42829
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• Musachy
    Jó felhozatal, ennél jobb csak akkor volna, ha mindez egy jó negyedszázaddal ezelőtt lenne!
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2014.09.16. 18:21:07
  • kaposi1
    Gratulálok! Nekem még kicsit várnom kell hogy hallhassam őket mert egy nagyobb csomaggal kerül megvásárlásra Helsinki-ben a 19-20-án esedékes Italo party-n.
    Fellépők a már szinte szokásos csapat pár "újjal" kiegészülve.

Live line-up:

Raffaele Fiume
    Marcello Catalano
    Rago & Farina
    Italove
    Fred Ventura
    Albert One
    Brian Ice
    Vince "SCOTCH" Lancini
    Ken Laszlo
    P Lion
    Turatti Dj-set

Deejays

Warm up Partys
    Tero &
    Kristiina
  • Musachy
    Én csak egy műkedvelő amatőr vagyok, nem is akarok igazán beleszólni, de itt igazat kell adnom. Nekem rettentő sok a "csinált" basszus, az agyamat kiüti, hihetetlen fárasztó. A kevesebb is pont elég.
  • kaposi1
    Kimondottan I'm feeling alone maxi sose volt beígérve.
    Ha ezt már megosztotta Ismael akkor valószínűleg hamarosan a többi nótáét is be fogja mutatni.
    Volt szerencsém hallani őket, nem adott lejjebb a tőle megszokott színvonalon.
    Sajnos még ma is kértek rá hogy legyen még titok a vinyl-k track listája.
  • italove
    Bocsánat, de én csak nevetek ezen az értékelésen. Nem a bécsi szimpatikusok muzsikájáról van szó, hanem diszkó zenéről, ahol nagyon is lényegesek a szép telt mélyek. Egyébként ne valami etalon felvételhez hasonlítsd a nótákat, hanem ahhoz, amiből készültek.
    Pár munkádat linkeld már légy szíves, hogy lássuk, hogyan kell ezt csinálni!
  • amaximus
    :) milyen lehetöség van???
    kb. 5 Audio-Technica fülest hallottam eddig, de bevallom őszintén azt a típust pont nem.
    amire emlékszem, hogy kb. 100ezernél volt az a rész,amikor már kezdett érdekes lenni nekem ez a név,az aktuális választékból, persze ez nem jelent semmit, hisz kizárólag arról a fülesről lehet véleményt alkotni,amit meghallgatsz. sajnos másik 500 típussal még el vagyok maradva :) hallottam már semmi extra fülest 270ezerért (az árat én 100-ra löttem volna be), és hűazannyját 40-50-80-ért. ami fontos és 90%-ban mindig kimarad,a hallgatás körülményei, mindig mindent ugyanazon forrásokon és zenékkel teszteltem, mert minden más tényező különböző eredményeket fog hozni, persze erre nagyon kevés lehetőség van, de törekedni kell rá. :) ebben támogat egy haverom is,aki úgymond kontrolként fülel velem.
    30ért vagy alatta továbbra sem leltem olyat,amire büszke lehetnék, ha így lett volna, rögtön veszek 4-et belőle, persze tudom, hogy mindenkinél a lehetőség (pénz) szab határt.
    egy 50ezres (kint 30ezres) AT füles már biztos nem fog rosszul szólni, de hogy ebből mennyi lesz a jó felé eső rész,azt tényleg csak fülelés után lehet támpontként kezelni.
    amin viszont a legjobb fülesek is simán elbuknak,az az, ha szar a meghajtása,erősítése.ez az AT elég könnyen hajtható és nagyon jól terhelhető, a basszusok erejével biztos nem lesz gondod. bár zárt, én 1 jó fokkal a félig nyitott felé hajlok (van mindkettő)
  • amaximus
    megjöttek a lelet eredmények: :)

-tehát ami elsőre feltűnt, hogy nincs frekvencia visszaállítás,egy normális maszterben vagy remaszterben ilyen hiba nincs, nemhogy egy "profitól" kapott mintában
    -a hangkép, hangzás tőlem nagyon távol áll, elsőre minden kommersz cuccokon nevelkedett ember hű-meg-házna, hisz az emberi fül jobban reagál a hangosabbra és teltebb mélyre stb. de alapvetően mindkettő diszkóteremre lett optimalizálva, kicsi a dinamika, ezt nyilván a szinuszképük is szépen mutatja, a két felvétel között váltogatva ezt tökéletseen hallani, túlhangosított, brutálisan túltolt mélyek, mintha bele lenne építve egy mélyláda,
    az egész olyan,mintha egy limiter folyamatosan közbeszólna,nincsenek szép, tiszta közepek, nem érezhető a hangok kilengése, rövid, tompa a lecsengésük, egy baromira loudness-es hangzást csináltál. mindez főleg a squasg gang-nél hallható, a másik ettől egy nagyságrenddel jobb, de a közös jegyek sajnos hasonlóak.
    az ilyen hangzást már rövig távon is egyszerűen fárasztó hallgatni (egy jó rendszeren).
    egy diszkóban az ilyet imádják, ott más a környezet, a közeg és az elvárás is, oda az ilyen kell és a kutyát nem érdeklik a részletek, de ennek nincs köze egy rendes maszterhez.
    én úgy érzem, ha mindenből csak feleannyit "raktál" volna bele, akkor valahol ott elég is lett volna a beavatkozás.
    ez teljesen magánvélemény, ha nektek ez tetszik, lelketek, fületek rajta, de ez most sajnos engem nem győzött meg semmiről sem, viszont köszönöm a lehetőséget erre a kiruccanásra is.
  • reynaud #20032
    Magic System DJ - Far Away From Me (demo)

