376
Magyarok. Kik is vagyunk valójában.
-
n3whous3 #136 Továbbá Terence Blanchard se létezik. Ja de: egy szaxofonos/trombitás zenész. -
TDantes #135 Ez csak egy vicc te észlény! Beszarok, tudtam ,hogy lesz aki komolyan veszi! Hát ilyet, ez nagyon durva! -
TDantes #134 Ez valami paródia? Mert annak jó, hatalmasokat nevettem rajta, k*rva jó!
sak attól félek hogy van olyan hülyeség amit valaki komolyan vesz. Tuti van aki ezt is lehiszi.
Vix jegyzék ,meg V Béla...hatalmas!
A székelykáposzta már kicsit erőltetett. -
n3whous3 #133 Lol ez a csávó úgy néz ki, mint Csernus.
Btw, ez a videó egy pofátlanság. Itt sírunk bazz, hogy elvették a földjeinket tőlünk (bár jogosan sírtunk).
De:
- Az elején valahogy úgy kezdi a videót, hogy mennyi területet zsákmányoltunk. Arra akar kilyukadni, hogy ezek most a miénk lehetne? HÁT a pofám leszakad, mi itt saját régi honföldjeinket akarjuk visszakapni, jogosnak mondott indokkal, közbe meg még olyan földeket is akarnak most mutogatni, amit lényegében pár évig "loptunk" el szomszéd területektől? Ugyanezen indokkal mondanám azt, hogy akkor ejnye-bejnye, a törököknek ugyan adjuk már vissza Magyarországot... Ők is valamikor itt annak idején kisajátították a területeket. Nemde?
- Azért mert nem volt Csehszlovákia, nem kéne itt osztani az észt. Csehek rátelepedtek a Szlovákokra, majdnem olyan szinten elnyomott nép volt a szlovák a csehek alatt, mint pl ahogy itt bánnak (jogosan/nem jogosan, nem az én dolgom eldönteni) cigányokkal. Ez egy erő egyesítés volt. Nem volt itt Osztrák- Magyar monarchia se régen, aztán valamiért hát CSAK LETT. És valamikor valamit el kell kezdeni, mondhatnánk azt, hogy mit akarunk mi itt, hisz időszámítás kezdetén nem volt itt: MAGYARORSZÁG.
- Olyan, hogy Ötödik Béla, nem jegyez a történelem :-|
Tovább nem is nézem a videót
Gratulálok az elvakult népségnek. Google alapján Sikosdi professzor nem létezik. EGY TALÁLAT van rá, az is egy szélsőséges weboldalon jegyezve... -
#132 -
n3whous3 #131 Ugyanúgy érzek felelősséget a hazáért, ugyanúgy szeretek végül is itt élni, leszámítva pár dolgot... De ettől még nem nézek le mást azért, mert milyen tudatban él, nem köpködök északra, s keletre, nyugatra és délre, mert igazságtalanul megvágták a határokat. Azok az emberek, akik ott laknak, már semmi közük nincs az akkor történtekhez nagyrészt. -
n3whous3 #130 Hol érdekel engem egy gárdás kopaszfejű nacionalista véleménye? -
TDantes #129 ,,Egyébként állíts köpcös, sötét szőrű/szemű magyar embert a szőke, kék szemű, magas, vékony finn mellé"
Én magas vagyok és vöröshajú. lehet, hogy én akkor ír vagyok? -
TDantes #128 Klassz. Nem is igazán raboltak, gyűjtögettek. Aha, nem tudom akiktől viszont őseink összegyűjtögettek egy csomó mindent, azok szerintem rablóhadjáratnak tartják, és nem gyűjtögetésnek.A magyarok vállalkozók voltak...jaj! Azért ez már nagy butaság, ne magyarázzuk már meg , hogy rablóhadjáratok nem is azok voltak. Azok voltak és kész. Rablóhadjárat, és azért tették ezt akkor a magyarok mert megtehették, elég erősek voltak hozzá, hogy megtegyék. Nem kell az ilyen butaság, hogy vállalkozók voltak, meg gyűjtögetni mentek. Jogos örökség..óh hát hogyne. Annyira voltak jogosak ezek a hadjáratok mint az USA jogos háborúi a békéért.
