• Regggie
    Valamiért divat lett fikázni az Avatart, bár nem vártam volna, hogy az sg.hu az origo kezdeti szintjére süllyed. Ez a cím is..csak gratulálni tudok!

"az ember a végefőcím közben csak néz maga elé, hogy valóban "csak" ennyi az egész?" - már bocsánat, de az a kritikus, aki ezt így általánosságban leírja, az csak a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki magáról. Én eddig 2x néztem, mindkét alkalommal akit láttam utána úgy nézett maga elé, hogy "aztakurva, ez igen!". Az elsőnél még meg is tapsolták a filmet.

Aki meg a sztorit hiányolja, azt nyilván nem volt képes elvarázsolni az Avatar..és ezzel lemaradt egy fantasztikus élményről. Végre egy film, amiért megéri beülni a moziba, nem az a tucat bevétel-orientált hulladék. Egy Cameron film sem az agyonbonyolított sztorijáról híres, nem értem mit vártak egyesek. Az Avatart nem a technika viszi el a hátán, hanem a lelke, a hangulata. Úgy látszik a mi generációnk nem képes értékelni az igényes alkotásokat, ez van. Bár azért az megnyugtató, hogy az emberek kb 95% -át lenyűgözte az Avatar, az IMDB újonnan kiadott évtized top25 filmje listáján is az 5. helyre került. Ez beszédes. Mégis van egy réteg, akiknél tényleg divat lehúzni, ez van. Van, amit meg divat éltetni, mint pl. a D9..pedig..na mindegy, ebbe már ne menjünk bele.

Én úgy gondolom, hogy az Avatart mindenkinek látni kell, mert az ember végre a klasszikus értelemben vett moziélményt kapja. Engem megvett kilóra, 10/10!