• djhambi
    #350
    "aki felnez az amerikai politikara."

    Nem a politikájukra nézek fel, (háborúk, olaj?) hanem csodálom, hogy a nemzetük érdekében félre tudják tenni kicsinyes pártvitáikat. Kicsit a szavaim kiforgatása.

    Egyetértünk abban, hogy a szlovákoknak nincs történelmük, ezért tőlün lopnak. De kicsit túlzásnak vélem azt, hogy jól megvoltak melettünk... Én úgy tudom, hogy a meseszép Felvidékre "újgazdag" magyarok hatalmas kastélyokat építettek, és fényűztek, amíg a szlovákok drótos tótok, meg ablakos tótok voltak. Akkor a magyarok lenéztéka tótokat, és mindketten lenézték a cigányokat. (Nagyapám mesélte azokból az időkből, mikor még ott laktak a birtokukon...) Manapság a szlovákok lenézik a magyarokat, és mindketten a cigányokat. A szlovákok mercdeszt vezetnek, és közgazdászok, a magyarok pedig virágot kötnek. (Most nyitottak új boltot, és nagyon minőségi munkákat készítenek, és sok a rendelés állítólag.)

    "Az EU az Europa legelbaltazottabb otlete volt. SOHA nem mukodhet ugy, mint pl. USA"

    Egyetértek abban, hogy az egy évezredes történelem alatt rengeteg háború elég régi keleű ellenségeket nevelt ki. De emlékszem még azokra a történelem órákra, mikor a franciákkal voltunk jóban, és a németek voltak a főellenség. Ezek változnak. Senki sem várja azt, hogy az EU egyik pillaantról Európai Egyesült Államok lesz. De hogy lehetne elkezdeni Európa egyesítését, ha nem így? Külön-külün gyenge és sebezhető országok vagyunk. Egységben az erő. Talán újabb ezer év múlva összeolvadunk.