Ha a kezedben lenne a világ sorsa...
-
Bocs, hogy ezt mondom, de úgy látszik felsőoktatásnak még csak a közelében sem voltál. Amit középsuliban az érettségire meg kell tanulnod (az összesre, nem csak egy tárgyból), az az egyetemen kb. 2 hónap. Hidd el, hogy sokkal gyakoribb, hogy odamegy valaki hozzád hasonlóan nagy arccal, hogy ő ezen a szakon bármit "kiráz a kisujjából", aztán félév végén meg bukik a tárgyai feléből, mint aki épphogy bejut egy közepes érettségivel, aztán egyetemen elkezd tanulni.
"És emiatt nem vagyok alkalmas a történelem szakra? Az nem is érdekes, hogy a történelemhez értek, az nagyon megy, abból akármilyen szinten kirázom a kisujjamból a kiváló eredményt...az nem számít. Akkor se vagyok alkalmas."
Igen, pontosan emiatt vagy alkalmatlan, mert azt hiszed, hogy a középsulis ötös feleletektől te az egyetemi szintű anyagot is úgy tudod, mint egy történelem professzor.
"Míg én ,az alkalmatlan azt gondolnám hogy esetleg, egy történelem szakra, legyen felvételi, ahol a történelem tudást kérdezik. Nem pedig, más oda nem tartozó dolgokat."
Attól, hogy most azt hiszed, hogy oda nem tartozó dolog, még nem jelenti, hogy tényleg az is.