376
Magyarok. Kik is vagyunk valójában.
-
#256 Kitöltöttem, az lett amit sejtettem. Gazdasági bal és konzervatív. :) -
#255 Második. Vállaljuk fel már magunkat! -
#254 Menj már a népszabis, főleg az orosz jozefinás cikkedel!
Ahány történész, annyiféle magyarázat. Kivételesen Dzsótatának adok igazat, ezt nem szabad komolyan venni. -
#253 B.U.É.K. Minden kedves forumozo tarsamnak . -
Fbn Lx #252 Nyilván elolvastam, hogy mi van a koordináta két végén, és letükröztem, szóval hidd el, hogy ugyanaz lett, nem vagyok ennyire hülye :D
az nem számít szerintem, csak statisztika. A végén sok csoport szerint összehasonlíthatod magad az átlaggal, ha megnézed, érdekes dolgokat mutat.
Pl. a kitöltők durva többsége optimistának tartja magát... -
#251 sőt
Az angolnál tekintélyelvűség, és szabadelvűség van a függőleges tengelyen. Itt valami nem gömbölyű. -
#250 Nem voltál hiteles, a két kérdőív végén a koordinátarendszerben a magyarnál felfelé van a liberális, és lefelé a konzervatív, míg az angolnál fordítva :D
Persze, ha arra gondoltál, hogy közel ugyanaz az eredmény jött ki, akkor nem szóltam. :)
Amúgy nekem is ugyanaz jött ki kb.
(Ez, hogy milyennek tartom magam, meg kire szavaznék, ugye nem számított bele a végeredménybe? :o ) -
#249 En egy kicsit elhuztam balra ;) -
Fbn Lx #248 pont ugyanott van a pöttyöm, mint az előzőnél volt
Úgy látszik hiteles voltam :D -
#247 E szerint kollektivista-liberalis lennek :) -
Big Bad Ryder #246 Ha már itt tartunk, egy szintén színvonalas teszt koordináta rendszeres eredménnyel itt.
Ja és magyar :P -
#245 Ime az enyem ....
-
Fbn Lx #244 jó kis teszt.
bal liberális vagyok eszerint, Gandhi áll hozzám a legközelebb :D -
Solt #243 Addig is szemezgettem neked párat az összefoglalóim közül, hátha nem emlékeznél rájuk még a mentalitás topikból.
A Koronáról röviden
A Koronáról bővebben
Pál Apostól - Szent Korona
Vita egy egyetemi docens szavaival I.
Vita egy egyetemi docens szavaival II. -
Solt #242 Figyu, egyszerűen nem érted amit mondok. Ez biztos az én hibám is, mert valamit rosszul próbálok a tudtodra adni. Millió előadást linkeltem, amiket felhozol érveket, azokat nálam sokkal nagyobb tudású emberek, adatolt hivatkozással cáfolják.
Ennél egyszerűbben nem tudom neked elmondani. A Koronázási szertartás kitétele volt a nép jelenléte, valamint az egyhangú, "igen, akarjuk!" háromszori ismétlődése. Csűrheted, csavarhatod, ez így történt. Ez nem az én hóbortom, az akkori emberek ezt elfogadták.
Az utolsó magyar király, aki a koronázási szertartás minden kitételének megfelelt, az Mátyás volt. Az ő "pályafutásáról" linkeltem előadást. ITT találsz előadást, ami kifejezetten Mátyással foglalkozik. Adatolt, hivatkozott, ellenőrizhető. Kérlek nézd meg, és miután ezzel megvagy, vagy cáfold tényszerűen ami elhangzik, vagy fejezzük be egymás hittérítését.
Belefáradtam, hogy ugyanazt a csontot rágcsáljuk pár hónapos ismétlődésekkel. Nem akarlak megsérteni, de egyszerűen süt rólad a tájékozatlanság, és ez így nagyon fárasztó.
Csak egy példa, idézet tőled:
"Amúgy ez a válaszod? Hogy tilos volt ábrázolni? Fú. Jó kifogás."
Komolyan mondom, ez a vitastílus óvodás szint. Nem az én válaszom, hogy tilos volt ábrázolni, hanem ez fizikai tény! Révay Péter 1613-s leírása alapján születtek róla metszetek, de ezek sem az eredeti másolatai, vagy ábrázolásai. Pontosan emiatt a tiltás miatt van az, hogy nagyon sok az olyan ábrázolás, ami ugyan hasonlít a Szent Koronára, de szemmel láthatóan NEM AZ!
Amit linkeltél III. Lászlóról, az erre tipikus példa! Hol hasonlít az a korona a magyar Szent Koronára? Szerinted hasonlít az ERRE?????
