• djhambi
    #372
    "A mai paraszt azon csodálkozik, hogy miért nem tudja eladni a tejet hatvan forintért, miközben az 'olcsó' szlovák tej százhatvan"

    Ergo: túl sok a magyar paraszt, ellenben szakmunkáshiány van! (A szakmunka az kétkezi munka, olyan munkásdolog, ergo kommunista, így gondolkodnak az emberek.) Ott rohad meg a szőlő, meg a dinnye, nem bsezélve a búzáról, hát miért nem olyan munkát vállal, amire szükségvan? /* OFF Az Orbán hibája, mert elhitette az emberekkel, hogy a mezőgazdasági termelőkre szükség van, és támogatással elindítotat őket az útjukon... Mert tudja, hogy a nép kajálni fogja. ON */ Ugyanez a helyzet a bölcsészképzésekkel kapscolatban. Ezek számát és hasznosságát tekintve eléggé gyászos a helyezt. Szerencsére most államilag csökkentik ezen képzések számát. (És a diplomás munkanélküliség államilag finanszírozott kinevelését ezzel együtt.)

    Egyébként mi tényleg eltérően értelmezett nacionalista fogalmat használtunk, ezért volt félerértés.

    Nem a témához kapcsolódik de találtam egy jó kis idézetet. Talán általánosítva viszont érvényes az idiotizmus-hungarizmus-nacionalizmus-radikalizmus-anarchizmus témakörében. De ezen felül természettudományos vélekedésemet éppúgy altámasztja.

    "Nézzük az E=mc^2 egyenletet. Hitlernek, Sztálinnak és Rooseveltnek csak halvány sejése volt arról, hogy mit is jelent. Mégis ezen egyszerű egyenlet oly elmélet szülötte, amely szépségében vetekszik egy Mozart koncertoval, hosszabb távon hasznosabb az emberiség számára, mint a tőzsde, és forradalmibb a kommunista pártnál. És ez az elmélet, a relativitás elmélete egy furcsa kis matematikus agyában fogant meg, akit kirúgtak Németországból, mert a Hazát irányító gyakorlatias gondolkodású emberek nem bírták a zsidókat. Ha Hitler megértette vonla e képletet, taln nem veszette volna el a háborút." - Martin Gardner - Order and Surprise (Prometheus Book, 1983. p. 299.)