Magyarok. Kik is vagyunk valójában.
  • Solt
    Az első link alján szépen le van írva... annál jobban én sem tudom elmagyarázni! :) ( Főleg, hogy én is csak mostanában kezdtem ismerkedni vele )

Nagyon tömören az a lényeg, hogy elszórtan a világ számos pontján megtalálhatók olyan földrajzi nevek, amik nálunk egyben megvannak. Például Iránban ugyanúgy egymáshoz közel helyezkedik el Arad, Bihar, Temesvár...

A feltételezés az, hogy a jégkorszak idején ide a Kárpát-medencébe húzódtak vissza népcsoportok, majd a jégkorszak végén innen rajzottak ki, és a későbbi otthonaikban, amikor az ittenihez hasonló földrajzi helyeket találtak, azt úgy nevezték el, ahogy itt is *nevezték őket.

Ami alátámaszthatja ezt a feltételezést:

A Kárpát-medencében nagyon vékony a földkéreg, a rengeteg termálvíz pedig tulajdonképpen padlófűtésként üzemel. Egy jégkorszak idején, itt van a legnagyobb esély a túlélésre. Ezt alátámasztja az is, hogy a hévizeink mentén sokkal gazdagabbak ( értsd: gyakoribbak ) a régészeti leletek.

Grover S. Krantz szerint ÍGY terjedt a magyar nyelv észak felé. ( érdemes a bal alsó sarokban az évszámot nézni! ) Krantz könyve pdf formátumban fent van Varga Csaba honlapján...

Ugye manapság azt tanítják nekünk hivatalos vonalon, hogy a nyelvünk és szinte minden kultúránk tulajdonképpen összelopkodott. Minden jövevény... ha a Tamana tényeit összefűzzük a régészeti leletekkel, és a nyelvészek ( nem MTA-s, vagy egyéb hűbéres ) állításaival, akkor ennek pont az ellenkezőjét kapjuk...

Hogy mi ebből az igazság, azt nem tudom. Sok tény mutat egy irányba, amiket bizony vizsgálni kell még akkor is, ha a hivatalos vonal reakciója erre az, hogy magyarkodás, sovinizmus, áltudományos, csúsztatás, stb.

Amikor a hivatalos megmondó emberek, szakemberek nyilatkoznak, azt ma már illik fenntartással kezelni. A történelem a politika játszótere volt mindig is.

Ha valakinek kétségei lennének az MTA, és úgy az általánosan a múltunkat érintő hivatalos intézmények politikai függőségét illetően, az lapozzon vissza a buksijában, és keressen egy nevet, aki MTA elnökből miniszterelnök jelölt lett. Annyit segítek, hogy eszerint az úriember szerint mi görbelábú, makogó hordaként menekültünk ide a besenyők elől... Ennek fényében máris érthető miért lett MTA elnök anno...

*Ne jöjjön senki azzal, hogy már a jégkorszak alatt volt mondjuk Arad nevű hely, és ez baromság, az nem lehet. Lehet, hogy volt, lehet, hogy nem. Se pro, se kontra nincs fényképes bizonyíték. Tény, hogy a világ több pontján szerepel ilyen néven város. Aki szerint ez hülyeség, annak várom a logikus magyarázatát mondjuk arra, hogy vajon miért szerepel a MAG(Y)AR név ennyi helyen a világon...alsó térkép...

Ha már mag... mit csinál a természet ősszel? MAG-ába húzódik, hogy tavasszal új élet születhessen abból a pici magból. Mi a mag feladata? Megőrizni minden olyan "információt", amire szükség lesz az új élethez. A feltételezés szerint mi történt itt a jégkorszak alatt? Megőrződött az élet, hogy a tél ( jégkorszak ) után jöhessen a tavasz, kezdődhessen az új élet... hogy is hívnak minket? MAG(Y)AROK. ( mag-ár, magok-árja ) Ki volt Hunor testvére, a mi ősünk? MAGOR (MAG-ŐR?) Hmmm... szeretem az ilyen véletleneket... :)

No nem fűzöm tovább, így is sok(k) lett. Ne feledjük, amit leírtam az "csak" feltételezés! Az ismert tényeknek egy lehetséges, ( számomra ) logikus olvasata!

Zárszóként csak annyit, hogy a MAG(Y)AR-ság nem bőrszín, nem útlevél bejegyzés, nem genetika kérdése. A MAG(Y)AR-ság vállalás, vagyis vallás kérdése. Valaki vagy vállalja, vallja ezt a MAG szerepet, vagy nem. Ha nem vállalja azzal sincs semmi gond, ettől még lehet kitűnő állampolgára a magyar köztársaságnak. A többi a saját felelőssége, és a magánügye!