680
-
sandor8206 #38 "...Sajnos az elvárások beigazolódtak,..." nekem amúgy ezzel a mondattal van a legnagyobb gondom (a kritika az szubjektív) DE egy elvileg filmes "körökben" tájékozott cikkíró, gondolom az, hisz csak azért ír filmes cikkeket (valószínű inkább, hogy valakinek a valamije)
Hogy írhat ilyet amikor a TÉNYEK azt bizonyítják, hogy pont pozitívan váltja be az elvárásokat.
Kókler. Gondolom a saját elvárásai, ja hogy azt ki nem szarja le. -
jamamura #37 hmm, én hiányolom az aláírást a kritika elejéről/végéről. -
Aldaris #36 Ez a film annyira jó, hogy mindenki tudja csak a kritikusok nem veszik észre... vagy mondanám úgy, hogy az ilyen fasz kritikusok?
A cikk írója egy intellektüel pózban tetszelgő kiégett bölcsész fasz, aki mint egy látnok és avatott szem, megosztja velünk az okosságát.
Nem az a baj, hogy nem tetszik neki a film, hanem az amilyen stílusban itt okoskodik.
Ilyet írni, hogy "giccses" Pandora világa. Hát bazdmeg, giccses egy őserdő? Vagy mi a faszom, azért mert nem szétesett öngyilkos hajlamú drogos buzik nyafogják végig a filmet, akkor már sekélyes?
Egy mese scifi környezetben felnőtteknek. Igaza van Berbernek, mit vártál? Hogy kiderül, hogy a százados valójában egy Na'vi ügynök? Vagy kiderül, hogy valójában a bolygó egy tesztkörnyezet a jövő hadseregének? Vagy hogy stockholm szindrómát tesztelnek a Na'vi népen? Vagy az egész csak a főhős fejében játszódik, és a film végén galaxissá alakul a főhős? Mégis mit? Ha valami jól megvalósított "iparosmunka" ahogy te mondod, az már baj? -
Bircsike #35 Ilyen kritikust minek alkalmaz az sg? Egyszerűen nem értem.... -
Csak77 #34 Számomra értetetlen ez a kritika, bár mit várjon az ember egy olyan kritikustól, akinek a Step Up egy "kellemes" szórakozás... Mellesleg sci-fi filmek megértéséhez, és élvezéséhez kell egy kis intelligencia. Ha egy felnőtt emberben van egy cseppnyi gyermek, akkor elképesztően tudja élvezni ezt, és az ilyesmi filmeket. Ha már teljesen kiégett, akkor nézze a magyar Polygamit, vagymit. Ha én gyerek filmként láthattam volna ezt a filmet, bizony még nagyobb élmény lett volna.
Cikkíró, te menjél kecskét legeltetni, mert cikkírónak, kritikusnak szar vagy. Ha nem tudod felfogni, hogy ez egy MESE, akkor elég nagy bajok vannak a fejedben. -
totoro #33 A kék szamáremberek szlogen már akkor megvolt, amikor még ki sem került normális anyag a filmből. A sok főokos már akkor temette, és szarozta a filmet. Ebből a kritikából én azt látom, hogy az író a prekoncepciója igazolására írta meg. ( csalódnék ha Winnie írta volna, ő ennél azért jobb) -
Jajj hagyjuk már ezt a szöveget, hogy sok milliárd ember nem szavazott. Batman-re, a Gyűrűk urára sem szavaztak sok milliárdnyian mégis jó filmek. Avatar pontszáma meg közelít ezekhez a filmekhez, ugyhogy olyan rossz nem lehet mint ahogy a cikk írója mondja. -
sandor8206 #31 nagyon értelmes kritikákat kapartál össze az elsőnél sztem a csávónak a legnagyobb élmény az életben egy zacskó és egy tubus technokol amilyen stílusban ír.
A.Fluxos 7/10 hát az tényleg nagyon negatív??? -
Szerintem is inkább macska-vonásaik voltak, különösen a csajnak -
Gamecube86 #29 Az ilyen olyan kritikákon mindig jókat kacagok.
