• Tetsuo
    #352
    Egysegben az ero. Ez jol hangzik, csak nem kivitelezheto, ugyanis egyik nagy nemzet sem gondolja igy, ok nacionalistak es vedik a poziciojukat, ez termeszetes.

    A magyarok is lehettek volna komolyabb pozicioban, de elqrtuk v adaz osszeeskuves aldozatai lettunk, esetleg mind2.
    Ez utobbi a valoszinu. Valoszinu, hogy a mar nagyhatalmak nem nezik joszemmel, ha egy ujabb gazdasag megerosodik, plane mindjart kulcspozicioba kerul.. ez lettunk volna mi az osztrakokkal, ill nelkuluk. A Fold egyik legjobb helyen, a Karpatmedenceben.

    Mar eppen kezdett jol allni minden, mar eppen kezdett beindulni minden (ipar, kereskedelem, gazdasag, vilagszinvonal kozeleben voltunk), sok kulfoldi jott amulni-bamulni az epuleteinket, a talalmanyainkat, lehetosegeinket.
    Erre tessek, VH, aztan trianon sux..az orszag 72%at csatoltak el! Direkte a legrosszabb helyeken szabtak szet az orszagot.. en azon csodalkozom, h meg letezik.
    Sokk, mindenfele rendszerek, kulso erdekek csicskasai, 2. VH. rossz dontesek, hazaarulasok sorozata, szertefoszlo remenyek.
    Jobboldal, baloldal, mindegyik szivta az orszag veret, kinozta az embereket..
    kommunizmus, megtobb emberkinzas, malenkij robot meg Andrassy ut 60, pufajkasok es hasonlok. A vilag 1ik primitiv nepe uralta orszagunkat tobb mint 40 evig. Fél orszag 3/3as, a magyar identitas lassan kihal..
    Rendszervaltas, mindenki marad, csak mas cimet/beosztast kap, vadkapitalizmus, garazdalkodas, "ujvallakozok", atomszar torvenyek, hatalmas vagyonok aramlanak ki az orszagbol, mar inkabb nyugat, mint kelet fele.
    A magyar megint hoppon marad. Nincs bizalom, csak egy csomo part es hazugsag.
    Mar elfelejtettuk, honnan jottunk, kik is voltunk, milyen kimagaslo nemzetunk volt egykor..
    Ciki emlegetni a multat, mindenki felejteni akar es tv-t nezni.

    Ha vki megnezi milyen talamanyokhoz volt koze a magyar tudosoknak, oktatasnak, ha valaki kiszamolja, melyik nemzetnek van a legtobb olimpiai aranyerme /fo, elcsodalkozik es legyint, hogy statisztika es nem gondol bele, h hogyan lehetett ez egyaltalan..

    Csak mi lehetunk olyan naivak, ill agymosott allampolgaraink, h azt gondoljuk, h osszefoghatunk szlovakokkal, angolokkal, franciakkal, belgakkal.. ezek mindegyike lenezi a nepunk, es ez nem fog megvaltozni az EU miatt, sot ez erosodni fog. Sajnos az az igazsag, h a sajat labunkra kell allnunk es meghozza vegre onerobol.
    SENKI NEM FOG NEKUNK SEGITENI, sot ellenunk ugykodnek.