Különbségek, sztereotípiák, minden ami eszetekbe jut ;)
  • CamelX
    #42
    Holnap elolvasom amit linkeltél, ma már overload van :) amúgy a véleményem röviden, hogy a legtöbb esetben a nő igenis másképp közelít meg dolgokat. Vegyünk például a lentebb írt jobb-bal agyfélteke dominanciát, az emocionális megközelítési alapot, vagy Kuci06 által linkelt shopping modellt, még ha nem is ilyen sztereotipikusan vesszük, talán mégis van valami amitől a nők bonyodalmasabban több szálon futó gondolatokon keresztül jutnak el a probléma megoldásáig, ami persze esettől függően lehet jobb is és rosszabb is mint a leegyszerűsített célirányos gondolkodás.

    Az hogy pontosan hogyan gondolkodik a nő, na azt sosem fogom megtudni, valóban nem írhatja le 1 nő sem, pedig a tanárNŐ aki az előadást tartja (Férfi-női gondolkodás problematikája), ami miatt felhoztam ezt a topicot, meglepő gondolatokkal szokott előjönni még magáról a női viselkedésről is elég függetlenül. Pár hasonlatot írtam már #1 hozzászólásba, majd még írok ha előbbrehaladok a beadandómmal és beugrik valami :)

    Az meg hogy kiegészíti -e egymást a 2 gondolkodásmód... nos azt bátran állíthatom hogy egy párkapcsolattal 1 év után az ember már eléri azt a szintet, hogy felvesz ilyen-olyan szokást, pozitív-negatív tulajdonságokat egymástól... általában persze, én állítom h 2 és fél év alatt felvettem pár jó szokást a páromtól (megtanultam főzni, jobban odafigyelek a rendre... már ahhoz képest amilyen voltam :D, stb). Most hogy ebben, vagy hasonlókban a gondolkodásmód is közrejátszik -e azt nem tudom biztosra. A legértelműbb legelemibb dolog viszont már kisgyerek korban is a nemi különbségek, még akkor is ha ezek leszűkülnek idővel, de hány kislányt láttatok műanyag tankokkal és katonákkal játszani, ill. fordítva hány kisfiú játszott olyat hogy Ken vett 1 dögös rózsaszín sportkocsit Barbie-nak? :D