#161A film amugy hemzseg a logikai, "fizikai" es idorendi hibaktol..
Csupa klise az egesz tortenet, kiszamithato ezerszer eljatszott tipikus sztroivonal, a szineszi jatek gyenge.
Eltulzott, irrealisan leegyszerusitett karakterek (pl a Mr. Military az kesz rohej), penzszag Hollywoodbol, semmi mas. A hatalmas marketing (aminek arabol eromuvet lehetne epiteni..) az arra kellett, hogy etessek a birkakat (en is beszoqtam)..
Hihetetlen, de ma mar minden a penzrol, CSAK a penzrol szol es ugy, hogy kozben egyre lejjebb sullyed a tartalom szintje. A korites, a latvany, a dirr-durr fontosabb, mint a tortenet.
Nem csak ennel a filmnel van igy, ez jellemzo az egesz kulturankra.
A popularis vonalra minden teren.
Hamarosan jon az ujabb fogyasztoi mezesmadzag, a 3D TV, addig is kell a felvezetes.
Mint irtam (#141) a "3D" technika sem nagy szam, mar 20 eve gyerekcipoben jar.
Cameron valszeg mar nem csinal jobbat a T2-nel v a Titanic rendezesenel.. ez szereny velemenyem.
Vannak persze jo otletek is a filmben es nem ez az ev legrosszabb filmje, de a tomegek effele manipulaciojat -egy max kozepszeru filmmel- undoritonak tartom.
A Navik vilaga, majdnem tenyleg ki lett dolgozva, csak kar, h annyira emberszeru volt es pl. a gesztusaik, mozgasuk, hasznalati targyaik afrikai négerekére hasonlitott. Azert kitalhattak volna vmi ujat is..
A kornyezet is nagyon hasonlo volt a foldihez.
Egy mecha-vilagban meg szerintem nincs tolószék, de mind1.
A mecha meg 5 ujjal fogta a lofegyvert, ami ugyanugy nezett ki mint egy "emberi" kezifegyver, csak nagyobb volt. LOL
Ja, es volt tore! :DD (tore: kése, nemtok "o betut :)
A repulo jarmuvek mozgasa, stategiaja, nevetseges volt.. az egesz filmre jellemzo ez az elnagyolt gagyisag, ami kb soxor Uwe Boll (meg nem lattam hal'isten) szint lehet..
Nagyot csalodtam Cameronban es az egesz filmiparban, vagyis remenykedtem-remenykedtem.. de hiaba.
A sztori amugy egy kellemes fantasy mese (nehany animet juttatott eszembe) akar lenni gyerekeknek, a termeszet es a kornyezet fontossaga is benne van (ezért respect!), es pont ugy, ahogy meg egy gyerek is kepes befogadni.
Viszont a "militarista ellen", atomgagyira sikerult, a kivitelezes, rendezes meg kozepesre..