Magyarok. Kik is vagyunk valójában.
-
Solt #242 Figyu, egyszerűen nem érted amit mondok. Ez biztos az én hibám is, mert valamit rosszul próbálok a tudtodra adni. Millió előadást linkeltem, amiket felhozol érveket, azokat nálam sokkal nagyobb tudású emberek, adatolt hivatkozással cáfolják.
Ennél egyszerűbben nem tudom neked elmondani. A Koronázási szertartás kitétele volt a nép jelenléte, valamint az egyhangú, "igen, akarjuk!" háromszori ismétlődése. Csűrheted, csavarhatod, ez így történt. Ez nem az én hóbortom, az akkori emberek ezt elfogadták.
Az utolsó magyar király, aki a koronázási szertartás minden kitételének megfelelt, az Mátyás volt. Az ő "pályafutásáról" linkeltem előadást. ITT találsz előadást, ami kifejezetten Mátyással foglalkozik. Adatolt, hivatkozott, ellenőrizhető. Kérlek nézd meg, és miután ezzel megvagy, vagy cáfold tényszerűen ami elhangzik, vagy fejezzük be egymás hittérítését.
Belefáradtam, hogy ugyanazt a csontot rágcsáljuk pár hónapos ismétlődésekkel. Nem akarlak megsérteni, de egyszerűen süt rólad a tájékozatlanság, és ez így nagyon fárasztó.
Csak egy példa, idézet tőled:
"Amúgy ez a válaszod? Hogy tilos volt ábrázolni? Fú. Jó kifogás."
Komolyan mondom, ez a vitastílus óvodás szint. Nem az én válaszom, hogy tilos volt ábrázolni, hanem ez fizikai tény! Révay Péter 1613-s leírása alapján születtek róla metszetek, de ezek sem az eredeti másolatai, vagy ábrázolásai. Pontosan emiatt a tiltás miatt van az, hogy nagyon sok az olyan ábrázolás, ami ugyan hasonlít a Szent Koronára, de szemmel láthatóan NEM AZ!
Amit linkeltél III. Lászlóról, az erre tipikus példa! Hol hasonlít az a korona a magyar Szent Koronára? Szerinted hasonlít az ERRE?????
Egyszerűen ez volt a szokásrend! A koronázás előtt kitették a kelő nap fényére, feltöltődött, megtörtént a koronázás, majd vissza tették a ládikójába, és eltették. Nem volt üvegvitrinben mint most. Én elhiszem, hogy ez mai aggyal nehéz, de ettől még akkor ez volt a szokás. Ami már picit türelmetlenné tesz a vitánkat illetően az az, hogy rendre olyan témákon rágódunk, amit már megválaszoltam, illetve amivel kapcsolatban már nem egyszer, nem kétszer ajánlottam előadást, könyvet. Én helyetted nem olvashatom el ezeket, viszont azt ne várd tőlem, hogy több ezer oldalnyi eszmefuttatást pár mondatba sűrítve tálalok neked.
Egy kis olvasni való, ez tényleg nem sok:
10 időszerű óvás a Szent Koronával kapcsolatban
Angyali Korona, Szent csillag
Tisztelettel megkérlek rá, hogy a jövőben akkor állj le ilyen témákban vitatkozni, ha a tájékozottságod meghaladja a hivatalos álláspont határait. Abban a pillanatban szívesen vitatkozom veled, ha bármelyik link, vagy könyv állítását érvekkel alátámasztva cáfolod, vitatod. Ezek a kijelentések, hogy nem így volt, és ez baromság, egyszerűen vita képtelenek.