Meg már akkor is létezett a Szent Korona. Óh, hát hogyne, én is olvastam egyszer egy sci-fit A Korona hatalmát, abban több km hosszú magyar űrhajók is vannak. Jó könyv volt, tetszett, úgy annyira reális mint ez a kis videó. -
#127 Kicsi OFF.
Most hogy így olvasom a neveket, egyik ismerősömmel épp minap beszélgettünk a családnevekről. Nem tudtok valamilyen oldalt, ahol utána lehetne keresni?
Az én családnevem az hogy Balogh, és Mauger fia Balog... erről jutott most eszembe.
Ismerősöm családneve pedig Tomozi... Nem tudtuk hová tenni, mégis honnan származnak :) -
#126 Ezt kihagytam <> Magóg: vsz. szír eredetű mitikus alak a Szentírásban.
Hunor és Magor (vagy Magyar) a hunok és a magyarok ősei voltak.
Egy kis csaladfa :
Nimrod + Eneh > Hunor ( a kisfiam neve );Magor(Magyar)
Hunor fia Bor ; Bor fia Dama ; Dama fia Keled ;Keled fia Keve ; Keve fia Ker ; Ker fia Beler ; Beler fia Kedar ; Kedar fia Otumurt ; Otumurt fia Tarkas ; Tarkas fia Bendafard ; Bendafard fia Bokany ; Bokany fia Csanad ; Csanad fia Buda ; Buda fia Betzur ; Betzur fia Mike ; Mike fia Mikes ; Mikes fia Ombud ; Ombud fia Kolcse ; Kolcse fia Levente ; Levente fia Lel ; Lel fia Zamur ; Zamur fia Zombur ; Zombur fia Bolug ; Bolug fia Bulcsu ; Bucsu fia Zoltan ( az en becses nevem ) ; Zoltan fia Berend ; Berend fia Kardisa ; Kardisa fia Upor ; Upor fia Ethei ; Ethei fia Szemeny ; Szemeny fia Torda ; Torda fia BENDEGUZ ; Bendeguz fia ATTILA .
Attila > Csaba ; Ogurd ; Mauger
Mauger fia Balog ; Balog fia Upas ; Upas fia Ed ; Ed fia Edemen ; Edemen fia Ugyek ;
Ugyek + EMESE > Elod ; Elod fia Almos ; Almos fia ARPAD .
-
#125 Mert te ilyen senki ember vagy!
Mikor megjelent Matuz filmje Balassagyarmatról, megkérdeztem pár embert, tudja mi is volt e a Rongyos Gárda, tudják e miért nevezik hűség városának Sopront.
Rongyos Gárdáról szinte senki nem tudott, Sopronról is csak elvétve páran. Mikor rákérdeztem, tudják e melyik város a legbátrabb, vagy tudják e miért tartozik Balassagyarmat ide, senki, érsd: 0, nulla, null, ember tudta a választ. Na ezért kellenek az ilyen filmek a barátok közt meg társai helyett!
Mikor megnéztem másodszorra a legújabb Csillagösvény részt, fiamnak is tetszett, hisz katonákról, meg fegyverekről volt szó. Csak mellékesen megkérdeztem tőle a film után, na ki is volt Sebő Ödön? Csak ennyit válaszólt kérdezve: Hős magyar? Na így kell nevelni a fiatalságot, és nem úgy, ahogy téged. Történelmünk a miénk, azt senki nem veheti el! -
#124 Koszonom szepen a kimerito valaszt . Nagyon erdekes .
A film megnezese utan az a tervem hogy utana olvasok India tortenelmenek .... mert ott is jartunk ugye .
