Módosítások, új szabályok
-
A körforgalom normális esetben gyorsítja a forgalmat. Míg a régi lámpás kereszteződés, lassítja. Még akkor is, ha érzékelős, tehát ha valahol nem áll autó, akkor addig a másik ágon zöld. Talán azokat a kereszteződéseket lehet felhozni pozitív példának, ahol a telezöldek helyett, szinte minden irányba külön sáv van. Itt még lehet úgy hangolni a lámpákat, hogy a felsőbb rendű út haladása legyen folytonos.
4 kijárat alatt én sem látom értelmét, de négynél, főleg ha egyenrangú utak kereszteződéséről van szó, nagyon is van értelme. Közúton ritka a lámpás kereszteződés, főútakat találkoztatni pedig direktben nem szokás, hisz akkor ha egyik forgalmas, akkor a másik is bedugul. Nem mondom, hogy a délutáni vagy reggeli csúcsban sokat segít, de nem is rosszabb, mint a lámpás. Arról nem is beszélve, hogy amikor nincs nagy forgalom, ha kereszteződés lenne, lámpa nélkül, akkor lassítanod kellene, hogy benézz mindkét irányba. Így viszont, elég balra nézni, és ott is már előre látod, hogy kell-e lassítani. Én személy szerint szeretem a körforgalmakat, de lehet csak azért, mert sűrűn megyek fel főútra mellékútról, és nélküle elég sokat dekkolnék ott. Így viszont kis odafigyeléssel, hamar feljutok.