NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• amaximus

ez a hsz csak úgy lógótt a levegőben, tök véletlen botlottam bele, kicsit belevaúznék:

-szó sincs vitáról, vélemény és nézőpontkülönbségről van szó, ha vitáznék, néha csapkodnám a tarkóját :)

-egyetértek, és ha sokkal régebbre is visszaolvastál, akkor biztos belefutottál abba, hogy én is hallom, hogy ezen zenék nem 90%-ból, hanem 98%-ból hiányzik a rendes maszter, én is azt hangsúlyozom, hogy a zene élvezhetőségét alapvetően a maszter befolyásolja, az itteni eresztések többsége sokszor súrolják a hangfalon élvezhetetlen szintet. füles más téma,az más világ,ott több térbeli és dinamikus gyengeségen átmegy a fül, főleg ha jó a füles.

- a zenei hangerősség különbségek jelcsúcs szintű normalizálása semmilyen befolyással nincs a hangminőségre,tehát ez tökmindegy, ez engem nem zavar, sőt van,aminél én is megcsinálom,ha annyira halk, normalizálni viszont lehet még legalább 3-féle metódus szerint,ami már beleszól sokmindenbe.

-akg k171 egy dj / és stúdióban a belépő szintet képviselő (azaz inkább oda pozicionált) füles...nálam nem játszik, főleg nem a maszterben.

-én egyetlenegy dolgot "jegyeztem meg" italove-nak, és az nem az általa felrakott összes számot érintő masztere ténye,hanem annak több esetben kirívó milyensége vagy minősége, semmi más. lehet maszterelgetni, meg moddolni bármit, de azt, hogy hogyan teszem és mi lesz a végeredménye,az bizonyos kereteken kívül nem mindegy,kivéve, ha kizárólag a saját mittudomén milyen rendszerhez igazítom és nem dobom be a nagy közösbe, ahol olyan zene- és minőségbuzik is meghallgatják,mint pl. én .:))) bár végülis ez nem szempont, én is csak halkan és futólag jegyeztem meg, nem kezdtem el és nem is kívánok napi szinten foglalkozni ezzel a dologgal, hisz meg vagyok nélküle is.

-picit mindenki ért hozzá,aki úgy érzi, hogy ért hozzá picit! :) te tanultad ezt, igaz azok is tanulták, akik az elmúlt 10 évben tonnányi hulladék masztert termeltek ki a világnak, így ezt a részletet hagy ne vegyem tuti garanciának bármire, de ne érts félre, ezzel nem minősítek és nem is
    általánosítok, mondjuk úgy, ezek a száraz tények. tv-ben hangmérnökség és zenei reprodukció egy lemezen vagy egy színpadon, beltéren, kültéren azért erősen különböző témák,mint hogy úgy gondoljuk, aki tanulta az alapokat,az már ért is mindenhez.

-szívesen meghallgatom majd a műved, ezt késő délután tudom megtenni nomális környezetben és visszajelzek. kíváncsian várom, hisz ha valami jó,akkor azt én is és más is szívesen hallgatja. a zenékbe még éppcsak belekukkantottam, egy dolog azonnal feltűnt,de részleteket majd ha meg is hallgattam. :)