• djhambi
    Minden, amit a robot tud, az matematikailag leírahtó. A matematika nem lép ki önmagából. Nem vezetheted le a Newtoni törvényeket, de a Newtoni törvényekből levezethető bármilyen a Földön ismert dinamikai makrojelenség. Ha matematikailag levezethető lenne, akkor Lorentz trnszformációval lenne levezetve, és nem kellett volna nagy sebességekre átírni.

Nem tudom ennél gyépésebben elmagyaráni neked.

A matematikában az indukció az, amit az emer kitalál (de benne van az ember, és a tudata is), a dedukció, mikor a sokismeretlenes egyenletrendszert levezeted, erre a gép is képes. Pl. a teljes indukcióban az ember látja be, hogy az első lépcsőfokról a másodikra léphetek. Az ember absztachál. Sok programot írtam már, de még egyszer sem tapasztaltam, hogy olyat szült volna, amit nem írtam bele. Néha szarul működött, mert volt benne hiba. Bármit, amit a programa írok, azt fogja teljesíteni. Nem hiszem, hogy úgy működne, hogy olyat tesz, amit nem írok bele. Márpedig azt nem tudom beleírni, amit matematikával nem írhatok le, vagyis az absztrakt gondolkodást.

A sértegetéseidet nem kommentelem, mert úgy érzem, kinőttem az óvodából.