Ezert is erdekes megvilagitasa a dolognak a visszateres es az hazaerkezes megnevezes a honfoglalas helyett.
-
Solt #123 Bocsánat, de kicsit elkalandoztam... természetesen nem minden konkrétan neked szól! -
Solt #122 Az első link alján szépen le van írva... annál jobban én sem tudom elmagyarázni! :) ( Főleg, hogy én is csak mostanában kezdtem ismerkedni vele )
Nagyon tömören az a lényeg, hogy elszórtan a világ számos pontján megtalálhatók olyan földrajzi nevek, amik nálunk egyben megvannak. Például Iránban ugyanúgy egymáshoz közel helyezkedik el Arad, Bihar, Temesvár...
A feltételezés az, hogy a jégkorszak idején ide a Kárpát-medencébe húzódtak vissza népcsoportok, majd a jégkorszak végén innen rajzottak ki, és a későbbi otthonaikban, amikor az ittenihez hasonló földrajzi helyeket találtak, azt úgy nevezték el, ahogy itt is *nevezték őket.
Ami alátámaszthatja ezt a feltételezést:
A Kárpát-medencében nagyon vékony a földkéreg, a rengeteg termálvíz pedig tulajdonképpen padlófűtésként üzemel. Egy jégkorszak idején, itt van a legnagyobb esély a túlélésre. Ezt alátámasztja az is, hogy a hévizeink mentén sokkal gazdagabbak ( értsd: gyakoribbak ) a régészeti leletek.
Grover S. Krantz szerint ÍGY terjedt a magyar nyelv észak felé. ( érdemes a bal alsó sarokban az évszámot nézni! ) Krantz könyve pdf formátumban fent van Varga Csaba honlapján...
Ugye manapság azt tanítják nekünk hivatalos vonalon, hogy a nyelvünk és szinte minden kultúránk tulajdonképpen összelopkodott. Minden jövevény... ha a Tamana tényeit összefűzzük a régészeti leletekkel, és a nyelvészek ( nem MTA-s, vagy egyéb hűbéres ) állításaival, akkor ennek pont az ellenkezőjét kapjuk...
Hogy mi ebből az igazság, azt nem tudom. Sok tény mutat egy irányba, amiket bizony vizsgálni kell még akkor is, ha a hivatalos vonal reakciója erre az, hogy magyarkodás, sovinizmus, áltudományos, csúsztatás, stb.
Amikor a hivatalos megmondó emberek, szakemberek nyilatkoznak, azt ma már illik fenntartással kezelni. A történelem a politika játszótere volt mindig is.
Ha valakinek kétségei lennének az MTA, és úgy az általánosan a múltunkat érintő hivatalos intézmények politikai függőségét illetően, az lapozzon vissza a buksijában, és keressen egy nevet, aki MTA elnökből miniszterelnök jelölt lett. Annyit segítek, hogy eszerint az úriember szerint mi görbelábú, makogó hordaként menekültünk ide a besenyők elől... Ennek fényében máris érthető miért lett MTA elnök anno...
*Ne jöjjön senki azzal, hogy már a jégkorszak alatt volt mondjuk Arad nevű hely, és ez baromság, az nem lehet. Lehet, hogy volt, lehet, hogy nem. Se pro, se kontra nincs fényképes bizonyíték. Tény, hogy a világ több pontján szerepel ilyen néven város. Aki szerint ez hülyeség, annak várom a logikus magyarázatát mondjuk arra, hogy vajon miért szerepel a MAG(Y)AR név ennyi helyen a világon...alsó térkép...