Személy szerint 2d-ben láttam a filmet és így sem panaszkodom a látvány világra.
A történet amit a film elmesél pedig egyszerűen fantasztikus.
Fogalmam sincs mekkora hype volt körülötte mivel a trailer megtekintése után eldöntöttem hogy meg fogom nézni, ezek után pedig nem is hallottam róla.
Bevallom őszintén hogy sosem értettem a "kritikus" elnevezésű létformát.
Ugyanolyan dolognak tartom őket mint az imdb pontszámot. Ha 10.000 azt mondja 5/10 akkor az 5/10 az hogy él rajtuk kívül még pár milliárd ember a földön aki 10/10-et adna az nem számít mert ők nem szavaztak. Mindenkinek lehet véleménye és azt nem muszáj elfogadni... Komolyan nem tudnék úgy végig nézni egy filmet hogy a hibákat keresem benne. Vagy hogy jajj ez már benne volt az xyz filmben is. Na mindegy, szerintem nagyszerű film és ajánlom mindenkinek. -
G_ArchAngel #28 "Avatar - A szamárember bosszúja"
A szamarembert valaki megmagyarazna? A na'vik vonasai inkabb a macskaehoz hasonlitanak, de lehet csak eros a fantaziam - ezert is nem lettem kritikus, abban a szakmaban ez hatrany
-
A cikk elolvasása után olyan érzésem lett, mintha direkt lehúzná a filmet a cikkíró, kicsit erőltetett.:/ -
Google-ba beírtam: avatar film teszt
Ezeket a találatokat kaptam a teljesség igénye nélkül:
Egy kritika a filmről itt:
Egy írás a filmről itt:
És még egy írás itt:
IMDB-n az értékelés: 8.9/10 52,704 votes
IMDB
Én még nem láttam, ugyhogy véleményt nem tudok mondani a filmről.
Emberek ne higyetek a cikk írójának, üljetek be a moziba és nézzétek meg, nem egy "kritikus" fogja eldönteni, hogy sikeres e a film vagy nem, hanem a nézők. -
kalapos01 #25 Hopp, de végigolvastam a kritikát (így jár az, aki nem a filmmel, hanem a kommentekkel és a kritikussal foglalkozik :). "Jó film az Avatar."
Most akkor ennyi ember szerint nem jó?
Hogy pár szó is essen róla: Ritka, hogy egy ilyen látványos, sajátos világ a mozikban, látszik rajta, hogy mennyire odafigyeltek a részletekre, hogy Cameron mennyit babusgatta, míg virágba borulhatott. Az Avatar egy feltételek nélküli mese, amit hátradőlve, az agyat Transformers-módra kikapcsolva tökéletesen lehet élvezni annak, aki nem a hibát keresi a filmekben. Mert nyilván nem hibátlan, de legalább elérte azt, amit kevés film, visszarántja az embert a gyerekkorában.
(Kíváncsi is lennék, hogy mekkorát ütött volna egy ilyen film, mondjuk a 10-15 évvel ezelőtti énem esetében. Így mondjuk egy 8 pontosat. Még valamikor újra kéne néznem.) -
bladesoft #24 Nem tudom hogy ki vagy de add a neved az ilyen szar kritikádhoz...
Szégyen lett ez az oldal.
Még a kritika is kritikán aluli....
Inkább irj kritikákat homoerotikus filmekről mert az eszed valszeg ahhoz van kitalálva. Az oldal üzemeltetője meg elgondolkozhatna hogy egy "noname" cikkiró helyett bárki mást "vendég-iró" alkalmazz egy-egy másik oldalról filmbuzi vagy sorozatjunkie... stb
A film jó volt telt házas előadást nézetem meg a westendben 3dben.. kicsit aggodtam mert tele volt gyerekkel ..de olyan csendben és szépen nézték meg hogy öröm volt nézni. A film látványa a holnapi igényeket tükrőzi. A sztori kissé egyszerű rossz a jó ellen, környezetpusztitás a környezet megovás ellen.. ha valakinek ez kevés akkor olvasgasson hozzá...