Azzal a sok maszat,szemétbe való zenével ellentétben,melyek gyakori vendégei a topiknak,ez igazi new-italo hangzás!
    Van egy olyan gyanúm hogy ez a dal a beigért (I'm feeling alone ) maxin rajt lesz!
  • Musachy
    Ti hogy álltok az új I Venti kiadványokkal?

Viccesek tudnak lenni, amikor pl. a Tom Hooker lemezre ráírják, hogy 45 fordulat és kicsit meglepődik az ember, ahogy megszólal...

• narumon
    Ha már füles akkor kihasználom a lehetőséget; Audio Technica ATH-M50x-et hallottál-e? Ezzel szemezek már régóta és USA-ban az ára is egész jó!
  • italove
    Az adott anyagi keretek miatt, nincs értelme feljebb menni árban, mert egy alsó középkategóriás fülessel (20-30 ezres kategória) nagyjából azonos minőséget tud a füles, amit írtam (shure SRH440 a kategória etalonja). Többet meg úgysem tudok fizetni érte. Előnye, hogy szépek a mélyek rajta. Vannak olyan fejhallgatók, amik jobbak, szebben szólnak (alsó középről beszélek), de azok nem diszkó zenére lettek kitalálva, nem adnak le akkora mélyet. A gépemen kipróbáltam ezt a fülest, borzalmasan szólt az alaplapi hangkártyával (főleg a kis hangerő miatt). Mikor beraktam egy egyszerű sb audigy-t, teljesen megtáltosodott, lett hangereje is. A csere előtt nagyon gondolkodtam egy hordozható előerősítőben, amit esetleg egy mp3 playerhez is lehetne majd használni, de így felesleges.
  • amaximus
    nincs sőt...ahogy ráraksz magasat vagy mélyet a te eq-dal, azonnal hozzányúlsz az eredeti dinamikához is, ettől még persze lehet jó vagy akár sokkal jobb is,de jól el is lehet cseszni, mondom, nem az a rész a lényeg, hogy hozzányúlsz,hanem mi lesz a végeredmény.
    ha most feljebb lépsz eg kategóriát a fülesben és már a 10ezer forintisnál jársz,akkor még sokat kell lépkedned,mire végre tényleg lesz egy jó fülesed.
    kb. 50 fülest hallgattam meg, 1500-300000-ig, azt tapasztaltam, hogy nálunk 30ezer alatt a fű se nő,lehet bármi ráírva, nézhet ki akárhogy, tökmindegy...a hangjuk 30 alat eléggé felejtős. de a másik véglet is igaz, csak mert kurvadrága,semmi gari nincs arra, hogy az annyira jó is.
    mivel fogod egyébként hajtani?

"de az esetek többségében jobban fog szólni, igaz nem lehet csodát tenni."
    ezzel úgy nagy-nagyjából egyetértek. bár vannak csodák is. :)
  • amaximus

ez a hsz csak úgy lógótt a levegőben, tök véletlen botlottam bele, kicsit belevaúznék:

-szó sincs vitáról, vélemény és nézőpontkülönbségről van szó, ha vitáznék, néha csapkodnám a tarkóját :)

-egyetértek, és ha sokkal régebbre is visszaolvastál, akkor biztos belefutottál abba, hogy én is hallom, hogy ezen zenék nem 90%-ból, hanem 98%-ból hiányzik a rendes maszter, én is azt hangsúlyozom, hogy a zene élvezhetőségét alapvetően a maszter befolyásolja, az itteni eresztések többsége sokszor súrolják a hangfalon élvezhetetlen szintet. füles más téma,az más világ,ott több térbeli és dinamikus gyengeségen átmegy a fül, főleg ha jó a füles.

- a zenei hangerősség különbségek jelcsúcs szintű normalizálása semmilyen befolyással nincs a hangminőségre,tehát ez tökmindegy, ez engem nem zavar, sőt van,aminél én is megcsinálom,ha annyira halk, normalizálni viszont lehet még legalább 3-féle metódus szerint,ami már beleszól sokmindenbe.