Ha már mag... mit csinál a természet ősszel? MAG-ába húzódik, hogy tavasszal új élet születhessen abból a pici magból. Mi a mag feladata? Megőrizni minden olyan "információt", amire szükség lesz az új élethez. A feltételezés szerint mi történt itt a jégkorszak alatt? Megőrződött az élet, hogy a tél ( jégkorszak ) után jöhessen a tavasz, kezdődhessen az új élet... hogy is hívnak minket? MAG(Y)AROK. ( mag-ár, magok-árja ) Ki volt Hunor testvére, a mi ősünk? MAGOR (MAG-ŐR?) Hmmm... szeretem az ilyen véletleneket... :)
No nem fűzöm tovább, így is sok(k) lett. Ne feledjük, amit leírtam az "csak" feltételezés! Az ismert tényeknek egy lehetséges, ( számomra ) logikus olvasata!
Zárszóként csak annyit, hogy a MAG(Y)AR-ság nem bőrszín, nem útlevél bejegyzés, nem genetika kérdése. A MAG(Y)AR-ság vállalás, vagyis vallás kérdése. Valaki vagy vállalja, vallja ezt a MAG szerepet, vagy nem. Ha nem vállalja azzal sincs semmi gond, ettől még lehet kitűnő állampolgára a magyar köztársaságnak. A többi a saját felelőssége, és a magánügye!
-
#121 Ajanlom figyelmedbe az ujvideken tortent eseteket ahol kozel sem magyar veresekrol volt szo.
De sok mas is :
Azert ezt nem atrocitasnak neveznem.
-
#120 Irhatnal errol a Tamana dologrol bovebben is . Nekem mint laikus nem sok jon le a abbol amit a linkelt oldalon latok.
koszi -
Solt #119 Emlékszel Garfield? 1-2 éve még szinte csak velem ( és még 1-2 emberkével ) küzdöttél a mentalitás topikban... telik az idő, egyre több ember veszi észre, hogy valami nem stimmel a mátrixban...
Más:
Az előbbi gyűjteményből kimaradt:
Tamana
Tamana térkép
Tamana ( nagyon tömören ) -
Fbn Lx #118 -Félreértés elkerülése végett: nem vagyok jobbikos, és nem igazán esélyes, hogy jobbikszavazó lesz belőlem, így a pártszimpatizáns részét el is vághatjuk az egésznek, köszönöm.
Arra próbáltam rávilágítani, hogy a jobb oldali pártok Európa-szerte nem kapnak ennyi fikát és megbélyegzést, mint nálunk. Az utóbbi évtizedek csodás eredménye.
-A fanatizmusból kiinduló igazságtagadásról leírt rémképed teljesen alaptalan, de legalábbis nem hiszem, hogy ez valaha komolyabb probléma lesz, mint a történelem során eddig bármikor volt.
-Nem bélyegeztem meg senkit, ha valakit megbélyegeztem, akkor azt másold be, hogy tanuljak belőle.
Nem tartom a saját véleményemet az egyetlen helyes megoldásnak, viszont gondolkodásom szerint a legnagyobb összefogást, szeretetet és harmóniát hirdető nézet mindenkor a leghelyesebb. Eléggé meglepődnék, ha valaki ezzel nem értene egyet :] -
#117 A temahoz is hozza tudsz szolni vagy csak ennyi eszreveteled van .
Lehet kapszkodni a WIKI-be ..... ha mar magadtol nem megy.
Nacionalista ; Nacionalizmus
Nacio - Nemzet ; Nacionalista ( eleg hulyen hangzik ) nemzetista . A haza a nemzet eloterbe helyezese .
A Patriotizmus es a Nacionalizmus egy es ugyan az bar mig Patriotizmus egyeni szemelyi addig a Nacionalizmus osszefogott es talan markansabb.
"[B]Nacionalizmus[B]": a 19. században kialakuló ideológia, mely (a liberalizmushoz hasonlóan) a feudalizmus felszámolására törekedett. Lényege a nemzet szeretete, a nemzeti egység kialakítására, nemzetállam létrehozására való törekvés. A nemzethez tartozást helyezi előtérbe a "világpolgárság", avagy "európai" polgárság helyett.
