• NEXUS6
    Nos ez kb. olyan, mint amit a SW rajongók szoktak kitalálni:)
    Igen, így működik, működne a dolog, csak ennek 90%-a a te fantáziád szüleménye és nem az ami valóban benne volt a filmben!

Másrészt valszeg lehet, hogy ez a jó, hiszen a SW-nél is a homályosan maradt részek adtak olyan pluszt amiről Lucasnak halványlila fogalma sem volt, mert amikor kicsiszolta, kitöltötte az univerzumot, akkor baxta el!
    Szal igen, a mű önálló életre kel (ha hagyják):)

Nincs mit mondanom igazából, mert ezt jól kifundáltad, csak azért mondom mégegyszer jelenetről jelenetre végignézve a filmet, megvizsgálva az hogy mi történt, mi hangzott el rájössz, hogy ezek nincsenek benne.
    Ami persze esetedben felesleges lenne, hiszen így szereted ezt a filmet, ilyen kis ügyetlennek, homályosnak, ami lehetőséget is ad arra, hogy fantáziálgathass.
    Ezt most nem pejoratív értelemben mondom.

De azért ez az zen példázatos: "üres pohárba lehet teát tölteni" dolog, meg olyan szinten elcsépelt, hogy nem tudom hány 80-as években készült karatekid, meg olcsó kung-fu filmben szerepel!?:D

Meg amúgy OK, egyesíteni kell a Navikat. De miért is?
    Ha az emberek elmennek, már nincs mitől félni, mellesleg a Navik nem képesek számottevő erőt képviselni, mert hogy alulmaradtak a földi erőkkel szemben. Vagy is ha az emberek visszajönnek, akkor is csak elpáholnák őket.
    Akkor?
    Ja mert az volt a forgatókönyveben, mert ez olyan faszántosan hangzik, hogy a népeket, meg klánokat egyesíteni kell. :D

"A cikk csak azok számára fogalmazza meg helyesen, akik továbbra is pusztán a "hőseposzt", vagy a romantikus szálat látják a fimben. Utóbbit meg én elhamardkodott kijelentésnek tartom. Nekem nem csak moziban működött a film, hanem elmosódott, vacak, kamerás felvételen is."

Nem, szerintem azoknak nem jön át a film, akik HC Sci-Fi rajongók, és mikor látták a sok űrhajót, meg mechát, meg hogy itt lesz egy dúrva konfliktus, akkor egyből beizgultak, hogy ebből egy faszántos, nagyon jó kis film lehet, olyan Rájenközlegény a jövőben, vagy valami.
    Erre jött egy Pokahontasz a jövőben. :)

Én is most töltöttem le, hogy megnézzem gyengébb minőségben is, amikor a látvány nem vonja el a figyelmet.
    Nem akarok már semmi negatívat írni, de kb. a felénél feladtam...

Ez egyszerűen nem az én műfajom.

"Tarantino filmjeihez nem hasonlítanám. Teljesen más kategória."
    Akkor ne hasonlítsuk Tarantino filmjéhez, hasonlítsuk Az ember gyermekéhez, vagy a 12 majomhoz, vagy akár a Mátrix-hoz, vagy A gyűrűk urához.