Nos kedves cikkiró remélem karácsonyra a felmondoleveled kapod meg pedig ilyenko senkinek semm kivánnék rosszat de ez a gonosz rosszindulatú fröcsögés amit a cikkedben megalkottál azt jelenti nekünk hogy te egy végtelenül rossz ember vagy akinek semmilyen más célja nincs az életben csak az öncélú mocskolódás. -
gulyasandras #23 Ahogy egy ismerősöm fogalmazott:
"Vártam az új Gyűrűk Urát, de a Király nevében-t kaptam helyette."
Én is nagyon megakartam nézni moziban, egy forgatókönyvvel (és videók/előzetesek megtekintésével) később már csak a dvd-n akartam megvenni, mára pedig eljutottam a "ha leadja a tv" állapotba.
Cameron ezt megelőző filmjét (Titanic) is csak pár éve láttam, és nem sokat vesztettem.
Maradok a régi filmjeinél. -
kalapos01 #22 "Hát ennyire rakás szar kritikát se lehet mindenhol találni. "
Hát keress :) Bőven vannak jól megfogalmazott vélemények a palettán. Linkelek is egy párat neked.
(Viszont azért minden elismerésem, hogy ennyire megmaradt benned a gyermeki szellem: képes vagy Cameron csodás meséjét feltételek nélkül élvezni ÉS duzzogva kiakadni azért, mert valaki ismeretlennek más a véleménye, mint a tied. Ezért szerintem kár kritikát olvasnod, hiszen kritikát az olvas, akit érdekel a sok vélemény, pozitív, negatív egyaránt. Vagy az a pár elvetemült lélek, aki mások véleménye alapján akar mozizni.
http://magyar.film.hu/object.598da313-7505-4096-a493-4ebd899689b2.ivy
http://kovachlajos.spaces.live.com/Blog/cns!A77592075855AF03!824.entry
http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2009/12/16/kritika_avatar_2009/
De épp alattad írják, hogy más meg mélységesen egyetért a kritikával. És senki nem a mélységet keresi, hanem mondjuk a történetet, amitől igazán jó lehetne egy film. -
Betonparaszt #20
A cikk írója visszamenőleg is egy farokállat.

-
slickboy #19 Azt hiszem Kosztolányi írt egyszer olyasmit, hogy miért kell mindenben a "gondolatot" meg a "mondanivalót" keresni? Miért nem lehet valamiben csak magát a szépséget, esztétikumot élvezni ha az van benne túlnyomórészt? -
G_ArchAngel #18 Viktor, mondanal az utobbi 20 evbol filmet, ami nem taplalkozott egy masik sztoribol...? Az "avatott szem" mar biztos latott olyat...
{amugy a Titanicnal rosszabb filmet elo ember nem csinalt...
)
-
slickboy #17 Hát ennyire rakás szar kritikát se lehet mindenhol találni. Ha egy film látványa tökéletest súrolja, akkor nekiáll a sok "kritikus" "mondanivalót" meg "mélységet" keresni. Amúgy van az is a filmben, csak észre kellene venni. Én nem vártam századfordító forradalmi gondolatot el a filmtől, agyon is nyomná az egészet. Kliséhalmaz? Eszed tokja. Szerintem meg a kritikád vonultatja fel a legtöbb klisét amikor klisét emleget és kidolgozatlanságot. Ez manapság minden "műértőnek" tűnni akaró "kritika" sajátja, hogy nekiállunk kliséket emlegetni. Persze te nem szálltál el a látványtól és képes voltál reálisan értékelni a filmet. Konkrétan írja már ide a sok ekéző önjelölt kritikus, hogy szerinte, hogyan kellett volna mélyebbé tenni a történetet és hol van a rengeteg klisé? Szánalmas már ez a nyomorult entellektüel póz, amivel szembesülni voltam kénytelen a kritika olvasása közben. -
Az elsö film kritika az sg-én amivel maradéktalanul egyetértek.