Az elnevezés eredete: a natio, azaz nemzet szóból ered.
"[B]Sovinizmus[B]": a hazafiasság elvakult formája, mely saját nemzetét teljes mértékben hibátlannak, tökéletesnek tekinti. A rivális népeket pedig bűnös ellenségként kezeli, melyeket el kell pusztítani.
Az elnevezés eredete: a francia chauvinisme szóból ered, mely egy színdarab elvakultan hazafias szereplőjére utal.
A nacionalizmus és a sovinizmus szintén két olyan fogalom, amit nagyon sokszor szokás egy kalap alá venni. Ám értsük meg, hogy a nacionalizmus mindössze az egészséges hazaszeretetet jelenti, ami bizony mértékben minden emberben meg kéne, hogy legyen, míg a sovinizmus egy elvakult, gyűlölettel párosuló, nem normális "hazaimádatot" jelent.
Kerem szepen ......
Szoktal sirni a himnusz alatt ???? -
Garfield #116 "ha ezzel az intoleráns szemlélettel ("igaz magyar így gondolja") párosulnak újra meg újra, akkor az emberek amolyan pavlovi reflexként az ilyen kutatások eredményeire is egy idő után nagy ívben tesznek; ez viszont nem az emberek hibája, hanem ennek az erőszakos szemléletnek, ami politikai kérdést csinál egy történelmi jellegűből."
Pontosan ugyanez történt a vörös csillaggal, az árpádsávval vagy a svasztikával: van egy eredeti, politikafüggetlen jelentésük, amelyet azonban telerondította a történelem azáltal, hogy a politika egyes irányai saját céljaikra használták fel. Innentől kezdve ne tessenek játszani az álszentet és a szimbólumok ártatlanságáról papolni, ha ezek az őket bemocskoló, illetve azokhoz hasonló ideológiák kapcsán tűnnek fel újra meg újra.
Ugyanígy mindaddig, míg a hazaszeretetnek hazudott sovinizmus logikája tűnik fel az ilyen elméletek kapcsán, ne tessenek már elvárni, hogy érdemben foglalkoznak vele szélesebb körben: mindenkinek joga van abban hinni, amiben akar, legyen az egy szakállas fiatalember a kereszten vagy épp a magyarság szíriuszi származása. (Bár van nekem egy olyan érzésem, hogy az ilyen elméleteknél a sovinizmus logikája valamint a kérdés főképp érzelmi oldalról történő megközelítése pont azt a célt szolgálja, hogy az amúgy igencsak billegő tudományos hátteret senki se akarja megkérdőjelezni, mert akkor ugye jön a "NEM VAGY MAGYAR!" billog. Mennyivel egyszerűbb kihúzni a szőnyeget a tudományos vita alól ezzel, nemdebár?) -
Garfield #115 Ez az egész egy hatalmas mellédumálás, a sz*r parfümösítése.
Te a hazaszeretet fogalmát akarod nacionalizmus címszó alatt eladni, csak az a gond, hogy egyikről sincs szó, hanem ostoba sovinuzmusról, ami a nacionalizmus túllihegett formája.
