• NEXUS6
    Köszönöm, hogy ennyi figyelmet szánsz rám! Amellett, hogy valszeg "teljesen korrekt" a rám adott jellemzésed (is), most már szerintem leugorhatunk a témáról, az ordenáré személyeskedésről. Csak annyit még, hogy fiatal koromra való tekintettél (nincs annyi időm) én igyekszem nem csak a klasszikusokat olvasni, hanem csak azokat!

Ha nem érted, hogy mire hoztam fel Tarantinót, aki erősen dolgozik a műfaji, és minőségi kategóriák összemosásán, amellett hogy szórakoztató és sikeres filmeket csinál, akkor sajna nem tudok mit tenni. Ha mondanak valamit és kapásból azt mondod, hogy az hülyeség, pusztán mert azt nem tudod felfogni, az nem tudom minek a jele. Illetve tudom, de ha azt leírnám, akkor azt sértésnek vennéd, pedig a legmesszebb áll tőlem, hogy ilyet tegyek.
    Tarantino tehát mégegyszer, szájbarágosan, ha csak azt érted kisagyaddal: egy példa arra, hogy manapság a filmek, az alkotók, sokszor összemossák a határokat, és ezt valahogy Tarantino indította el, ezért a legjobb példa.
    Ebből a szempontból ez a film viszont olyan tiszta mint az Alpokban csörgedező legtisztább hegyi patak vize. Ami egyrészt nem igazán illeszkedik a jelenkori trendbe, másrészt viszont az emberek nagy része valahogy még is ezt szereti. Azon most lehet vitatkozni, hogy milyen emberek és miért, de ezt megint sértésnek vennéd, pedig valszeg megint tényszerű dologról lenne szó.

Még egyszer leírom a véleményemet, ami ugyan az mint a cikk-é, és ha pl. abban nem a szarkasztikus hangvételre (ami végül is szinte minden kritikát jellemez függetlenül, hogy hogyan ítéli a filmet), hanem a tartalomra koncentrálnál, akkor megértenéd, hogy ez a film a cikk szerint sem rossz. CGI grafikát tekintve mérföldkőnek tekinthető, még talán akkor is ha figyelembe vesszük, hogy a film költségvetésének nagyrészét ez vittel el, ergo B kategóriás múvikban ilyen látványt még 20 évig nem fogsz látni, és csúcs filmekben sem nagyon. Tehát mérföldkő, de nem technikai áttörés, a drága technológiából nem csinált minden filmes számára elérhető olcsót.
    A nagy dírrel dúrral beharangozott 3D része viszont már megbicsaklik, ez még mindig nincs ott ilyen egészestés filmeknél, ami természetes módon illeszkedne a filmbe. Kicsit még szinte mindíg ott tartunk, mint jó pár éve, hogy amikor a vásznon bizonyos jelenetéknél is látod, akkor tedd fel a speckó szemüveged és akkor 3D, máskor meg most már éppen nem zavaró az új technika.

Film művészi, akármilyen tartalma meg olyan amilyen, ezt 500 hsz-ben megtárgyaltuk. Aki az Alien vs. Predátoron nőtt fel annak OK, aki meg Lem-en az meg a hasát fogja. Ennyi.
    "És ha-ha én hardcore sci-fi rejongó vagyok és hardcore fantasy rajongó vagyok stb. és mégis átjött a film mély tartalma."
    Erről beszélek, hidd el a tartalma nekem is átjött, csak ellentétben veled én ezt egyáltalán nem ítéltem meg mélynek!
    Hoppá, ez talán sértés volt, nem annak szántam!
    Na jó, mégis!

A film jó popkornmúvi én élveztem, szerintem te feleannyira sem mint mondod, csak mert állandóan idejöszz bizonygatni, hogy márpedig, és ez nekem már gyanús!