Egyszerűen ez volt a szokásrend! A koronázás előtt kitették a kelő nap fényére, feltöltődött, megtörtént a koronázás, majd vissza tették a ládikójába, és eltették. Nem volt üvegvitrinben mint most. Én elhiszem, hogy ez mai aggyal nehéz, de ettől még akkor ez volt a szokás. Ami már picit türelmetlenné tesz a vitánkat illetően az az, hogy rendre olyan témákon rágódunk, amit már megválaszoltam, illetve amivel kapcsolatban már nem egyszer, nem kétszer ajánlottam előadást, könyvet. Én helyetted nem olvashatom el ezeket, viszont azt ne várd tőlem, hogy több ezer oldalnyi eszmefuttatást pár mondatba sűrítve tálalok neked.
Egy kis olvasni való, ez tényleg nem sok:
10 időszerű óvás a Szent Koronával kapcsolatban
Angyali Korona, Szent csillag
Tisztelettel megkérlek rá, hogy a jövőben akkor állj le ilyen témákban vitatkozni, ha a tájékozottságod meghaladja a hivatalos álláspont határait. Abban a pillanatban szívesen vitatkozom veled, ha bármelyik link, vagy könyv állítását érvekkel alátámasztva cáfolod, vitatod. Ezek a kijelentések, hogy nem így volt, és ez baromság, egyszerűen vita képtelenek.
-
#241 Talalo .... -
#240 Tessék, itt az én alternatív vándorlásváltozatom:
Az első évezred első felében már kialakult indentitástudattal rendelkező magyar nép kettévált, egyik fele nyugatra vándorolt Európa felé, tovább keveredve az ott talált türk, besenyő és egyéb népséggel, a másik fele pedig meghódította Ázsia keleti sztyeppéit, majd továbbvándorolva északkelet felé, a befagyott jeges tengeren átgyalogoltak Alaszkán át Kanadába, és letelepedtek Saskatchewan tartományban, megalapítva a saját falvaikat. :P -
#239 Jo ... ezt alairom . Nem tudom annak idejen mennyire volt divatos uszni :)
#237 Azt hiszem Frei Tamas Magyarab temaja ( Frei Dosszie ) nem talalok videot rola :( -
#238 A perzsa meg indiai területeken nem fogok meglepődni amúgy sem, de Kanada azért necces, a népvándorlás szempontjából nemde? ;) -
#237 "hogy nem kell meglepődni azon hogy különböző országokban ugyanazok a városnevek előfordulnak."
Mondjuk egy "Gyulakend" nevezetu telepules leten Iranban igen csak meg lehet lepodni . Ha mar a "Mako"-n nem tudsz meglepodni. Arrol nem is beszelve hogy ezek nem elszigetelt egyedi dolgok hanem nagyon sok helyen fellelhetok ... az arab-magyar-okrol nem is beszelve . De talahatsz eseteket Indiaban is .
-
#236 És annak utánanéztél hogy mikoriak ezek a magyar nevű kanadai települések? Lehet hogy csak 50-60 évesek, nem tudsz róluk semmit.
Amúgy tényleg nem értem mit akartál vele mondani, én Madridot meg Sydney-t azért hoztam fel, hogy nem kell meglepődni azon hogy különböző országokban ugyanazok a városnevek előfordulnak. -
#235 Fatol az erdot :) Magarol a magyarsagrol a verszezodestol beszelunk. Nem volt titok es senki nem tagadja hogy kulonbozo nepekbol ( a 7 torzs ami ugye 9 volt ) akik csak eletmodjukban es beszelt nyelvukben voltak hasonloak . Itt nem az a kerdes hogy 2010-ben genetikailag mennyire is vagyunk magyarok ( amugy eleg beteges errol az oldalrol megkozeliteni a dolgot ) hanem az hogy kik is valojaban az oseink .
" A történettudomány csak a kiegyezés utáni években "bizonyította be", hogy a hunok és a magyarok között nincs rokonság és a hunok történetét ettől kezdve elválasztották a magyar történettől. E "történészek" azzal érvelnek, hogy a rokonsági tudat csak a honfoglalás után vált a magyarság előtt ismertté és krónikásaink a külföldiektől vették át ezt a hiedelmet. Ezen nézeteiket azért alakították ki, mert a mesterségesen gyártott finnugor származtatási elmélettel a hun-magyar kapcsolat nem magyarázható. És itt a finnugor nyelvészeti iskola súlyos bűnt követett el azzal, amikor pusztán filológiai alapon beavatkozott történelmi, néprajzi és embertani problémák megoldásába. Márpedig Attilát és hunjait igazán csak a magyar ember és a magyar tudomány értheti meg. A nyugati történetírás közömbösségével és értetlenségével pörbe szállni csak az igazi magyar és nem a monarchista-marxista történettudománynak lehet joga.
