376
Magyarok. Kik is vagyunk valójában.
-
#56 A kételkedéssel az a baj, hogy egy alternatívára nem mondhatja rá senki hogy ez az igazság. Mi sem mondtuk, hogy a törikönyv nem hazudott anno. Mindent fenntartással kell kezelni, még a tudományt is. Ha meg simán nem fogjuk fel, akkor foglalkozni sem érdemes vele.
A "Magyarok . Kik is vagyunk valójában . " alcím azt sugallja, hogy mennyei mannaként elérkezett a valóság, ami nem is lehetett másképp. Mi csak azért vagyunk itt, hogy hozzátegyük azt, hogy "ácsi, gondolkodjunk". -
Jimmyke #55 A buzgó nemzetépítő (nemzeti liberalizmus - Reformkor) nacionalizmust ne keverjük a soviniszta nacinalizmusokkal, mert csak a hülyeséget visszük tovább.
Töri érettségi előtt néztem ezt a Csillagösvény sorozatot, ha ezt mondtam volna vissza, megbuktattak volna -
#54 Nem ertem evvel mire akarsz celozni . -
#53 Én már belefáradtam itt egy-két arcba. Pár "csatát" már láttam. Szerintem Te is így leszel:D -
#52 Elnezest ... nem igazan hiszem hogy szemelyeskedtem. -
#51 Én minden kampánybeszédet rühellek. Az egyik anyagi síkon akar hatni a válaszókra, a másik érzelmi síkon, meg még ami van. Jól meg aztán nem választhatsz sehogy, mert ha A pártra szavazol, mert az ígéretei alapján nagyobb lesz a fizetésed, akkor a B párt hívei lehazaárulóznak. Ha a B pártra szavazol, mert úgy érzed tőlük reméled a nemzet összetartását, akkor az A párt szavazói kiutálnak, mert miattad ők rosszabul fognak élni. Ha meg úgy döntesz hogy nem hallgatsz senkire, akkor meg mindenki utálni fog. Gané dolog a politika, és utálom hogy megosztja az embereket, és baráti szálakat és családokat szakít szét. Részben az én családom is így járt. :( -
#50 Valószínűleg akkor Dunaszerdahelyen is így volt. A sok hülye pesti nacionalista fosott, és nem mert elmenni Szlotákiába:) -
#49 bullet proof vagyok .
Nem baj az ha barki elmondja a velemenyet itt . Sot ... szeretnem hallani mindenki velemenyet ... persze ha betartja a szabalyokat.
-
#48 Személyeskedés 1:1 -
#47 akkor ezek szerint ha mindenki szívna, eljönne a béke ideje -
#46 Pontosan ez a lényeg. Ott legyél nagy magyar, ahol beverik érte a képedet, ne itthon. Ez így gyáva szájtépés, barátom, egy gyerek is megteheti. A kandalló mellett ülve papolsz a fagyoskodó testvéreidről, nem érzed cikinek? -
#45 Ez a hippy szoveg az egyik legjobb baratomra emlekeztet ... mindig akkor kezdte el ezt a szoveget amikor fuvet szivot.
-
#44 Kedves Barátom! Kár volt megnyitni ezt a topicot, hiszen jön majd a sok okos megmondó, akik szépen elmesélik Neked, hogy aki picit is kételkedni szeretne a tankönyvek által leírt dogmákban, az egy hülye szélhámos. Üdv! -
#43 Ahogy töriból emlékszem, az volt a lényeg trianonban, hogy több lehetőség is kínálkozott az ország szétdarabolására. Szét is kellett darabolni, hiszen az akkori magyar lakosság aránya 58% volt, és így a legjobb megoldás az lett volna, ha a magyar többségű területek maradnak meg az országnak. Volt rosszabb lehetőség is, ami még kisebb területet hagyott volna meg, de a tárgyaló magyar gróf urak ragaszkodtak a teljes történelmi Magyarország méretéhez.
Senki sem a lakosokat sajnálta akkor, hanem a termőföldeket, bányákat, stb...
Az atrocitások, magyarverések, stb-k azért nincsenek egyensúlyban a holokauszttal, vagy a hasonló eseményekkel. Pl a kurdok kiírtása, a kínai ujgurok, tibetiek, és a többiek elnyomása, csecsenek, grúzok, stb, nagyon sok ilyen történet van.
A nacionalizmussal kapcsolatban részben igazat adok neked, rosszul is válaszottam meg ezt a szót a mondatba...
Az én bajom a nacionalizmussal az, hogy a sovinizmus egyik fajtája, és mint olyan, mentes a toleranciától.