" Mindenidök legjobb filmje " ," forradalmi " meg hasonlok kimerülnek az uj vizuális effektekben nagyobb volt a füstje mint a lángja.
Semmikép se rossz film de nem több egy klisékel teletömött vizuális orgiánál.
A 3D része meg olyannyira nem forradalmi hogy utána érdemes beülni egy sima ismeretterjesztö filmre 3D IMAX-ban és látható hogy fényéveket ver az avatara.
A hájp miatt egyszer mindenképp érdemes megnézni föleg azoknak akik még sose voltak IMAXban. -
Van még szó amit nem mondtak ki? Van történet amit nem meséltek el? Hát nem véges az emberi fantázia? Dehogynem! A legtöbb filmben a világot mentik meg, mert néhány ezer dollár, vagy egy darabka föld már nem tétel. Ezektől nem lesz több egy film.
Az Avatar témája igenis aktuális és helytálló. Csak tán nem értette meg mindenki. Lehet így is élni, szimbiózisban a világgal, és nem csak mindent elvenni, elpusztítani. Most nem céloznék.
Talán az a baja a filmnek, hogy egyszerű a mondani valója? Hogy a karakterek egyértelműek? Hogy fantazi a stílus? Nincs benne egy jóleső csavar arról, hogy mondjuk a Navik főnöke már eladta a bolygót az embereknek? Ez mennyire lenne klisé?
Szerintem aki ilyet ír a filmről, az nem értette meg, és sajnos nem tudta saját sekélyes kliséi közé tuszkolni. Felszines maradt. El kéne gondolkoznia, hogy a disszonáns gondolkodás nem e az érzékelés hiányára vezethető e vissza, és alkalmas e még a funkcióra amit betölt, vagy már régen kliséket gyárt....
-
wobdj338 #14 egyetértek teljes mértékben :) -
LCO #13 Tegnap látam a 3d verziót, azt kell mondjam, nagyon tetszett. Csak ajánlani tudom, aki még nem látta. Nem tudom, kedves Viktor másik filmet nézett-e, de ez a cikk így ebben a formában azt kell mondjam, nem fedi a valóságot. -
wobdj338 #12 Én nagyon sok helyen nem értek veletek egyet, meg azok az alcímek, amik ide vannak írva néha... tudom már honnan származnak a semmit sem tükröző magyar címek. Meg pl. azok a beszólások, hogy útszéli kritikus...
Lényeg a lényeg, volt jó pár rész, amin nagyokat röhögtem, és ez a sok elégedetlenkedő ember... lehet jobbat, újabbat, eredetibbet, jobban kidolgozottabbat csinálni! Egy biztos, ezt a kritikát nem nagyon fogom senkinek ajánlani :) peace -
Madmanus #11 Hát sajnos idén ezt kell hallgatni, szinte az összes filmnél(itt csak a látvány filmekre gondolok)! Mély mondanivaló hiány, a történet nincs kidolgozva/lapos, trágya szöveg... Ezeket lehet olvasni, attól a 20 embertől, akik már hozzák a megszokott én vagyok a legokosabb és legtutibb ember, és amit én írok azaz igazság! Egyet kell értenem Aldaris írományával. -
Egyetértek, Szekeres Fiktorka megint hozta a "majdénmegmondomhogyigenisezegyszarfilm" stílusát. Neki nincs olyan film amire azt mondaná, hogy "jó volt". Ja de igen van, kb 3 hónapja volt egy dögumalom történelmi doku, aminek a nevére már senki nem emlékszik, na neki az a csúcs.
A reális értékelés nem halálbafikázást jelent te idióta! -
Aldaris #9 Bakker Viktorka, most már elmehetnél a fenébe :). Azt mondja, hogy "az avatott szem"... mintha ő valami különleges fasz lenne... hihetetlen. Nem tűnt fel, hogy James Cameron != Lars von Trier? Lehúzzuk a filmet, mert kliséhalmaz? Azért mert nem elég "deep" az elszállt bölcsészagyadnak? A Titanic nem volt hatalmas kliséhalmaz? Az Aliensben vagy Terminatorban mondjunk már megdöbbentő csavarokat és mélyenszántó színészi játékot! Hoppá.. nem "deep" és nem "művészfilm"? Mégis kb emberek és kritikusok 90%-nak tetszett mindegyik?