A hun-székely azonosság tudata történelmi tényen alapszik. Kézai Simonnál és a többi krónikánkban kevés változattal olvassuk, hogy a nagy "összeomláskor" 3000 hun a Chigle- (Csigle-) mezejére menekült és, hogy az ellenséges pannóniai népek fel ne ismerjék bennük az ősi ellenséget, zatuloknak nevezték magukat. Csigle-mező az erdélyi Mezőségben van; Mezőbánd, Mezőménes és Bazéd határánál húzódó dobsort ma is Csiglának nevezik; az alján húzódó térség neve pedig Csigla-mező volt. A hagyomány szerint az ottmaradt hunok innen népesítették be Erdélyt - utódaik a székelyek. "
Ime ... a finnugor rokonsag .
Kronikakban vannak feljegyzesek ahol megemlitik a hunokat akiket magyaroknak hivnak . -
#234 Inkább leírom...Mind a két település Mo.-on található meg, ellentétben Madrid és Sydney-vel amik ugye nem egy ország. Sajnálom ha tényleg nem volt ez neked elég világos. -
#233 Ne értetlenkedj. Azért ez kicsit más mivel, de ha ennyire magyarázni kell akkor tényleg értelmetlen számodra foglalkozni ezzel a témával. -
#232 Jó, elfelejtettem, a finnugorizmus, azt én magyar órán tanultam, és ott is marhaságnak tartottam, de törin ezeket tanította a néni, amik le vannak ebben is írva. -
#231 Ez jó, beraktam könyvjelzőbe.
Túl sok időm most nincs olvasgatni, az írott források részt olvastam el, de az nem támaszt alá semmit :) Legalábbis semmi eltérőt attól, amit az iskolában tanultunk, maximum kiegészíti. Kár hogy ilyen kapkodó összefoglalás szerű a leírás, és nem megy bele a részletekbe. Az elején a kínai feljegyzések pl akármelyik népről szólhatnak, akkoriban Ázsia népeinek nagy része több mint valószínű hogy hasonló volt. "főleg lovat, tehenet és juhot tartanak… földeik területekre vannak felosztva, s ezek különböző vezetőik ellenőrzése alatt állnak… Hosszú távú fegyvernek az íjat és a nyilat, közelharcra a kardot és a dárdát használják"."
A többi írás is azt támasztja alá, hogy mire ideértek az őseink a Kárpát-medencébe, már egy több népből összeolvadt sokasággá vált. -
#230 olvasni valo ... foleg a ketelkedoknek . -
Itt a harmadik variacio ... talan igy mar mindenki megtalalhatja a szamara megfelelot.
-
#228 Vannak olyan esetek ahol nem a tobbsegben levo diktal .
anyway ...... Kinek van meg a 3. es a 4. resz ??? Sajnos nem tudom beszerezni ( nem postaznak Skociaba )
Az elso ketto nagyon tetszik . -
#227 Pont ez az, hogy nem 51% vs 48% ról van szó, hanem sokkal rosszabb az arány, mert a parlamentben ülő 386 tökfej dönt a dolgokról, akik vagy úgy tesznek ahogy reklámozták magukat, vagy nem.
bocs guru, többet nem -
TDantes #226 Athén az más, mi nem az ókorban , és nem egy városállamban élünk. Ma , most már nem működhetne az athéni minta. -
#225 Nincs Orban stb ...... Megkoszonnnem !!!!! -
#224 Annál is rosszabb a helyzet. Athénban még úgy volt, hogy a fontos kérdésekről szavazást tartottak. Most arról szavazol hogy ki képviselje az érdekeidet. Jobb esetben van ilyen, de rendszerint olyanra tudsz szavazni aki közel áll hozzá. Aztán az is más kérdés, hogy úgy fogja-e ellátni a képviselői posztját, hogy azt teszi amit elvárnak tőle. Vagy mint Orbán Viktor, közli, hogy más dolog a propaganda és más a kormányzás. -
TDantes #223 Ja, de még mindig jobb mintha 10% mondja meg 90%-nak, hogyan cselekedjen. -
#222 Jól mondta Aaron Russo filmrendező. A demokráciában az 51% mondja meg, hogy a maradék 49% miként cselekedjen.. -
#221 Akkor bevágom a durcát és nem választok.
Na jó, nekem igazából mindegy, demokratikusan élek a tartózkodási jogommal. :) -
#220 sajnalom de demokracia soha nem arrol szolt hogy az van amit szeretnel hanem mindig az van amirol masok ( Nagyon keves ember) gondoljak hogy szeretned :)
Viccet felreteve ez a ket variacio van es megkoszonnem ha valasztanal. -
#219 Én olyan bannert látnék szívesen, amin szerepel az összes történelmi magyar zászló. -
#218 az erveles elfogadhato bar mint megtettem/unk ez inkabb tortenelem es a korona tortenelmunk meghatarozo eleme. Tobb velemeny lesz merlegelve es annak megfeleloen lesz a banner kivalasztva. Koszonom az eszrevetelt . -
#217 inkább az első banner legyen, ha már annyi vér folyt a demokráciáért az utóbbi pár évszázadban, ne legyen korona ami mindig az elnyomást képviselte.