• Balumann
    Kétlem, hogy a wikipediára pl. akár erről is olyan szerkesztette volna (legutoljára) a cikket, akinek köze nincs az egész témához. Előfordul ilyen is, de a sűrűbben keresett témáknál általában azért igényes, jól érthető leírás szokott lenni. Múltkor többet olvastam erről, angolból viszont nem vagyok olyan jó (főleg ha szakszavak is vannak benne). Múltkor megnéztem azokból is párat, most a genetics.org -ot amit linkeltél. Nem látom azt az egyértelműen bizonyítást amit te írsz, olyan tényeket, statisztikákat (amiket előbb is linkeltem) amik ellentmondanak annak igen.
    Azt visszavonom hogy "biztos vagyok abban, hogy nincs semmi genetikai oka", lehet, hogy van, de azt tartom, hogy nem közvetlenül. Egy már genetikailag "kialakult" gyerekből lehet bal és jobb kezes is a különböző befolyásoló tényezők szerint. Én erre a következtetésre jutottam, azok alapján, amiket olvastam, azok alapján is amiket te linkeltél.
    Te bizonyítottat írtál, ami viszont nemigaz, nicns genetikailag bizonyítva, csak bizonyos kutatók/kutatócsoportok által valószínűsítve.