Komolyan mondom az ilyen mindenre finnyás faszkalapok nézzenek Lars von Trier Antikrisztust, Taxidermiát vagy Szodoma 120 napját. Aztán verjék a nyálukat, hogy milyen komoly cucc, és bizony ez már film!
-
cateran #8 "azért kell kiemelni, mert olybá tűnik, hogy sokan szó szerint elszálltak a látvány okozta sokktól és nem hajlandóak reálisan értékelni az Avatart."
Ott a pont...valami fura kenyszerusegtol hajtva a legtobben latvany=jo film ervelesekkel probaljak igazolni az Avatart es annak hianyossagait.
Hogy latvanyos-e? Persze..dobbenetes latni hol tart mar a szamitastechnika (megint) es a 3D grafika...(szamomra a legfajobb pont a tolokocsis hos...valahogy nehezen emesztheto..) -
nohea #7 "Így egy ilyen társaságban legrosszabbnak lenni lehet olyan elismerés, ami a legtöbb filmek közé helyezi az Avatart." ...ööö, MIVAN?! Szóljon, aki ezt értelmesnek találja, legyen szíves, mert nekem a "legtöbb" szónál kisiklik az agyam. :D
Amúgy tény, én se értem, mit húz le egy ilyen alkotást valaki, főleg nem név nélkül - majd ha legalább tizedannyit letett az asztalra, mint Cameron (amiben nyugodtan benne lehet egy Piranha 2 is), akkor esetleg... Azt meg főleg nem értem (ismét, és még mindig), hogy hogy lehet egy olyan filmet lehúzni a sztori alapján, amiről el lett mondva (többször is), hogy a készítésekor mindent a látványnak rendeltek alá...? Ha Cameronnak tényleg annyi ideje megvolt a történet maga, és nem a megvalósítást tartotta volna elsődlegesnek, ez a film nem most került volna mozikba, hanem akkor, amikor megírta, nem? Arról nem beszélve, hogy a cikkíró is mondja, hogy "csodás fantáziavilágra írt történet" - hangsúlyoznám az első két szót. Ergo, ha az nincs meg, akkor a többi érdektelen, annak a megteremtéséhez pedig most lett meg a technológia.
És igen, techdemo, de még az is felvállaltan. A Crysisra pedig szintén sokmindent lehetett mondani, mégse nagyon akadt 90%nál rosszabb értékelése, és csak a jóég tudja, hány díjat zsebelt be...de ez lényegtelen is, sokkal fontosabb az, hogy mekkora lökést adott a PCk fejlődésének (legalábbis gamer téren mindenképp): többmagos támogatás, grafika, interaktív világ, stb...pedig az se volt több egy kib#&@ott jó engine-nél meg egy abszolút B-kategóriás forgatókönyvnél.
Értemén, ha valakinek nem tetszik a cucc; megértem még a "nem techdemókért járunk moziba" érvelést is, sőt, igazat is adok neki - de nem kizárólagos jelleggel. Néha igenis kellenek techdemók, ha pedig az ennyire igényes is, akkor bőven megéri, hogy azért menjünk moziba. Az összes többi történet-/karakter-/stb központú filmet meg lehet nézni akármilyen házimozin, vagy akár egy jobb mobilon, és ugyanazt fogjuk kapni. Az Avatart le lehet tölteni, meg meg is lehet majd venni Blu-rayen, de AZOK a verziók tényleg nem lesznek többek egy szépen megcsinált B-kategóriás mozinál. -
sandor8206 #6 Leszarom, hogy lerágott csont az alapötlet (nem mintha 10-ből 9 filmnél nem így lenne), sőt a legtöbb nagy klasszikus egyszerű sztorilag mint egy kő - Volt egyszer egy vadnyugat, Jurassic Park, Keresztapa, Aliens, Star Wars csakhogy mindenhonnan említsek egy-két nagyobb nevet. Filmet szórakozásból nézz a legtöbb ember én remekül szórakoztam a fent felsoroltakon is és az Avataron is, egy élmény volt, szóval 10/10.
