104
-
#63 A Microsoft ezt szeretné látni:
Windows XP 2002-2009 R.I.P
Windows Trojan 2009- -
#62 "A Windows 7 fekete képernyője után nyomoz a Microsoft"
Sokan nem látják, vagy nem akarják látni a fától az erdőt... mondhatnám most nagy cinikusan, hogy tessék: " ennyit a nagy behirdetett szuperbiztonságról és szuperstabilitásról , ez a Win7 ugyanolyan szar, mint az elődei" de én nem ezt teszem, én ehelyett azt mondom, hogy ez a Windows 7 (és a Viszta is) sokkal szarabb és gusztustalanabb mint az elődei voltak.
Lehet itt szépítgetni, pucolgatni, de ezek a tények. -
#61 A win7-ról se kell elhinni (vagyis vistáról), hiszen már többször tapasztaltam hogy pl a prioritásos i/o hazugság, ilyet nem tud(vagyis nem működik). ;) -
#60 ez nem az, hogy nagy ritkán egy pillanatra fekete lesz a képernyő, majd vissza jön azonnal vissza jön a kép? -
#59 a maximális fat32 fileméret 2040 megabyte, de hogy jön ez ide?? -
Polemius #58 Flang3r:
Persze. Meg a fat32 is kezeli a 4 gigás fájlokat. Elvileg.
Csak aztán ne próbáld ki. :D
(Te tényleg mindent elhiszel, ami a win xp dobozára vagy a szórólapra van írva?) -
#57 Ésakko én mire? még yo hogy van a gépen windows XP-is , eg Windows 7 is ha egyik kinyul, akkor mehet a másik -
#56 Találtam egy jó kis cikket amin röhögnöm kell...
címe : gyorsan terjed a Windows 7
idézetek a cikkből:
"...A Windows 7 globális piaci részesedése átlépte az 5 százalékos küszöböt..."
aha... az XP-é meg mindig 80% körüli... milyen érdekes... biztos azért van mert az annyira szar és elavult...
egy másik cikk amiben a relytéjes "black screen" okait fejtegetik, két júzer error között... de szerintem csak szimplán a monitort felejtették el bekapcsolni nyilván azért volt fekete a képernyőjük
amúgy pedig a korpa közé keveredett WinFOS 7-et még a disznók se fogják megenni, mert a végén még belebetexenek...
-
#55 miről beszélsz? Ezt az új fejlesztés faszságot majd akkor kell elhinni ha tényleg teljesen új lesz... (ami már nem windows lesz) Ez az új fejlesztés marhaság a lámáknak szól. Rohadtul winnt 3.11 az őse ennek is, ahogy az xp is az őse, vista is. Ha új fejlesztés lenne semmilyen eddigi program nem futna rajta. -
#54 de négy magot a gyakorlatban is láttam már hibátlanul és b*szott gyorsan működni... -
#53 a hiba sokkal régebbi eredetű... és régebben népbutításnak hívták... a hiba kizárólag a Viszta és Win7-ben fordul elő csak ilyen ócska , szar dumákkal próbálják meg besározni a gyárilag integrált trójaitól még mentes Windows XP-t...
milyen érdekes hogy én még a büdös életbe nem találkoztam vele XP-n, pedig már 8 éve találkoztam néhány érdekes hibajelenséggel. -
#52 a Windows XP 16 processzort (magot ha úgy tetszik) és 4 giga ramot tud kezelni akinek ez nem elég az menjen a lamer.hu vagy inkább a luser.hu fórumokra... -
MacropusRufus #51 namost azt kellen megmagyarázni ha a Win7 egy új fejlesztés és a Vista vonalát követi akkor ugyan ez a hiba miért található meg pl. az NT-ben vagy akár az XP-ben is.
"Állításuk szerint úgy tűnik, egy olyan problémáról van szó, mely már évek óta jelen van a Windowsokban, és a fekete képernyő feltűnhet a Windows 7-ben, a Vistában, az XP-ben, az NT-ben és a Windows 2000-ben is."
http://index.hu/tech/2009/12/02/rejtelyes_hiba_a_windowsokban/
ennyit az új fejlesztésekről. Ha igaz (és ennek igen nagy a valószínűsége) akkor már egy 13-14 éve ismert hibáról van szó, ami benne van az idén kiadott új op.ban is.
Na ezért nem kell annyira polirozni valamit mert könnyen visszaüthet a dolog.
