William Hunter#558
Lehúzó kritika ide, magasztaló kritika oda, nekem tetszett a film. Még 3D nélkül is élveztem. Azt szeretem a legjobban a Cameron filmekben (pl.: T2, Aliens), hogy tökéletesen időzít a történéseket. Nem hagy egy pillanatra sem unatkozni.
Sokat emlegetik a Farkasokkal táncolót és a Pocahontast. Nekem még egy történet előjött miközben az Avatart néztem. A kitatáló értékes díjat nyerhet
Adott egy bolygó, melyen egy igen érdekes és értékes nyersanyag található. Erre a nyersanyagra szeretné rátenni a kézét egy fejlett technológiájú másik bolygóról származó nép. A bolygót azonban már lakja egy kevésbé fejlett civilizáció, mely harmóniában él környezetével. A fejlettebb faj, támaszpontot épít ki, és igyekszik minél többet kitermelni és elszállítani a nyersanyagból. Ezt a helyiek nem nézik jó szemmel. Megszakítják kapcsolatukat az idegenekkel, és a továbbiakban rejtőzködve élik életüket. Az egyik hímnemű egyed kapcsolatba kerül az őslakosokkal, akik befogadják, képzik, titkaikat megosztják vele. A helyiek egyik jellegzetes ismertető jegye a kék színű ... . Egy beavatást követően válik a nép teljes jogú tagjává, mely során egy nagytestű őshonos állatot kell meglovagolnia, melyet egyébként a helyiek közlekedési és hadi célokra is használnak. Szerelem bontakozik ki egy helyi nőnemű egyeddel. A fejlettebb faj elleni harcok során már vezető szerepet tölt be, ötvözve a helyi és saját faja harcmodorát. A helyiek egy "M" betűvel kezdődő legendás névvel illetik, mely név képes egyesíteni a bolygó lakosságát az őket támadó ellenséggel szemben. A győzelmet követően fény derül a bolygó egy nagy titkára is.