• slickboy
    Akkor pontosítok, sokkal szűkebb körű konfiguráció változatokra kellett optimalizálni. Nagyjából átfutottam, 4-5 féle processzor és kb ugyanennyi videókártya van most kínalatban az Apple konfigurációiban. Ha még hozzávesszük a régebbi konfigurációkat mondjuk 2-3 generációval korábbról, akkor is sokkal szűkebb körű a hardverlista. Beláthatod, hogy ha kevesebb hardverváltozatot kell támogatni, kevesebb driverprobléma léphet fel, erősen csökken hibalehetőségek száma. Gyárilag kevés drivert adnak hozzá, mert gyárilag kevés hardvert támogat. Most ne vegyük ide a nyomtatókat meg külső perifériákat. alaplapról, videókártyákról, ilyesmiről beszélünk. Az Apple miért nem adja ki OSX-et szabadon, bármely hardverre telepíthetően? Szerintem marketingmegfontoláson kívül pontosan tudja, hogy nem általa gyártott és a rendszeréhez passzított hardveren ugyanolyan bizonytalan lenne, mint esetleg egy Windows. Azért mert lelkes amatőrök/profik hegesztenek hozzá drivereket meg patcheket amivel felmászik és elindul egy mezei PC-n, nos az inkább őket dícséri, nem az Apple-t. Olvasgattam e téren fórumokat, rengeteg buherálással jár a dolog, és sokszor eléggé kétséges az eredmény. Ettől még nem rossz rendszer az OSX, csak ne fetisizáljuk.