-akg k171 egy dj / és stúdióban a belépő szintet képviselő (azaz inkább oda pozicionált) füles...nálam nem játszik, főleg nem a maszterben.

-én egyetlenegy dolgot "jegyeztem meg" italove-nak, és az nem az általa felrakott összes számot érintő masztere ténye,hanem annak több esetben kirívó milyensége vagy minősége, semmi más. lehet maszterelgetni, meg moddolni bármit, de azt, hogy hogyan teszem és mi lesz a végeredménye,az bizonyos kereteken kívül nem mindegy,kivéve, ha kizárólag a saját mittudomén milyen rendszerhez igazítom és nem dobom be a nagy közösbe, ahol olyan zene- és minőségbuzik is meghallgatják,mint pl. én .:))) bár végülis ez nem szempont, én is csak halkan és futólag jegyeztem meg, nem kezdtem el és nem is kívánok napi szinten foglalkozni ezzel a dologgal, hisz meg vagyok nélküle is.

-picit mindenki ért hozzá,aki úgy érzi, hogy ért hozzá picit! :) te tanultad ezt, igaz azok is tanulták, akik az elmúlt 10 évben tonnányi hulladék masztert termeltek ki a világnak, így ezt a részletet hagy ne vegyem tuti garanciának bármire, de ne érts félre, ezzel nem minősítek és nem is
    általánosítok, mondjuk úgy, ezek a száraz tények. tv-ben hangmérnökség és zenei reprodukció egy lemezen vagy egy színpadon, beltéren, kültéren azért erősen különböző témák,mint hogy úgy gondoljuk, aki tanulta az alapokat,az már ért is mindenhez.

-szívesen meghallgatom majd a műved, ezt késő délután tudom megtenni nomális környezetben és visszajelzek. kíváncsian várom, hisz ha valami jó,akkor azt én is és más is szívesen hallgatja. a zenékbe még éppcsak belekukkantottam, egy dolog azonnal feltűnt,de részleteket majd ha meg is hallgattam. :)
  • italove
    Nem kérdés, hogy melyik szól jobban! Nekem ugyan nincs drága szetem, de azért nem szól rosszul az 5.1-es genius, ami hozzá van kötve a gépemhez. Ezen is szépen hallani. (Most akarok venni én is egy fülest, Superlux 681 EVO lesz).
    Teljes mértékben egyetértek a hozzászólásoddal, én is ezeket a dolgokat tapasztaltam. A 80-as évek elejéről származó zenéknél pedig mintha megfeledkeztek volna arról, h nem ártana egy kis mélyet is adni rá (tisztelet a kivételeknek). Amaximusnak említettem, azzal, h beállítom a hangerőt illetve magasat és/vagy mélyet adok rá, a dinamika nem fog csökkenni (sőt), persze nem működik ez 100%-os biztonsággal, hiszen egy szoftver konvertálgat, de az esetek többségében jobban fog szólni, igaz nem lehet csodát tenni.
    Utoljára szerkesztette: italove, 2014.09.16. 09:14:38
  • narumon
    WTF????? Komolyan nem értem én ez a "bandát" :(
  • Musachy
    Most úgy elképzeltem, ahogy tárgyaltok ezzel a Szergejjel.
  • kaposi1
    nekem ezt válaszolta rá.

"Straighten up, nothing will. I have a month to sell out of this release. Order all for a long time.Order. Vinyl long ago on sale. The sound on one side of loud."
    Utoljára szerkesztette: kaposi1, 2014.09.15. 21:50:15
  • Wind 67
    inkább a " a Lajossal szimpatizálók fogják megvenni a lemezt "
  • sanyo71
    Az nagyobb kérdés szerintem hogy ki lett-e javítva a lemez,vagy csak előhúzott megint a Szergey a rosszakból páratErre is rákérdeztél??
  • magicboxx
    Nem vitatkozni akarok, de nagyon sok mindenben nem értek egyet amaximus/italove vitában amaximus-al. Szerintem ezeknek a zenéknek 90%-a konkrétan üvölt egy normális master után. Italove-hoz hasonlóan nincs kedvem minden 2. zenénél a hangerőt állítgatni, a zenék jó részénél meg konkrétan olyan érzésem van, hogy kútból szól és bedugult a fülem. A saját gyűjteményem ezért masterelve van. Jó rendszeren hallgatom, jbl studio monitorok, akg k171 füles. stb. Picit talán értek is hozzá, mert hangmesteri végzettségem van, és jelenleg is hangmérnökként dolgozok tévében, előtte meg nagyon sokáig rádióztam. Maga az italo messze nem az a műfaj ahol dinamikáról, meg mélységről és egyéb fogalmakról lehetne beszélni. Ez elektronikus zene, szintetizátorokkal, pici stúdiókba jól v. rosszul rögzítve. Megosztok 2 általam masterelt zenét, szándékosan egy régit és egy újat, mellette van az eredeti kópia is. Mindenki eldöntheti, hogy neki melyik tetszik.

zippyshare
    Utoljára szerkesztette: magicboxx, 2014.09.15. 20:44:46
  • sanyo71
    Drága,nem lehet mit tenni, a régiek se épp olcsók,már italo disco terénMért pont ezt kell nekem is a legjobban szeretnem?
  • kaposi1
    Egy kis kesergő.

