Te mit változtatnál?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Ha sokan jelentkeznek egy szakra, akkor magasabb lesz a ponthatár. Ha helyette felvételiztetnek egy adott tárgyból, akkor azt hiszed, hogy könnyebben bekerülsz? Szerinted olyanok túrnak ki a szaftos kis történelem szakról, akik hülyék a törihez, viszont jobbak magyarból?
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Szóval, talán akkor mégse vagyok egy hülye kis fogyatékos idióta, aki nem való sehová. Egyébként gondolom ,te mindenbõl emelt szinten ötösre vizsgáztál ügye? Attól vagy ilyen nagyon okos.
Persze, azt még mindig nem értem miért igazságosabb az, ha magyarból (ami nem csak magyar hanem irodalom és nyelvtan tételek, amiknek az égvilágon semmi értelmük) is kell emelt szintûzni. Ez igazságosabb, mintha lenne egy felvételi, ahol mondjuk csak azt kérdeznék , ami arra a szakra kell.
Persze, az is mindegy, hogy ha megkérdezed magukat a tanárokat, azok többsége is ezen a véleményen van, de lehet az egyetemi tanárok is hülyék, akik nem is valók oda. Míg te igen. Tényleg, nem te vagy az oktatási ügyi miniszter? Azért véded itt a rendszert?
Meg persze az is rohadtul igazságos, hogy néhány évvel ezelõtt, mikor elindult az új rendszer sokkal könnyebb volt bejutni sok helyre. Tehát aki pár évvel korábban jelentkezett, annak könyebb dolga volt bejutni. Nos, ez is rohadtul igazságos.
Mint mondjuk az, hogy az nem számít, mennyire vagyok jó a szakom tantárgyából, oda nem vagyok való, de ilyen szociális-pedagógus meg ehhez hasonló marhaságokra , oda igen. Mit számít, hogy se a pedagógiához, se a szociológiához nem értek.
Persze, lehet hogy te olyan nagyon okos vagy, de igen. Én azt gondolom hogy igenis menne a dolog. Talán csak abból gondolom hogy a történelem tényleg megy. Nagyon rövid idõ alatt, gyorsan tanulom. Gond nélkül. Nem a középiskolás szintrõl beszélek!
De mivel csak közepesre sikerült a magyar, hût akkor egy nagy büdös lószart sem értek! Köszönöm szépen!
Hû de igazásgos rendszer!
Kösz, hogy ráébresztettél egy nagy rakás szart értek! Aki nem jó semmire! Tudod mit? Elmegyek szar pucolni. Talán ahhoz elég az én gyatra értelmi szintem is.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Szerintem is rengeteg világméretû, epikus elbaszás van jelen mostanság, de nem mondhatjuk, hogy ez nem így volt régen.
Az élet próbatétele - ha nem lenne igazságtalan, akkor nem lenne olyan nehéz elkerülni, hogy felülkerekedjen rajtad az emberi gyengeséged, és ezzel sok szart termelj magad köré 😄
A te eseted legalább valamilyen szinten jogos, mert az irodalom a humán beállítottságot teszteli.
Ha valaki egy tárgyból olyan hú de nagyon kiemelkedõ, akkor nem nagy kaland a többi tárgyból is összeszedni az ötöst. Matek és fizika volt a felvételi tárgyam, mégis ötösre érettségiztem töribõl és irodalomból úgy, hogy alig tanultam rá.
Ha nyelvtanból meg irodalomból olyan nevetséges mennyiségû anyagot nem vagy képes megtanulni ötösre, akkor mit gondolsz, egyetemen töribõl majd tudsz? Nagyon álomvilágban élsz.
"És emiatt nem vagyok alkalmas a történelem szakra? Az nem is érdekes, hogy a történelemhez értek, az nagyon megy, abból akármilyen szinten kirázom a kisujjamból a kiváló eredményt...az nem számít. Akkor se vagyok alkalmas."