(ez vonatkozik a linux/Mac táborra is, irom ezt úgy mint linux-ot és windows-t is használó) -
Polemius #50 Az inkompatibilitás az a Ms védjegye (lásd követhetetlen számú ntfs verzió, egymással nem kompatibilis wordök), de ez már így volt dos<->win3.1<->win95<->winxp viszonyokban is.
Lehet, hogy a jelenleg használt programjaid és hardwareid xp-vel együttműködnek, win7-tel meg nem mind. Ám ne felejtsd el, hogy azokat mind az xp-hez szerezted be.
De ha nem akarod kizárólag az évekkel ezelőtti programokat és vasakat használni, akkor kénytelen leszel váltani, mert az xp kevés lesz, hogy kihasználja az újabbakat.
Persze, sok mindenhez bőven elegendő (sokszor még sok is) a jelenlegi teljesítmény is (mint arra sokan rájöttek az intel atom procik eladásait elnézve). Akkor meg egyszerűen maradni kell a működő megoldásnál.
(Írom ezt úgy, hogy jelenleg az én gépemen is xp [meg linux] van. De amikor upgradelni fogom a vasat, bizony win 7 fog rákúszni. A linux mellé persze.) -
#49 az XP minden "elavultsága" ellenére még mindig klassziSOKKAL jobb mint az elített szar, nagy méretű, szándékosan szarra, inkompatibilisre és lassúra írt bughalmazok, amelyeknek fontosabb a lúzer megfigyelése, szivatása, a jogvédők jogainak a védelme , mint a felhasználó igénye. -
Polemius #48 A probléma az a win XP-vel, hogy rettentő elavult, ráadásul a 64 bites verzió olyan mint ha nem is lenne (támogatását tekintve).
Mondjuk a vista/win 7 is pár dologban le van maradva, amint megjelent. Hogy csak a filerendszert említsem példaként. -
#47 Vegyétek észre, hogy a Windows Viszta és a Windows 7 egy rakás szart nem ér... az XP pedig atomstabil ... és nem is lehet egy napon említeni ezekkel a szarokkal. Ez ilyen egyszerű. -
#46 "a leggyakoribb ok a kek halalra a hardver hiba, de okozhatja driver hiba is (egy altalanos vedelmi hiba ha egy driver-ben fordul elo, akkor kek halalt okoz)"
Az én tapasztalataim szerint 40% driver hiba, 40% rendszerhiba, 10% hw hiba... -
#45 "Mióta OSX-em van, teljesen megváltozott az életem..."
És nem volt nehéz bevallani a szüleidnek hogy meleg vagy? :D -
#44 Értem, csakhogy én a gma-t példaként említem, arra gondoltam, hogy a gépek bizonyos konfigurációja miatt léphetett föl ilyen probléma. -
#43 fail -
... vagy töltsön fel egyedi választott képet----> Talózás -
slickboy #41 Oké, kivettem pipát az automatikus újraindulás elől. De remélem nem kell mostanában meggyőződnöm, hogy tényleg működik-e... :) -
kvp #40 Ez nem valodi fekete halal, csak nem tolti be a default shell-t. Ugyanez tortenik windows xp-n es win98-on ha meghal az explorer.exe, ami desktop-ot es a start menu-t is mukodteti. Siman visszahozhato, ha elinditjuk az explorer.exe-t a task manager-bol. A vegleges megoldas, hogy ujraindulas utan is mukodjon pedig csak annyi, hogy ujra engedelyezni kell a program futtatasat a registry-ben. Azok viszont nem erinti, akik fat-re raktak az os-t mert ott nem el az acl rendszer, nem lehet letiltani semmit. (foleg az xp-s gepeknel van erre esely)
Par megjegyzes:
-windows-on a kek halal a kernel panic beceneve
-kek halalnal be lehet allitani, hogy magatol ujrainduljon vagy ne
-a leggyakoribb ok a kek halalra a hardver hiba, de okozhatja driver hiba is (egy altalanos vedelmi hiba ha egy driver-ben fordul elo, akkor kek halalt okoz)
-linux-on is van kernel panic, fekete kepernyovel
-es macos-x-en is, mivel az is csak egy unix (egyes nyomtato driver-ek szoktak elohozni)
-en mar lattam kernel hiba miatti kernel panic-ot, a ufs kernel driver write modban image-et mount-olva kepes volt produkalni ezt :-)
-a macos-x biztonsagarol es stabilitasarol csak annyit, hogy nemreg volt egy olyan bug, hogy ha valaki veletlenul beleptett guest-kent, majd a sajat user-evel, akkor tisztara torolte a gep az osszes elmentett adatat es beallitasat, azert a microsoft ilyet mar regen nem csinalt
-a macos-x es a linux hasznalhatosaga kozel egyforma, mind hardver tamogatas mind elerheto szoftverek, mind hackelesi igeny szempontjabol (aki a macos-x el boldog, az szinte barmelyik fizetos desktop linux-al is boldog lenne) -