Szerintem Birizdo lemeze jól sikerült de...
    Sergey valami olyan rosszul lőtte be az árát hogy nem csodálnám ha kevés fogyna belőle.
    Riasztó az ár sajnos na ne szépítsük.
    Nagyon sajnálom mert így tényleg csak az elvakult Italo rajongók vagy esetleg a Lajossal szimpatizálók fogják megvenni a lemezt.

a realitás 15-19 euró lett volna szerintem
    ezzel szembe ezt az ajánlatot kaptam.

25 euro vinyl+15 euro - shipment registr world
    40 euro - PayPal ;

• narumon
    thx, több mint a semmi :)
    Jó sporolósra vették megint a tracklistet :( és gondolom vagy 20 EUR símán lesz...
    Vicces ez kicsit amikor About:Berlin aktuális válogatás, 4 lemezen 25EUR.... na jó mondjuk az nem italo disco :)
    Azért azt hiszem, hogy ezt meg fogom venni.
  • sanyo71
    Szia Naru!!
    Itt lesd meg, ennél bővebbet én nem tudok
    http://www.sprecshop.com/#!vinyl/c1doh
  • narumon
    Erről találok valahol vamai bővebbet? SP Records honlapját néztem de az egy vicc...
  • atiapuka
    Nekem ez is tetszik.

Modern Talking-Witchqueen Of Eldorado (DJ Master Traxx Long Dance Maloy Extended)

Én szeretem a Talking-ot, tudom sokan nem szeretik. De én szeretem az ilyen 'nyálas' zenéket is. Bármikor inkább ilyet hallgatok, mint tegnap este a sztár a sztárban vagy mi volt, a Cher utánzat.:) Ebbe az egybe belenéztem, de inkább maradtam az italo-nál.
  • italove
    Na, nekem meg ez a Morgo zene nem jön be. 1x meghallgattam, de már akkor is untam! Tucatdallam, tucatszinti, igazi tucatsláger. Még szerencse, hogy van választék bőven, lehet mit hallgatni ezen kívül is.
  • atiapuka
    Nekem tetszik:

Marco Polo-Dancing All The Night (BPM Mix)
  • atiapuka
    Na a Digitalo-nak megkegyelmeztem, az azért annyira nem is rossz.:)
  • atiapuka
    Most pont ilyen zenéket hallgatok, illetve hallgattam délután.
    És érdekes, mert vannak olyan zenék (pl. Amaya - New Ways, Dean Coprporation - App Me (Italo Dance Mix), Digitalo - Digitalo (Extended Version) amelyek szinte mindenkinek tetszenek, de nekem első hallásra sem jöttek be, de anno még nyáron eltettem, hátha csak a fülemmel van gond. Most újra hallgatva ugyancsak az a véleményem róluk, már a lomtárban mosolyognak. Na nem sokáig.

Ebből a listából nekem viszont még mindig a M@rgo Feat. Mode One vezet. Sőt, a barátnőm a magyar rock zenét szereti, de még neki is tetszett. Igaz a ritmusát dicsérte.:)
  • italove
    Stefano E Bene feat. Fred Ventura - All For You
  • beva02
    Na igen de ma már nem biztos hogy azok az emberek felügyelik a kiadást
  • kaposi1
    Ez már csak azért is bosszantó mert számtalan példa van már csak itt kis hazánkban is hogy lényegesen szerényebb körülményekkel bíró hazai honfitársaink is milyen tehetségesek, és milyen szuper mixeket hoznak össze.
    Ez meg ugye a nagy ZYX lenne elméletileg tökéletes technikai feltételekkel.
  • kaposi1
    Külföldi barátaim körében is ez a vélemény róla.
    Mármint a mix-ről jelen esetben.
  • beva02
    Ez így igaz most hallgattam meg én is de silány
  • kaposi1
    Galaxy Hunter - Ultimate Freedom

Minden tudnivaló a videó alá írva.
  • atiapuka
    Nem rossz.
  • gyula1971
    ROMANTIC AVENUE - Sixx Pack Mixx

• atiapuka
    Ez nekem nagyon bejön: M@rgO feat Mode One-My Love in your Heart (Disco Version)
    Pont délután hallgattam...
  • italofan95
    20.000. HSZ
    JEEEEEEE!!!!