Pl: miért legyek arra büszke hogy hova születtem? Születhettem volna Mexikóba is! Ezt nem mi választjük, ezért nincs értelme büszkének lenni rá. A nemzet nevével, és a zászlónkkal meg címerünkkel azonosítjuk magunkat. Ha közreműködtem egy sporteseményben, vagy feltaláltam valamit kutatócsoport tagjaként, akkor azt mondom büszke vagyok ránk, magyarokra. De nem arra a tényre hogy mi magyarok vagyunk.
Milyen sok magyar Nobel díjasunk van? Engem is melegséggel tölt el ha erre gondolok. De pl egy ismerősöm (akivel ha nem politizálunk, akkor nagyon bírom) csak annyot mond rájuk, hogy a nagy részük zsidó, és húzza mellé a száját.
-
#42 Pontosan ahogy mondod . Eleg elszomorito hogy ha valaki Magyarorszagon magyarista a sajat honfitarsa nacizza le . -
#41 Nem vagyok az, de attól még miért kéne mindent elhinnem, amit a tévében leadnak? Romániában nőttem fel, minden nap balhéba kerültem, mert magyar vagyok. Csak röhögni tudok a budapesten született nacionalistákon, akik azt sem tudják, miről beszélnek, soha nem voltak benne a darálóban. Aki viszont ezt átélte, annak elege volt a bunyókból egy életre. Addig jár a korsó a kútra..... -
#40 Jéé ide járnak gondolkodó emberek is? -
#39 Akkor ezek szerint te nyelvesz-tortenesz vagy egy szemelyben ..... "agy" nelkul. grt
-
#38 Az a baj a nacionalizmussal, hogy feldarabolja az emberiséget, aminek egységesnek kéne lennie. Ha azt gondolod, egy nemzet akkor erős, ha összetart, nyilván egyetértesz azzal is, hogy ilyen alapon egy egész faj még erősebb, ráadásul nem önmagán belül keresi az ellenséget. Amíg egyesek nem fogják fel, hogy az országok változnak, de a bolygó állandó, addig nem lehet béke :( Ez a baj a nacionalizmussal. Nem mutat sehova, és csak feszültséget szül. -
#37 Azt hiszem a 2. reszben van a genetikara utalo resz. Meg kell megint neznem hogy le tudjam irni mi is az eredmeny. -
n3whous3 #36 Khm, a fasizmus mindenhol fajgyűlölettel volt telve, maga a nacionalizmus egy olyan dolog, hogy lenézed a többi népet, sajátodat mindenek felett érzed, stb. Még hogy tök jó, hogy mersz ilyet állítani? Gyűlöletszítás az egész. Az egész nacionalizmus alapja az áttéve nagyobb távlatokra, hogy gyaluld le a többi népet. -
#35 "Miert kell szakemberek velemenyet megkerdojelezi???"
Talán azért, mert aki nem birka, annak van saját agya, és nem "szakemberek" mondják meg neki, mit gondoljon bizonyos dolgokról. Ha pl. az egyház történelmi "szakembereit" nézzük, minden szavuk érdekből születik, csak a hatalom megerősítését szolgálják. Ugyanezt csinálják ma a nagymagyarok is, a hatalom reményében bármire képesek. -
Fbn Lx #34 Fordítsd le bármelyik ország népszerű pártjának kampánybeszédét magyarra, és vesd össze őket egy jobbikos beszéddel.
Aztán bizony magad is rájöhetsz, hogy a nemzeti érzést csak a mi országunkban szokás letagadni, kinevetni, kigúnyolni és persze bomlasztani.
Amikor körülöttünk nemzeti öntudatukban olyan erős népek vannak, mint a szlovákok vagy a románok, úgy érhetünk csak el valamit, ha felébresztjük a miénket is. Ezt pedig sajnálatos módon a bomlasztó, ellenségeskedést keltő magatartás, amit ebben a topikban is láthatunk, szintén összemosta szélsőséges ideológiákkal. Ezek szerint nem tudom, hogy hol éltem eddig, mert számomra a nemzeti érzés sem divat, sem szélsőség nem lett. Inkább egy kiterjesztett családszeretet, ami a közösségek működéséhez alapvetően szükséges. -
#33 Mar megint a nacionalizmus .... Mi a problema a nacionalizmussal ???
Lsd. Fasizmus . Ettol a szotol mindenki falra maszik ( az ordog ). Nincs a fasizmusban semmi rossz . A baj az hogy sok ember ( termeszetesen az "okos" fajtabol ) osszeteveszti a fasizmust a nacizmussal sot hogy ne menjek messzire Magyarorszagon ( erthetetlen miert ) a nacionalizmust parhuzamositja a fasizmussal es a nacizmussal .
NacionalizmUs egy egeszseges eleterzes ami a haza iranti szeretetben mutatkozik meg ( nincs ebben semmi rossz )
A fasizmus parti tomorules eletkep , eletforma , gondolkodasmod .
