Különbségek, sztereotípiák, minden ami eszetekbe jut ;)
  • CamelX
    #15
    Erről volt egy tanulmány, amit ha valaki pszichológiát tanul annak kötelező... ha már a reál gondolkodást hoztad fel:
    Volt 2 terembe 1-1 csoport nő és mind a 2nek meg kellett csinálnia egy matematikai tételsort, azzal a különbséggel hogy az egyik terembe túlzottan kirívó szexisen nőiesen voltak öltözve, a másikban pedig szolídan, nadrágban, stb. Nem nehéz kitalálni melyik teremben lett magasan jobb az átlageredmény ;)
    Ebből idiótaság lenne arra következtetni, hogy a ruha okosít, NEM. Itt az a lényeg, ha a nők a sztereotípiák szerint viselkednek, akkor az agyuk is úgy fog viselkedni, ha pedig felülemelkednek ezeken a korlátozó gondolatokon, akkor ezeket leküzdhetik. Ez is egy jó téma, de a vásárlásos példa sokkal jobban tetszett, afféle praktikus ötletek kénének.

    Tudományosan példák mindenre vannak, a férfi agya valóban máshogy működik mint a nőé, mert más arányban használják a jobb és a bal agyféltekét. Ez közrejátszik a navigációban, a kreativitásban, és sok más dologban. És kivételek is vannak mindenhol, de ha már az átlag férfiről és az átlag nőről beszélünk, akkor az legyen is átlag, de ha cáfolni tudjátok akkor tegyétek!