A Wikipedián nagyszerűen megfogalmazzák a különbséget:
A hazafiság (patriotizmus) a haza (szülőföld) iránt érzett pozitív érzelmek összessége, a haza szeretete és hajlandóság a szolgálatára. A szülőföld lehet szűkebb környezet (tájegység, város, falu), de a hazafiság főleg a nemzet vagy haza felé irányul. A hazafiság alatt értendő a közösségvállalás a nemzet többi tagjával, a közös hagyományok megőrzése, közös jövő biztosításának szándéka. Köznapi használatban gyakran keveredik a jogkorlátozó nacionalizmussal vagy éppen a kirekesztő és gyűlöletet szító sovinizmus fogalmával, azonban ezek a fogalmak nem ugyanazt jelentik: a nacionalizmus és a sovinizmus politikai ideológia, míg a hazafiság inkább erkölcsi nézet, ami a haza eszményét erkölcsi hivatkozási pontnak állítja be. (Az érzelmi zavart leginkább az okozza, hogy mind a patrióta, mind a nacionalista, mind pedig a soviniszta érzelmű ember hazafinak tartja magát)
Namármost akkor kéretik elhelyezni az alábbiakat a fenti kategóriákba:
- kuruc.info, cakk-pakk
- "A haza nem lehet ellenzékben"
- kokárda viselése pártszimpátia alapján
- dunaszerdahelyi focimeccs
- újpesti szurkolók viselkedése a Steaua Bucureºtivel játszott meccset megelőzően, a meccsen és az itthoni mérkőzésen
De a legszebb az egészben az, hogy miközben álszent módon összemossák a hazaszeretetet a nacionalizmussal és a sovinizmussal, az ilyen emberek nemcsak a környező népeket, esetleg országon belüli népcsoportokat nézik le ("szőröstalpú románok", zsidók, cigányok, stb.), hanem az általuk kreált véleménydiktatúra és -monopólium révén mindazokat a magyarokat is, akik nem értenek egyet velük.
Idézet a #34-ből:
Fordítsd le bármelyik ország népszerű pártjának kampánybeszédét magyarra, és vesd össze őket egy jobbikos beszéddel.
Aztán bizony magad is rájöhetsz, hogy a nemzeti érzést csak a mi országunkban szokás letagadni, kinevetni, kigúnyolni és persze bomlasztani.
Heee? Ha nem értesz egyet egy jobbikos beszéddel, azzal bomlasztod, letagadod, kineveted, kigúnyolod a nemzeti érzést???
Hát a lópikulát a feneketekbe, kedves ún. "nacionalisták", ideje lenne már abbahagyni, hogy a magyarság egyetlen felkent képviselőinek tekintitek magatokat, a ti véleményetek az irányadó, és mindenki más, aki nem ért ezzel egyet, az a nemzeti érzést szabotálja. Amit ti képviseltek, az csak egy álláspont, nem pedig az egyetlen helyes. Nem ott a probléma, hogy valaki másképp gondolkodik, hanem az, hogy ti megbélyegzitek őket, mert csak a saját véleményeteket tartjátok az egyetlen helyes megoldásnak. Csakhogy egy idő után bármilyen jószándékú és politikafüggetlen magyarságkutatások történnek, ha ezzel az intoleráns szemlélettel ("igaz magyar így gondolja") párosulnak újra meg újra, akkor az emberek amolyan pavlovi reflexként az ilyen kutatások eredményeire is egy idő után nagy ívben tesznek; ez viszont nem az emberek hibája, hanem ennek az erőszakos szemléletnek, ami politikai kérdést csinál egy történelmi jellegűből. -
#114 Olvastam Varga Csaba: A nyelvek anyját tudtam én c. könyvét. Szerintem akárki elolvashatja, valamennyire közérthető nyelven írta meg, és jó pár dologra fény derül, amiket sokszor direkt máshogy tanítanak a magyaroknak. -
#113 + info
"Uralkodásának központja kezdetben Asszíria volt, ahonnét Evilát földjére költözött. A történelmi források szerint hatalmas vadász, aki nagy hadvezéri tehetségével és óriási tekintélyével kora legkimagaslóbb politikai és katonai vezetője volt. Sajátos egyénisége oly mértékben nyomta az emberiség történetére bélyegét, hogy a Szentírás is elismerő hangon emlékezik meg róla. A "pogány" források tanúsága szerint a bábeli toronyépítés megkezdője, a szkíta vallás megalapítója, a szkíták első királya. A magyar krónikákban Ménrót óriás a magyarok ősapja. Ezt a hagyományt őrzi Kézai krónikája, a Zsámboki-kódex, a Thuróczy-krónika és a Tarihi-i Üngürüsz krónikája is. Uralkodásának központja kezdetben Asszíria volt, ahonnét Evilát földjére költözött. A történelmi források szerint hatalmas vadász, aki nagy hadvezéri tehetségével és óriási tekintélyével kora legkimagaslóbb politikai és katonai vezetője volt. Sajátos egyénisége oly mértékben nyomta az emberiség történetére bélyegét, hogy a Szentírás is elismerő hangon emlékezik meg róla. A "pogány" források tanúsága szerint a bábeli toronyépítés megkezdője, a szkíta vallás megalapítója, a szkíták első királya. A magyar krónikákban Ménrót óriás a magyarok ősapja. Ezt a hagyományt őrzi Kézai krónikája, a Zsámboki-kódex, a Thuróczy-krónika és a Tarihi-i Üngürüsz krónikája is."
