és egy újabb szög a fiatalság koporsójába :( Utoljára szerkesztette: narumon, 2014.09.16. 19:18:00