• x3dgime
    Turdus, csak azt értsd meg, hogy a Mac és a MacOS egy "zárt" rendszer, gyakorlatilag csakis és kizárólag az Apple fejleszti még a drivereket is, viszonyleg kis számú hardverre. Mármint hogy nincs 68ezer féle hangkártya, hanem van mondjuk 10 féle és kész. másrészt a rendszer zártsága abban is megnyilvánul, hogy nem is lehet olyan mélységig állítgatni a rendszert, mint a Windows esetében (egy átlagos felhasználónak legalábbis). Nos, azért így még szép, hogy sikerül stabilra csinálni a rendszert! ;-)
    Az IBM-PC folyományai viszont nyílt rendszerűek, azaz gyakorlatilag bárki készíteht bármilyen hardvert és ahhoz drivert. A MS persze ad "követelményeket", de a Vista volt a legjobb példa rá, hogy a gyártók (még a nevesebbek is) sokszor nagy ívben leszarták. Persze azok a driverek nem is kapták meg a MS HQCL minősítést, de ezrével lettek telepítve, időzített bombákként működve. Ez azonban már nem a MS és nem a Windows hibája, ezt ugye belátod...
    Igazából nekem azért szimpatikusabb az IBM-PC és a Windows szemléletvilága, mert nyílt rendszer, azaz megadja nekem a szabad lehetőségeket, ha éppen berhelni akarok valamit benne. Persze, ennek vannak buktatói is, de ha én berhelek, akkor nem fogom a MS-t szidni, ha elbarmolom. ;-)