nohea#7
"Így egy ilyen társaságban legrosszabbnak lenni lehet olyan elismerés, ami a legtöbb filmek közé helyezi az Avatart." ...ööö, MIVAN?! Szóljon, aki ezt értelmesnek találja, legyen szíves, mert nekem a "legtöbb" szónál kisiklik az agyam. :D
Amúgy tény, én se értem, mit húz le egy ilyen alkotást valaki, főleg nem név nélkül - majd ha legalább tizedannyit letett az asztalra, mint Cameron (amiben nyugodtan benne lehet egy Piranha 2 is), akkor esetleg... Azt meg főleg nem értem (ismét, és még mindig), hogy hogy lehet egy olyan filmet lehúzni a sztori alapján, amiről el lett mondva (többször is), hogy a készítésekor mindent a látványnak rendeltek alá...? Ha Cameronnak tényleg annyi ideje megvolt a történet maga, és nem a megvalósítást tartotta volna elsődlegesnek, ez a film nem most került volna mozikba, hanem akkor, amikor megírta, nem? Arról nem beszélve, hogy a cikkíró is mondja, hogy "csodás fantáziavilágra írt történet" - hangsúlyoznám az első két szót. Ergo, ha az nincs meg, akkor a többi érdektelen, annak a megteremtéséhez pedig most lett meg a technológia.
És igen, techdemo, de még az is felvállaltan. A Crysisra pedig szintén sokmindent lehetett mondani, mégse nagyon akadt 90%nál rosszabb értékelése, és csak a jóég tudja, hány díjat zsebelt be...de ez lényegtelen is, sokkal fontosabb az, hogy mekkora lökést adott a PCk fejlődésének (legalábbis gamer téren mindenképp): többmagos támogatás, grafika, interaktív világ, stb...pedig az se volt több egy kib#&@ott jó engine-nél meg egy abszolút B-kategóriás forgatókönyvnél.
Értemén, ha valakinek nem tetszik a cucc; megértem még a "nem techdemókért járunk moziba" érvelést is, sőt, igazat is adok neki - de nem kizárólagos jelleggel. Néha igenis kellenek techdemók, ha pedig az ennyire igényes is, akkor bőven megéri, hogy azért menjünk moziba. Az összes többi történet-/karakter-/stb központú filmet meg lehet nézni akármilyen házimozin, vagy akár egy jobb mobilon, és ugyanazt fogjuk kapni. Az Avatart le lehet tölteni, meg meg is lehet majd venni Blu-rayen, de AZOK a verziók tényleg nem lesznek többek egy szépen megcsinált B-kategóriás mozinál.