jah. Még egy dolog amit nem értek.
Egyszerűen képtelen vagyok felfogni tiszta logikával, hogy miért van az, hogy a "magyar" mint szó, az nem sértő, nem érzem azt hogy azért mert magyarnak neveznek, kevesebb lennék. Míg ha egy kisebbséget a nevén nevezek "ci*ány", máris rasszista vagyok, és azon nyomban bannolnak, mások elítélnek ezért. Hiszen nem tettem mást, mint nevén neveztem a konkrétumot.
Miért tiltott ez a hívószó, és miért nem tiltott a Magyar szó?
Ez a szó be lett úgymond tiltva, és a "roma" szó lett helyette ajánlatos, de ha azt írom, hogy roma, az mára ugyan olyan negatív jelző lett. Miért gondolják egyesek, hogy ezeket a szavakat én teszem negatív jelzőkké, és nem a konkrétum amelyet ez a szó ír le a társadalomban.
Ha mondjuk én egy szar alak lennék, kirabolnám az embereket, mindenkivel verekedni akarnék, mindenkinek ártanék, és az a szó, hogy Frayer engem ír le. Majd ennek a szónak, hívó névnek negatív értelme lenne a társadalomban, ezért ki lenne hibáztatható? Én, akit jogosan egy szemétládának, szar alaknak tartana a társadalom, vagy a társadalom amiért a nevemen szólít?
Lassan már ott tartunk, hogy a "kisebbség" szó is tiltott lesz.
De ha már így állunk, miért nem töröljük el a bűn, meg bűnöző szavakat is?
Hiszen minden ember egyenlő, nincsenek bűnözők. Ugyan úgy ember a bántalmazott és a bűnelkövető is. Minden bűnelkövetőt engedjünk ki a börtönökből, hiszen ők is ugyan olyan emberek.
Aki mondjuk megöli az anyádat, ő is ugyan olyan ember, és ezért tiszteletben kell tartani a döntését, ami a gyilkossághoz vezette.
De nem kell megbocsátani, hiszen nincs mit megbocsátani. A gyilkosság, vagy más úgynevezett "bűn" is ugyan olyan tett mint a többi. Nem szabad diszkriminálni az embert és tetteit. Minden ember, és minden tett egyenlő.
Ha látsz egy embert aki épp megöli egy családtagodat, rázz vele kezet, és tartsd tiszteletben döntését, ne merd megkérdőjelezni tettét, ne ítéld el, ne közösítsd ki, ne diszkrimináld.