Nacizmus szemelykozpontu szelsoseges , faj es hovatartozas alapjan itelo gondolkodasmod .
Mig a minden fasiszta nacionalista az meg nem jelenti azt hogy minden nacionalista fasiszta vagy tegyuk fel naci ( mert ugy a nacik szemelyi kultuszt kovettek )
"Kb mint ahogy jótékonyan eltekintünk azok mellett, amiket a XX. század elején csináltunk, és csak azt látjuk, hogy minket bizony megcsonkítottak."
Gondolom Trianon-ra celzol . Az 1. vilaghaboru utan megjosoltak a vilagegest . Politikusok kozeleti szemelyek tiltakoztak Magyarorszag ilyen szintu buntetese ellen ......... azzal erveltek hogy ennek sulyos kovetkezmenyei lesznek a jovore nezve . 68%-a a teruletnek , rngeteg ingatlan , ingosag .... a hajoipar tejes mertekben. Arrol nem is beszelve hogy olyan dolgoknak tettek ki az anyaorszagtol elszakadt magyarokat hogy azt szavakkal nem lehet meltatni. Nekunk is van holokausztunk csak senki nem beszel rola !!!
-
#32 Inkább várjuk meg hogy hozzon vonatkozó régészeti leletet. :) -
#31 Személyeskedésre viszont tényleg semmi szükség. :( -
n3whous3 #30 Milyen kitalált nép bazz, szerinted csak úgy 10 év alatt alakult ki az a nyelv is? LOL. Idióta hungarista. -
#29 Genetika?
Linkelnék egy hozzászólást egy régebbi topikból:
régebbi topik
Ha saját magamat nézem, akkor azt látom, hogy apai nagyapám családja szudéta német. Nagyanyám frank. Anyám apja erdélyi magyar, vagy pedig román leszármazott, másik nagyanyám felmenői pedig szlovákok lehettek. Én csak simán a németes hangzású nevemet örököltem. De mivel a kiskunságon élek, valószínűleg vannak kun felmenőim is. És mivel volt török megszállás, török vér is csörgedezhet bennem. Vagy akár szkíta, vagy akár finn is. A genetika az egyes emberre érvényes csak.
De ha gondolod végeztess el minden állampolgáron tesztet, hasonlítsd össze a sírokból szedett maradványokkal az eredményeket, és alapíts meg egy régi-új magyar államot ötvenezer lakossal. -
#28 Amíg egy szlovák is van, aki nem hiszi azt el, amit "Ők" hisznek, addig nem lehet egységként kezelni a szlovákokat. Van egy egész pártjuk akik azért küzdenek hogy eltüntessék a magyar lakosokat az országból. De nem minden szlovák ért velük egyet.
Én sem örülök neki, hogy a Jobbikos felvonulások, meg nyilatkozatok alapján ítélnek meg engem más népek, és mondják rám hogy én bizony nacionalista vagyok, mert "ők" mind azok.
A történelem átírásában meg már az is kérdés, hogy mihez képest írták át, milyenre, és milyen mértékben? Az eredeti változat is tálalás kérdése:
- Fosztogatás?
- Kalandozás?
- Elbitorolt kincsek visszaszerzése?
Lehet választani.
Kb mint ahogy jótékonyan eltekintünk azok mellett, amiket a XX. század elején csináltunk, és csak azt látjuk, hogy minket bizony megcsonkítottak. -
#27 Márpedig a szkíták a mi valódi rokonaink, akár tettszik, akár nem! Az, hogy magyarok bizonygatják a finnugor elméletet, csak arra vall, hogy a magyarok egy része valamiért görcsösen ragaszkodik a kitalált népek, mint pl. a szlovákok - által oly nagyban hazudott történelemhez. A genetika viszont választ ad majd sokmindenre! Azt nem tudják letagadni, akármennyire is próbálkoznak. -
#26 Ki mondta, hogy le kell nézned bárkit is? De ha egész eddigi életedben nem találkoztál VALÓDI szlovákkal, akkor fogalmad sincsen, milyen legendákban hisznek ők! Ezek nem kitalációk, amik elhangzanak, attól, hogy az iskolai tananyagban ez el van hallgatva, még nem jelenti azt, ezek a dolgok nincsenek alátámasztva. A magyarok történelmét a Habsburgok egy jó pár dologban átírták, mert nem engedhették meg maguknak, hogy a magyarok egyszer csak netalán tán vissza erősödjenek. -
n3whous3 #25 egyébként meg igen, nagyon elavult az a finnugor rokonság dolog, pl wikipédián olvassátok el az ide tartozó cikket, de hogy valamikor voltak közös gyökereink, az majdnem 100% -
#24 1. nem szaroztam
2. az "és még végig sem néztem", az azt jelenti hogy 4 perc alatt is akkora sokk volt a videó hogy égnek állt a hajam
3. egy egyetemi professzornak pont ugyanannyira hiszek mint egy táltosnak, kérdés melyik tudja jobban megindokolni, vagy elhitetni a saját álláspontját.