x3dgime #39 Turdus, csak azt értsd meg, hogy a Mac és a MacOS egy "zárt" rendszer, gyakorlatilag csakis és kizárólag az Apple fejleszti még a drivereket is, viszonyleg kis számú hardverre. Mármint hogy nincs 68ezer féle hangkártya, hanem van mondjuk 10 féle és kész. másrészt a rendszer zártsága abban is megnyilvánul, hogy nem is lehet olyan mélységig állítgatni a rendszert, mint a Windows esetében (egy átlagos felhasználónak legalábbis). Nos, azért így még szép, hogy sikerül stabilra csinálni a rendszert! ;-)
Az IBM-PC folyományai viszont nyílt rendszerűek, azaz gyakorlatilag bárki készíteht bármilyen hardvert és ahhoz drivert. A MS persze ad "követelményeket", de a Vista volt a legjobb példa rá, hogy a gyártók (még a nevesebbek is) sokszor nagy ívben leszarták. Persze azok a driverek nem is kapták meg a MS HQCL minősítést, de ezrével lettek telepítve, időzített bombákként működve. Ez azonban már nem a MS és nem a Windows hibája, ezt ugye belátod...
Igazából nekem azért szimpatikusabb az IBM-PC és a Windows szemléletvilága, mert nyílt rendszer, azaz megadja nekem a szabad lehetőségeket, ha éppen berhelni akarok valamit benne. Persze, ennek vannak buktatói is, de ha én berhelek, akkor nem fogom a MS-t szidni, ha elbarmolom. ;-) -
#38 Ubuntu fikázóknak:
1: Ha hiba van, az nagyon ritkán általános, hanem egy bizonyos % konfigon jelenik meg, és igen hamar javítják, mert közvetlen a kapcsolat a fejlesztők és a felhasználók között (http://www.ubuntu.com/community/ReportProblem)
2: Az Ubuntut ki kéne próbálni huzamosabb ideig, mielőtt nekiáll valami bill gates jugend fikázni.
3: Az Ubuntu INGYENES OS, és alapból biztonságosabb, mint egy firewall + vírusírtóval terhelt winxp - vista - 7. -
x3dgime #37 slickboy: " Azt azért leprogramozhatták volna, hogy ne csak egy szemvillanásnyi ideig lássam kék képernyős hibaüzenetet és rögtön reboot, hanem kérjen egy billentyűleütést előtte, hogy legyen időm elolvasni is meg felfogni..."
Szerintem leprogrmozták, annyira, hogy állítható, hogy újrainduljon, vagy ne. ;-)
Sajátgép -> Tulajdonságok -> Speciális -> Indítás és helyreállítás -> automatikus újraindítás -
slickboy #36 Akkor pontosítok, sokkal szűkebb körű konfiguráció változatokra kellett optimalizálni. Nagyjából átfutottam, 4-5 féle processzor és kb ugyanennyi videókártya van most kínalatban az Apple konfigurációiban. Ha még hozzávesszük a régebbi konfigurációkat mondjuk 2-3 generációval korábbról, akkor is sokkal szűkebb körű a hardverlista. Beláthatod, hogy ha kevesebb hardverváltozatot kell támogatni, kevesebb driverprobléma léphet fel, erősen csökken hibalehetőségek száma. Gyárilag kevés drivert adnak hozzá, mert gyárilag kevés hardvert támogat. Most ne vegyük ide a nyomtatókat meg külső perifériákat. alaplapról, videókártyákról, ilyesmiről beszélünk. Az Apple miért nem adja ki OSX-et szabadon, bármely hardverre telepíthetően? Szerintem marketingmegfontoláson kívül pontosan tudja, hogy nem általa gyártott és a rendszeréhez passzított hardveren ugyanolyan bizonytalan lenne, mint esetleg egy Windows. Azért mert lelkes amatőrök/profik hegesztenek hozzá drivereket meg patcheket amivel felmászik és elindul egy mezei PC-n, nos az inkább őket dícséri, nem az Apple-t. Olvasgattam e téren fórumokat, rengeteg buherálással jár a dolog, és sokszor eléggé kétséges az eredmény. Ettől még nem rossz rendszer az OSX, csak ne fetisizáljuk. -
Polemius #35 Reb Tevye
"valaki mondjon már egy(!) olyan esetet, amikor a kernel panic az OS miatt következett be, és nem a hardver hibája miatt"
Én egyszer láttam. :)
Mindenféle konfig turkálás-állítgatás és kernel fordítás után (kb. háromnegyedéről legfeljebb tippelni tudtam mit csinálok :D) restart és kernel panic. Szóval létezik. ;)
Monjduk ezen kívül egyszer láttam kernel panicot az utóbbi kb. 15 évben, akkor hw hiba miatt. -
lapaleves #34 be lehet klikkolni a rendszer --> spec --> kékhalál tulajdonságai fülben, hogy újrainduljon-é.
