Magyarok. Kik is vagyunk valójában.
  • mumpic
    1. nem szaroztam
    2. az "és még végig sem néztem", az azt jelenti hogy 4 perc alatt is akkora sokk volt a videó hogy égnek állt a hajam
    3. egy egyetemi professzornak pont ugyanannyira hiszek mint egy táltosnak, kérdés melyik tudja jobban megindokolni, vagy elhitetni a saját álláspontját.

A mesével meg nem kellene jönni, mert az... mese. Mint ahogy a kommunista népnevelők is meséket írtak, ugyanúgy a benedek elek mesék is csak művészetbe bújtatott vélemény nyilvánítások, ezért nem lehet őket tényként kezelni. A történelem pedig arról szól, hogy a régészeti leletek alapján elméleteket gyártunk, ami egyeseknek böki a szemét, vagy nem. Ha nekem van is valami elméletem, arról nem csinálok filmet, és nem járatom le magam vele. A nagyfaterom is ilyen Bunyevác könyvekkel jön nekem folyton, de egyikben sem találtam eddig forrásmegjelölést.

A mátyás király sztorin nem kell meglepődni, az igazságos jelző csak azt jelenti, hogy igazságosabb király volt mint a kor többi királya, de attól még neki is voltak mocsokságai, de ehhez elég volt figyelni a középiskolai történelemórán.

A történelmi kérdések pedig óhatatlanul előhozzák a politikát, hiszen a történelem alakítja a jelenkor politikai eseményeit. De szerencsére az emberek meghalnak, és az egyes események az idővel megszépülnek. Már senki sincs aki elmondaná hogy hogy látta pl az 1848-as szabadságharcot, ezért elfogadjuk mint egy dicsőséges forradalmat.