Es annyit szeretnek meg hozza tenni hogy miert is jo ez a topik , miert is jo az hogy atbeszeljuk , megvitatjuk a temat ...... miert is fontos tudni azt "Kik is vagyunk valojaban"
Mert "[B]Félrevezethető népnek nincs hazája[B]" -
#112 MENRÓTH ÓRIÁS = Nimrod Hunor es Magor apja -
#111 Megint a feltetelezesek ..... Nem akartam torolni csak eszrevettem a hibat amit vetettem es javitottam az elott mig bizonyos elemek nem kezdik koszorulni a nyelvuket rajta . :) -
#110 "Minthogy az özönvíz csapása által Noén és három fián kívül minden test elpusztúlt, végre Semtől, Kámtól és Jáfettől az özönvíz után hetvenkét nemzetség származott: Semtől huszonkettő, Kámtól harminczhárom, Jáfettől pedig tizenhét. ...az özönvíz után a kétszázegyedik esztendőben a Jáfet magvából eredt MENRÓTH ÓRIÁS, Thana fia, minden atyafiaival a múlt veszedelemre gondolva tornyot kezde építeni, hogy ha az özönvíz ismét találna jönni, a toronyba menekülve a bosszúálló ítéletet elkerülhessék. Azonban az isteni titkos akarat végzése, mellynek emberi értelem ellent nem bír állni, úgy megváltoztatta és összezavarta nyelvöket, hogy miután rokon rokonát nem érthette, végre különböző tájakra széledének... "
"Mellőzve tehát az eseményeket, mellyek kezdett tárgyunknak színt adnak, vissza kell térnünk Menróth óriásra, ki a nyelvek megkezdődött összezavarodása után Eviláth földére méne, mellyet ez időben Persia tartományának neveznek, és ott nejétől Eneth-től két fiat nemze, Hunort tudniillik és Mogort, kiktől a húnok vagy magyarok származtak. De mivel Menróth óriásnak Enethen kívül mint tudjuk, több neje is volt, kiktől Hunoron és Mogoron kívül több fiakat és leányokat is nemzett; ezen fiai és maradékaik Persia tartományát lakják, termetre és színre hasonlítnak a húnokhoz, csak hogy kissé különböznek a beszédben... " -
Solt #109 Nincs kedvem itt is futni a "felesleges" köröket, mint anno a magyar mentalitás topikban, ezért érdemben nem szólok hozzá a témához, inkább linkelek pár előadást olyan emberektől, akikre érdemes odafigyelni:
Pap Gábor - Képes Krónika I
Pap Gábor - Képes Krónika II
Pap Gábor - Szkítiából kijöttekről
Szántai Lajos - Csaba királyfi
Szántai Lajos - Jézus Krisztus kora és a Pártus birodalom
Géczy Gábor - Ott ahol zúg az a négy folyó
Van köztük művészettörténész, egyetemi tanár, fizikus... lehet rasszistázni, magyarkodózni, lehülyézni őket, vagy éppenséggel nyitott szívvel végighallgatni. Mindenkinek szíve joga, hogy milyen véleményt alkot, csupán annyi a kérésem, hogy bármiféle véleményt csak azután, hogy végighallgatta, utánanézet...