az ubuntu is ugyanilyen fosnyadék néha, de legalább nem lopott. -
sh4d0w808 #33 Szerinted az OSX mi, ha nem PC-s OS? -
caprocorno #32 Bocsi, az előbb jaszkarinak akartam válaszolni már nem először toltam el a "válasz erre" linket, mégis újra el tudtam nézni -
caprocorno #31 Nincsmit, nagyon szívesen. Azért temme föl a linket rögtön a cikk olvasása után, mert nekem már bevált. De éppen az előbb olvastam az ottani vendégkönyvben, hogy már másnak is hasznos volt a kis patch, ma reggel a cikk olvasása után rendbe is kapta vele a gyereke gépét. Örülök, hogy segíthettem, ha már egy valakinek megoldódott a problémája, akkor is megérte. -
Reb Tevye #30 A kernel panicról meg ennyit: valaki mondjon már egy(!) olyan esetet, amikor a kernel panic az OS miatt következett be, és nem a hardver hibája miatt. Kb. 8 éve foglalkozom Linuxszal és belefutottam pár ilyen hibába. Minden esetben a hardver volt az oka. Még csak nem is a driverek! -
Turdus #29 Nem értem, ez miért fáj neked. Egyébként elárulom, hogy akkor is stabil marad, mert a driver kezelése úgy van megoldva, hogy ha el is hasal, nem rántja magával az egész rendszert, max az adott eszköz nem lesz elérhető (kivétel egy-két nagyon elemi driver, pl bill, meg sata, de azokkal nincs gond).
Nem azért lesz megbítható egy OS, mert kevés driver van rá... nemtom, ezt honnan vetted, de egetverő marhaság. És az sem igaz, hogy egyféle hardware-re van optimalizálva, nézd már végig legalább egyszer a kínálatot. Eleve onnan indít, hogy PPC-re és Intel-re is meg volt írva (ez most került ki belőle, eddig párhuzamosan kezelte), de Inteles Macekben is sokféle videókártya van pl. -
jaszkari #28 köszi a linket caprocorno -
slickboy #27 Faszom fog hackelgetni, pedig szeretném kipróbálni OSX-et. Apple hiába veri magát, mennyire megbízható meg stabil, ha annyiféle konfiguráción kellene megállnia helyét, mint a Windowsnak, lehet nem sikerülne. Gyakorlatilag 1féle hardverre kell optimalizálniuk, még jó hogy sikerült.
Fenti hibával még nem találkoztam. Kékhalállal már többször, kiderült memóriahiba volt. Azt azért leprogramozhatták volna, hogy ne csak egy szemvillanásnyi ideig lássam kék képernyős hibaüzenetet és rögtön reboot, hanem kérjen egy billentyűleütést előtte, hogy legyen időm elolvasni is meg felfogni... -
orkaman #26 windows 8 telepítése után:
Kérjük válasszon alapértelmezett böngészőt: IE, Firefox, Google, Opera .....stb.
Kérjük válasszon halálszínt: kék, fekete, rózsaszín, egyedi RGB kódot kérjük írja ide: #******
xD
-
RoadkilleR78 #25 sg1oneill nem azt írta, hogy mióta Mac-et használ, hanem azt, hogy mióta OSX-et. Amióta az apple váltott intelre, azóta az OSX-et egy sima mezei pc-re is fel lehet tenni. (persze nem teljesen legálisan, meg kell egy kis hackelgetés, de sztem a w7-se legálisan van meg a jelen lévők nagy százalékánál) Nekem sincs 600000-em egy Mac-re de mégis OSX-et használok. És nincs se kék, meg se fekete halál :-) -
x3dgime #24 Az utolsó bekezdés első mondatát ("A fekete halál a Windows 95 megjelenése óta, már a rendszer hivatalos bemutatóján is tapasztalt kékhalál beceneve.") inkább nem írtam volna bele, mert totális hozzá nem értésről és tájékozatlanságról ad tanúbizonyságot, ami - valljuk be - egy számtech újság esetében meglehetősen... khm... ciki...