mkfd#565
Lehet, hogy nagyrészt a fantáziám szüleménye a homályos részek kitöltése, de ezekben sokan a logikai bakit látják, pedig pusztán megválaszolatlan kérdések. Ha akarunk, még az ilyen apróságokra is tudunk választ találni hogy például miért világítanak éjszaka az élőlények egytől-egyig. Van logikus magyarázat még erre is, csak nem lett a néző szájába adva.
A történet tényleg egyszerű, de szerethető. Nem ezzel próbál meghökkenteni, újat mutatni. Akinek nem jött be, hát nem jött be. A film igazi erőssége a világ kidolgozottsága, és nem csak a vizualitás terén.
"Nem, szerintem azoknak nem jön át a film, akik HC Sci-Fi rajongók, és mikor látták a sok űrhajót, meg mechát, meg hogy itt lesz egy dúrva konfliktus, akkor egyből beizgultak, hogy ebből egy faszántos, nagyon jó kis film lehet, olyan Rájenközlegény a jövőben, vagy valami.
Erre jött egy Pokahontasz a jövőben. :)"
A legelső infók után egészen a teaser-ig én is valami ilyesmire számítottam, aztán jött a Pocahontas. Nem baj, nekem így is tetszett. Egyvalamiben viszont szerintem mindketten egyet értünk, ha Cameron érett trilógiává akarja avanzsálni a filmet, muszáj lesz kitágítania a történetben a határokat. Bízzunk benne hogy ezúttal is hozza a statisztikáját.
Abban igaza van mondjuk a cikknek, hogy túl sok mellékszereplőt mozgattak a filmben, és így nem jutott elég idő rájuk, de ha tényleg trilógiává bővül a film, bőven van még lehetőség árnyalni őket, amely az első részt is megszépítheti utólag az e téren csalódók számára.
Ami a filmes hasonlatokat illeti, Az ember gyermekének, a 12 majomnak és A gyűrűk urának van előzménye. Az ember gyermeke hangulatában emelkedik ki a többi posztapokaliptikus film közül. A 12 majomnak a cselekménye az ami miatt jó film lett belőle, de az alapötlet innen jött (http://www.youtube.com/watch?v=ClvTYd4XnEc). A gyűrűk ura stílusteremtő alkotás, elég volt kellő tisztelettel hozzányúlni, hogy filmklasszikus váljon belőle. A mátrix az egyetlen a felsoroltak közül, ami nem rendelkezik konkrét előzménnyel, és ez meg is látszik rajta, mert míg az alapötlet baromi jó, a filmben akadnak elég durva hibák még akkor is, ha a folytatásokat nem vesszük. Az összes említett filmnek más-más az erőssége, ezért nehéz közöttük és az Avatar közt párhuzamot vonni.