Igen, pontosan emiatt vagy alkalmatlan, mert azt hiszed, hogy a középsulis ötös feleletektõl te az egyetemi szintû anyagot is úgy tudod, mint egy történelem professzor.
"Míg én ,az alkalmatlan azt gondolnám hogy esetleg, egy történelem szakra, legyen felvételi, ahol a történelem tudást kérdezik. Nem pedig, más oda nem tartozó dolgokat."
Attól, hogy most azt hiszed, hogy oda nem tartozó dolog, még nem jelenti, hogy tényleg az is.
Nem arról van szó, hogy egy éppen hogy kettes irodalom szinttel akarok bejutni, közép szinten simán lennék belõle négyes ötös, emeltem meg csak közepes. És emiatt nem illek oda.
Az meg, nem számít, hogy mennyit tudok a szak tantárgyából. Az nem számít, hogy abban tényleg jó vagyok.
De lehet, én vagyok akkor a nagy büdös lúzer, lehet más minden tantárgyból nevetve rázza ki az emelt szintû ötöst, és nem gond neki sehová se bejutni.
Mindegy, én a lúzer továbbra is azt gondolom, talán a a valódi tudást kéne megkövetelni, ami tényleg oda kell. Nem pedig mást.
Most komolyan, az kell, a történelem szakhoz, hogy olyan hülyeségrõl tudjak emelt szinten nagyon jól vizsgázni, mint mondjuk a nyelvtan tételek? Ez kell hozzá?
Nem nyelvész akarok lenni. Nem nyelvész szakra akarok menni. Ott kérdezzenek ilyesmit.
Bezzeg, valami mondvacsinált értelmetlen szakra, fele annyi ponttal középszinten szertett szarabb jegyekkel, be lehet jutni.
Nem igazságosabb lenne egy felvételi? Ahol azt kérdezik ami ahhoz a szakhoz kell, és csak az jut be, aki ért is hozzá?
Na igen....most így belegondolva, igazad van....
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Sajnos az iskolarendszerünk - mint azt sokan látjátok - nem a legjobb. Te tudod a törit, az irodalmat is közepes szinten és megszenvedsz. Pistuka tök hülye informatikából és bejut az egyetemre infóból.
De viszont a tudományágakhoz kel csatolni még egyet.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Csak azt fogd fel, hogy a világ azért szép, és azért teljes, mert kétpólusú. Az embernek nem csak lágy, nyugodt és könnyed oldala van, de van kemény, erõs és harcias oldala is. A kettõ között megteremthetõ a harmónia, de ha a világot egypólusúvá teszed, az emberek üressé válnak.
Vagy csak abba gondolj bele, hogy milyen szinten széppé teszi az erõszak puszta léte a biztonságot, vagy a gyûlölet puszta léte milyen erõssé teszi az összetartást, vagy a szeretetet. Vagy abba, hogy a harc az önkifejezésnek olyan tiszta formája, mint a tánc. Kétségkívül a harcban való ösztönös, gondolatok nélküli önkifejezés a mûvészet egyik legfontosabb ága.
A harciasabb erõ szükségessége alatt meg azt értem, hogy attól, hogy a tûzbe nem szabad beletenni a kezed, még kell tüzet gyújtanod, hogy télen ne fagyj meg.
Lehet, másnak nevetségesen egyszerû, ötös írni emelt szintûn magyarból, nekem nem az. Emelt szinten csak egy közepest tudok.
És emiatt nem vagyok alkalmas a történelem szakra? Az nem is érdekes, hogy a történelemhez értek, az nagyon megy, abból akármilyen szinten kirázom a kisujjamból a kiváló eredményt...az nem számít. Akkor se vagyok alkalmas.
És ez így rendben van?
Míg én ,az alkalmatlan azt gondolnám hogy esetleg, egy történelem szakra, legyen felvételi, ahol a történelem tudást kérdezik. Nem pedig, más oda nem tartozó dolgokat.
