Különbségek, sztereotípiák, minden ami eszetekbe jut ;)
  • koryne
    #31
    Először nem tudtam eldönteni, hogy írjak-e ide, de ha már meg lettünk szólítva, üsse kavics :)
    Csak azt tudom mondani, hogy mindkét nem képviselői között akadnak olyanok, akik megfelelnek a sztereotípiáknak és olyanok is, akik nagyon nem. Nekem pl. eszembe nem jutna azon balhézni családom bármely férfitagjával, hogy nem hajtották le az ülőkét (nekem is van kezem...) vagy hogy épp sört iszik / meccset néz / játszik és épp nem rám figyel (nagylány vagyok, elfoglalom magam). De ismerek olyan lányokat / nőket, akiket ezek közül bármelyik ki tud borítani...

    Elég jól olvasok térképet, ahol meg már 1x voltam, oda tuti vissza is találok, vezetni viszont kifejezetten nem szeretek, ezt meghagyom inkább másoknak.

    Nem veszek baromságokat feleslegesen, ha valamire már nincs szükségem, eladom, hátha másnak pont az kell. Ezzel szemben ismerek olyan csajt, aki kizárólag azért akart gps-t "karira", mert látott egy rózsaszínt az egyik újságban (nincs kocsija)...
    Többnyire fiú barátaim vannak, a lányokkal nem mindig jövök ki jól :D

    Kicsit a másik oldalról is: a "minden férfi disznó" című bölcsességre nem találtam megdönthetetlen bizonyítékot (pedig ezt hányan mondják!). Az én férjem nem böfög / fingik lépten-nyomon, igaz a szennyest azt szét hagyja, de azt nem ritkán én is :) Ő jobban főz, mint én (suta vagyok, próbálok változtatni rajta :/).

    Karrirerizmushoz: 24 éves vagyok, jelenleg is tanulok, hogy később legyen valami jó melóm. Na nem mintha nem nevelnék otthon szívesebben gyereket, vagy büdös lenne a házimunka (ami szerintem egyáltalán nem lenézendő dolog, egyik nem részéről sem). Sőt, én lennék a legboldogabb, ha a férjem keresne annyit, hogy otthon én elvégezzem azt a munkát, ami a legfontosabb lenne.

    Az a könyv, amit alább linkelt salsoul, nekünk megvan. Leír nagyon sok sztereotípiát, de olvasás közben nekem sokszor volt olyan érzésem, hogy amit leír, az belemagyarázás... És mindkét félről véltem ilyet felfedezni. Szerintem a férfiak és a nők nem is különböznek annyira egymástól, csak venni kéne a fáradságot, hogy megismerjük az ellenkező nemet (ehh, deszép közhely, de azt tapasztaltam, hogy igaz...)