absolut#510
Ez valóban egy elég primitív iromány.
Mindkét "fél" gondolkodjon el egy kicsit.
Akiknek tetszett a film azon, hogy tényleg elég sok filmes közhely figyelhető meg a filmben. A történet pedig -szerintem!- le van butítva. Egy filmes fogásokkal telezsúfolt filmecske lett, aminek az alapvető ötlete szerintem iszonyatosan jó.
A filmet ócsárolók pedig gondoljanak bele hogy a faszi megírja a sztorit, de nem tudja normálisan megcsinálni technika híján. Éveket vár majd iszonyatosan magas költségekkel megcsinálja. A mai pénzközpontú világban bele kell törődni hogy a filmeknél is ez dominál. Ahhoz hogy pénz jöjjön be, a film megtérüljön, (plusz az Avatar esetében az iszonytatóan sok reklám) úgy kell megcsinálni egy alkotást hogy a 10 éves öcsémtől a Mucsajröcsögei nagyapámig mindenki bemenjen a filmre és élvezze. Ez sikerült. Csak ehhez lebutították az egészet. Ezt ma már el kell fogadni. 100 millió Amcsi nem fog bemenni megnézni a moziba egy jó de "nehéz" filmet. Fantasztikus történet lett volna ha nem rágnak minden szart a szánkba, ha hagytak volna egy kis üres teret, hogy lehessen gondolkozni a filmen. A zárás nekem tetszik. A film egyetlen jelenete amikor nem magyarázzák túl a dolgokat. A na'vik ábrázolása is eléggé klisé szerű.
Tetszik vagy sem ez nem egy elrontott film. Ezt ilyenre csinálták, nem véletlenül.
A 3D-s látványhoz nem tudok hozzászólni. Én vászon párti vagyok. Szemüveg meg mindenféle 3d nélkül. Nekem nagyon tetszik a film és elég nehezen, de próbálok felülemelkedni a szétkopott filmes elemeken. Nem azért tetszik ami, hanem ami lehetett volna...