• ziipp
    "Ebben csak az EU-be befizetett/kifizetett mérleg van."

Látod, amiről én beszéltem, azt nem is mérik. Magyarán ez egy kirakatszám. Tartalma ugyan van, de nem tükrözi a valós pénzmozgásokat. Amikor csodálkozunk, hogy miért keresnek többet az angliai tanárok, ott szerintem ezek pénzek köszönnek vissza, melyeket a gyarmatokból szívnak fel.

" Ha nincs neki piac, mert van fra és spa bor is, akkor ez sajnálatos szerencsétlenség."

Sajnálom, hogy ezt így gondolod. Gyakorlatilag egy vállrándítással taszítanál ezreket romlásba. A spanyoloknak, franciáknak útban vannak a magyar termelők és minden erejükkel azon vannak, hogy kiszorítsák őket. Ezt úgy kell elképzelni, mint a háború egy modern formáját. Az EU korlátozza a hazai cégek védelmére szolgáló eszköztárat, de okosan csinálva maradnak erre lehetőségek. Majd 2011 után lesz itt szép világ, amikor a fél Alföldet felvásárolják majd a külföldi "testvéreink". Jobb esetben nem hagyják parlagon ezeket a területeket.

Pozsonyban pedig szétkarcolják a magyar rendszámú autót; nem szolgálnak ki az étteremben, ha meghallják a magyar szót; az utcán üvöltöznek veled, ha meghallják, hogy magyarul beszélsz a telefonban, és még sorolhatnám. Abban egyetértünk, hogy leginkább a hülye politikusoknak köszönhető a helyzet. A szlovákoknál elborult elméjű barmoknak, Magyarországon pedig a totoja idótáknak, akik képtelenek kiállni a magyarok érdekei mellett.