De lehet épp azért vagyok alkalmatlan, mert így gondolom.
Ha nem láttak még jobbat vagy szebbet a boltban kínált órából például, akkor miért lenne? Persze ehhez el kell telljen néhány generáció, amely már másképp látná a világot.
"A nagymellû csinos szõkéknek meg hivatalból mellkisebbítés és arcrondító mûtét járna, mert szebb az átlagnál? Vagy mégis hogy gondoltad ezt?"
Azt hittem ez elég nyílvánvaló, hogy vagyoni helyzetre értettem az egyenlõséget, s nem pedig a kinézetre. Dehát tévedtem.
Ez a kiegyenlítik egymást az erõviszonyok dolog, gondolom....
(mint a nyakláncomban a mágneses és a nem mágneses, úgy alkotnak csak egy egészet, máshogy nem jó, nem áll össze)
Akkor lenne egy külön bolygó, ahová azok mennének, akik a rosszat szeretik. Ott kiélvezhetnék magukat.
de én a tv-ben vért akarok látni, és agressziót :C
ne mindig csak azt nézzük, hogy milyen rossz az ember, mert igenis van jó oldala
a világ legnagyobb csodája az ember
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
izmusok, vallási és politikai nézetek miatt már a családok is szétszakadnak lassan
evolúció ide vagy oda, az ember igenis egy balfasz
várhatunk rá míg többtízezer év múlva esetleg az evolúció újabb fokára eljut az ember, de addigra a föld már csak egy kopár kõgolyó lesz, vagy rosszabb esetben összeroppan vagy egy bazi nagy meteor zúzza porrá
a világ legnagyobb rákfenéje maga az ember
Bazinga!
Ha felvételi lenne, elmennék az iskolába, felvételiztetnének, a felvételin azt kérdeznék ami arra a szakra kell, nem pedig más felesleges oda nem illó baromságot ez sikerülne, és fel is vettek.
Hát, ezt változtatnám meg. Meg úgy az oktatást az egészet. Mert rémes, hogy milyen szar.
Néhány más ember agya is renoválásra szorulna.....
mikor?
"hova?"
Megszünne teljesen.
"gondolom ezt földszüléssel oldanád meg"
hmm?
"nem lennének hírek mert azt mondtad csak békés dolog mehet a tv és mivel politika se lenne senkit nem érdekelnének már a titkok,egyáltalán ki biztosítana áramot ki lenne bemondó"
Mielõtt elindítanánk a természetfilmek sugárzását, az elõtt mindenrõl kiderülne az igazság. Ennyi. Utána nem lennének már hírek. Csak joguk van tudni az embereknek mindenrõl, amit eddig eltitkoltak. És mivel utána már nem lennének titkok és hazugságok, hanem békében élne mindenki, ezután már nem lenne szükség hírekre. Szerintem sok embert érdekelne az, hogy mi volt valójában eddig....amit nem árulnak el. Miért kell ahhoz politika, hogy a titkok napvilágot lássanak? Természetesen a bemondók segítõkész barátok lennének, akik szívesen válalnák ezt az örömteli feladatot. Biztos vannak páran....áramot pedig szintén barátok segítségével oldanánk meg. Lényeg az összefogás.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
"leszámítva a fajelméletet"...
a kommunizmus meg szimplán a felsõbb társadalmi rétegeket akarja eltüntetni/kiírtani, csak nem veszik észre, hogy proletár vezetõik ugyanúgy belecsöppennek a mézesbödönbe amibõl hülyék lennének kimászni-->ergo megvalósíthatatlan az egész elmélet, egy nagy körforgás lenne az egész
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
Sajnos van egy pár retardált ötlet is, de ez az sg... 😊
Qwerty4
I love to walk in the rain, because no one knows im crying

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Mert ez a mostani rendszer, egy nagy rakás szar.