ui.: Pár érdekesség a finn-ugor témához:
Beadvány
Marácz László - A finnugor elmélet tarthatatlansága nyelvészeti szempontból -
n3whous3 #108 Ok van javítás gomb is viphez és te törölted... Gondoltam teljesen stornózni akartad a mondani valódat. -
#107 Javitani nem lehet ..... bar ez toled termeszetes. Ja .... Magor ( Magyar ) Hunor ( Hun )
Innel ered a magyarok es a hunok kozos szarmazasa .
Nem az allitasod nevettem ki ..... -
n3whous3 #106 ok erről sok mindent nem tudok, de ezt láttam:
A Képes Krónika változata szerint azonban a testvérpár Magor nevű tagja valójában Magóg, s mindketten Jáfet fiai voltak, nem pedig Nimródé.
felvetettem témának, hogy esetleg ha ez így LENNE, akkor tetten érhető lenne évszám csúszás bőven. Már ha nagy eltérést okozna ez a feltevés. -
#105 Hihetetlen vagy :) ....
Elosszor is Hunor es Magor ( Magyar ) Nimrod ket fia. Semmi koze egymashoz Magog-nak es Magornak ha csak az nem :
Nimród apja Tanaisz király. A magyar mitológia Hunort és Magort a magyarok, illetve a hunnok ősatyjuknak tekinti és Nimródot pedig e két testvérnép ősatyjának. -
n3whous3 #104 Ja, törölted is egyből, mi? lol -
n3whous3 #103 Bizonygatni akarsz itt dolgokat és kineveted egy állításomat, hát kösz. Képes Krónikában csak hogy tudd, Magor = Magóg.... -
n3whous3 #102 Ja és a rénszarvas az északibb orosz vidékeken él, ott nem hinném. -
n3whous3 #101 Medvét direkt nem említettem, mert azt én is tudom, hogy van ott medve. De te meg látom erővel az igazadat akarod bizonygatni, ezt meg megerősíted ezzel is, hogy még több igazság legyen a mondandódban. Még ha senki nem is vitatta ugye. Bocs, ha akadékoskodok, csak annyira jellemző... :C -
n3whous3 #100 Egy kérdésem lenne, nem nagyon találtam leírást, Magorék mennyivel előzték meg korban a Honfoglalást? Csak mert ha Magor = Magóg és nincs pár száz év a kettő között, akkor itt is egy példa a lent említett történelem hamisításra :) Hiszen Magóg ugye Noé egy fia, az meg elég régre datálható. Bár szvsz túl régre, hogy ez így legyen. Nagyon nagy évszám kavarodás van itt. -
#99 Elosszor is a szarvas az nem renszarvas ... mig a szarvas nem haziasithato addig a renszarvas igen. Ja .... azsiaban ugyan csak van renszarvas nem csak a skandinav felszigeten . Es biztos vagyok benne hogy az Ural kornyeken van Medve .
-
Fbn Lx #98 Szélsőség úgy, mint egy adott eszme alapköveinek kivetítése oda nem illő dolgokra, az adott eszme túlzott tisztelete, vagy a betartatására tett erőszakos kísérletek mások ellenében. Ezzel szemben az összetartás-széthúzás pusztán egy ellentétpár, arany középút a kettő között nem igazán létezik. Ha nem tartasz valakivel, az annyit jelent, hogy leszarod magasról, ami már kapásból széthúzás :] Mint a 0 és az 1 a binárisban, nincs harmadik lehetőség. -
#97 Azt is jo lenne atbeszelni hogy mi a hihtetlen a kettos honfoglalas elmeletevel kapcsolatban mar aki ketelkedik benne.
Vagy Hunor es Magor ( magyar ) szerepenek . Ket bibliai alak csak ugy fel lett hasznalva a magyarok dicsoitesere ???? Nem hinnem .