• Balumann
    #89
    "bizony van hajlam a rákra. Egyes emberek hajlamosabbak, mint a másik. Balumann te egyáltalán nem hiszem semmiféle veleszületett dolgoban, azt tudom. De sajnos tévúton jársz. Ezt már a múltkor is említettem a bal-, és jobbkezesség ügyében, hát itt is. Van. Az emberek nem egyformán hajlamosak a rákra (és a rákbetegésget lehet tagolni is). "

    Igen, erről már múltkor is volt vita, engem viszont nem győzött meg még arról senki, hogy a jobb és balkezesség genetikailag örökölt dolog lenne. Azis, mint minden más a magzati időtől kezdve VALAMITŐL alakul ki, 2-3 éves korig ha jól emlékszem (van pár felfedezett oka, és talán van ami még nincs, genetikailag BIZONYÍTVA NINCSEN tudtommal). És nem genetikailag lesznek hatásai, hanem az agyukat másképpen használják. És szerintem azok a statisztikák sem egyértelműek, hogy a balkezesek hajlamosabbak lennének betegségekre.

    Ésszel végig sem lehet gondolni, hogy mennyi tényező van hatással fejlődésünkre, működésünkre, az is kimutatható statisztikából, hogy aki boldogabb az kevesebbet beteg. Vannak is olyan dokumentumok neten, amik szinte bizonyítottként taglalják, hogy a pozitív gondolkodás a biztos kiút a rákból (egyébként nagyon sok igazság van benne, a negatív gondolatok, érzelmek is okozhatnak problémát és döntő is lehet rák kialakulásánál - de ez sem minden esetben), de ugyanígy van a vitaminokról (Lenkei könyv-hivatkozásai).

    A lényeg az egészben az, hogy normális esetbem NEM alakul ki rákos sejt, csak VALAMITŐL. És ha kialakul akkor szerencse kérdése, hogy HOL, és a szervezet állapotától függ, hogy meg tud-e szabadulni tőle, vagy kialakul-e valóban a rák (és ezek miliárd dologtól függenek). Valószínűleg még abból is lehetne valamilyen következtetést levonni, ha azt mérnék össze, hogy valaki a nap első felében, vagy a második felében szív többet, vagy hidegben ill. melegben dohányoznak (pl. hideg esetén kimennek mindig elszívni, vagy bennt a házban). A hajlam - ha esetleg lehetséges és nincs igazam, akkor is nagyon kicsi jelentősséggel bír.


    Az érrendszeri problémáknak viszont nem a dohányzás a fő problémája egyébként megintcsak. Sokkal inkább az, hogy túl sok zsíros ételt, húst eszünk. Átlagosan valahol a vegetáriánusok és a normálisan étkezők között kellene, többszörösen több növényi táplálék, és nem kell minden nap húst enni (vagy ha valaki + -t akar felszedni, akkor annyival több növényit is kellene).
    Ehhez hozzá jönnek még a szintén nem megfelelő adalékok, pl. a hidrogénezett zsírok (transzzsír) - ami pl. a margarinokban van (bár elvileg csökkentették, valahol teljesen betiltották már), amik szintén csapdákat állítanak az erekben.
    Hogy hány százalékban okozza az infarktust a dohányzás, ill. a helytelen táplálkozás, azt én is szeretném tudni :P