Hát ja végül is úgy is megfogalmazhatnánk, hogy Cameron "legrosszabb" filmje van is benne valami, bár ez is szubjektív (hisz nálam a Titanic az, Piranha 2 sztem mindenki hagyja a fenébe) DE még így is lazán veri az utóbbi évek popcorn-filmjeit nálam.
Az meg már elég tök egyértelmű, hogy a cikkíró már hónapok óta szapulta ezt a filmet, gondolom alig várta, hogy megjelenjen és belerúghasson még egyet. Mondjuk puffoghat pár fikázóval együtt, hisz a jónépnek általában tetszik. Anyagilag és kritikailag is nagy siker lett, lesz a film (imdb,rotten,Golden Globe-jelölés, bevételi adatok)
Szinte látom a sok ellendrukkel tördeli az ujját és még most pampog (cíkkíróval az élen-a cím is nevetséges amikor a vak is láthatja, hogy párducemberek, gondolom ő is látja csak így "keményebb") a fanboyoktól csak egy szánalmasabb van az antifanboyok. -
DelMare #5 :D ez jó. nem mintha nem lenne részigazság abban amit ír a kollega, csak hát.. kezdjük kapásból ott, h Cameron legalább vállalta a nevét.:) erről a tökéletesen olcsó hatásvadász kezdésről meg amit itt sikerült elkövetni ("Sajnos az elvárások beigazolódtak, az Avatar lett James Cameron eddigi legrosszabb műve. Bár való igaz, hogy techdemóként remekül hasznosítható a film."), már nem is beszélve. főleg úgy, h pont ezt rója fel többek között Cameronnak is. még1x, nem az a bajom, h van itt egy ember az 1000ből akinek nem tetszett, nem is az a baj h ezt szóvá teszi - mert mért lenne. de ez a stílus, ez így azért ott van. szóval jaja, nagy kópék vagyunk, csak ez így kevés kollega. -
T0nk #4 A sztori valóban sok mindennek a keveréke. Megvan a Pocahontas, a Táncosokkal Farkaló, és nagyon erősen a háttérben Asimov: Második Alapítvány. Annak ellenére, hogy ötlet az nem sok van benne, abszolút nem érezem lerágott csontnak. Nagyon profi iparosmunkával van összerakva -
bitbandita #3 "...az Avatar lett James Cameron eddigi legrosszabb műve..." szóval a kedves cikkíró szerint az Avatar rosszabb mint a Piranha 2. Kifinomult ízlésre vall 

-
Nem teljesen értek egyet a cikk írójával...a történet persze, lerágott csont..dehát vannak lerágott csont történetek (2vh.,ufo támadás,partraszállás, római birodalom, francia forr. stb stb) amiről nem lehet másképp filmet csinálni, hátha egyszer erről szól??:)
Ez erről szólt..a jó meg rossz, a gonosz elfoglalók, meg az őslakosok, nincs evvel gond..mért kellene Lear király szintet keresni egy ilyen moziban...??
Ez alapból szórakoztatásra készült...és arra tökéletesen megfelel.
Látvány persze marha jó, de nem ez a lényeg, hanem a túlzott hype-olás, meg az elvárás...Mért kellene Hamletet várni ettől??
Csak egy látványos kis mese....de annak tökéletes
9/10 -
Loverman #1 pár éve láttam a tv2-n éjjel egy filmet aminek asszem "A katona" volt a címe, Kurt Russell-lel a főszerepben, igazi B film. hát kb annak is ez volt a története. a gyarmatosító kontra bennszülött filmekre nem gondoltam, de jó ötlet... arra meg egy ismerősöm hívta fel a figyelmem hogy a District 9 is hasonló sztorival jött... szóval oké hogy szép, de ezen felül semmi. Namost, szeretjük a techdemókat? mennyi is kelt el a Crysisból?