A mesével meg nem kellene jönni, mert az... mese. Mint ahogy a kommunista népnevelők is meséket írtak, ugyanúgy a benedek elek mesék is csak művészetbe bújtatott vélemény nyilvánítások, ezért nem lehet őket tényként kezelni. A történelem pedig arról szól, hogy a régészeti leletek alapján elméleteket gyártunk, ami egyeseknek böki a szemét, vagy nem. Ha nekem van is valami elméletem, arról nem csinálok filmet, és nem járatom le magam vele. A nagyfaterom is ilyen Bunyevác könyvekkel jön nekem folyton, de egyikben sem találtam eddig forrásmegjelölést.
A mátyás király sztorin nem kell meglepődni, az igazságos jelző csak azt jelenti, hogy igazságosabb király volt mint a kor többi királya, de attól még neki is voltak mocsokságai, de ehhez elég volt figyelni a középiskolai történelemórán.
A történelmi kérdések pedig óhatatlanul előhozzák a politikát, hiszen a történelem alakítja a jelenkor politikai eseményeit. De szerencsére az emberek meghalnak, és az egyes események az idővel megszépülnek. Már senki sincs aki elmondaná hogy hogy látta pl az 1848-as szabadságharcot, ezért elfogadjuk mint egy dicsőséges forradalmat. -
n3whous3 #23 szerinted? több száz cikk van a finnugor eredetről, ne nevettess már kisgyermek
és nem mondtam, hogy igaz az is (a finnugor kapcsolat), csak azt, hogy ha valaki nem képes (legalább látszólag) hibátlanul egy tudományos értekezést végig vinni, akkor nem lehet neki hinni és punktum. Mondd azt, hogy nincs igazam, ha képes lenne épeszű érveket hozni (és nem azt, hogy "fú korábban ilyenről szó se volt"), akkor talán hinnénk is neki. Vagyis lenne okunk, hogy higgyünk. -
#22 En elhiszem azt ami a film/ekben szerepel. Miert tennem az ellenkezojet. Mert 20 evvel ezelott mast eroltettek ram ??? Vagy mert a magyar oktatasi rendszer mit sem valtozott az utolso 40 evben ( kiveve hogy szebb boritasuak a konyvek es dragabbak )
-
#21 tudsz hozni valami bizonyítást arra hogy nem így volt?
köszönöm -
#20 az a baj ezek számára hogy ha te az országodban magyarnak mersz lenni. ha egy német kijelenti magáról hogy német akkor az rendben van. ha egy magyar vallja magát magyarnak és még tesz is ezért akkor az nacionalista, náci, fasiszta és minden ilyen hülyeséget aggasztanak rá. kérdem én normális ez így?
A csillagösvény pedig tényleg remek sorozat kár hogy eddig csak az első két részt láttam. Azonban olvasni ilyenek után lehet már a neten no nem európai szervereken, de magyarul vannak fent olyan munkák olyan emberektől akik erre szentelték fel az életüket. -
n3whous3 #19 Ez alatt azt értem, hogy nem feltétlen hülye valaki. De ha 1 dolgon elcsúszik egy előadás, egy cikk, egy doku film, akkor onnantól kezdve hogy higgyem el egy szavát is? AMiről nincs fogalmam, arról nem tudhatom, hogy igaz, vagy hamis... És csak annak fogok hinni, aki nem képes faszságokkal teletömni egy ilyet. -
n3whous3 #18 Egy olyan ember, aki 1, azaz EGY baromságot, vagy csúsztatást rak egy tudományos témájú dokuba, onnantól kezdve hiteltelen. -
#17 több videót érdemes nézni a témával kapcsolatban. Pl a google videon ha rákeresel a nemrégiben elhunyt Tokmak Karaul táltossal készült videóra ő is tezs ilyenre utalást. Egy igaz őrző táltosnak azt hiszem hihetünk. Ő nem az ATV-n keresztül gyógyító valaki volt.
Ajánlom olvass mélyrehatóan a témának járj utána dolgoknak és aztán ha találsz konkrét bizonyítékot hogy az nem úgy van akkor érvelj. Addig a hozzászólásaid tartalma üres. Nem kell elhinni semmit ami a magyarsággal kapcsolatos. Győződj meg róla, bevált formákban. Pl. Benedek Elek meséi, Magyar Népmesék és satöbbi amiben nem is esik olyan nehezünkre a sorok közt olvasni.
A kijelentéseidet pedig támaszd alá te is. Más ember munkáját kicsinyes dolog legyintéssel szarozással elintézni...