Hullám-részecske kettőség
  • Frayer
    #123
    Megjegyzem, hogy macskákkal, csak azért nem tudunk kísérletezni, mert nem tudjuk elszigetelni magunktól teljesen. Mindig lesznek olyan atomok, amelyek meglöknek más atomokat, és így befolyásolják a környező tér állapotát, ugyan így, képtelenség elérni, hogy ne sugározzon ki a macska magából, elektromágneses hullámokat, vagy a környezetből jövő hullámok ne juthassanak el a macskáról. A gravitációról nem is beszélve.

    De, csupán, gyakorlati, megvalósítási problémák miatt elérhetetlen számunkra egy ilyen macska szuperpozíció állapot kísérleti berendezés.
    Elméletileg nincs neki akadálya.

    Arról viszont, tudok, hogy már vírusokkal, és kisebb baktériumokkal is sikerült extrém körülmények között megvalósítani a kétréses kísérletet. Tehát, sikerült vizsgálni egy makroszkopikus objektum kvantum mechanikai valószínűségi hullám állapotát.

    Tehát, ez az ami egyértelműen bizonyítja, hogy nincsenek méretbeli korlátok, nem az objektum nagysága, mérete határozza meg ezt a dolgot, hanem az, hogy hogy lép kölcsönhatásba környezetével.

    Azért sikerülhetett a dolog, mert extrém körülmények közt, sikerült jól elszeparálni ezeket a vírusokat a környezetüktől. Ami azt jelenti, hogy közel 0 kelvin, teljesen leárnyékolt tér, melyben extrém vákuum uralkodik, stb