• KillerBee
    "Azt mondod, kipróbálnád a teleportot, de fura mód akkor nem, ha megtöbbszöröznek."

Ilyet nem írtam és a mondatom nem is értelmezhető így. A mondat így szólt:

"Minden további nélkül, feltéve, hogy a másolás teljesen tudattalan állapotomban történik és így semmisítik meg az "eredeti" példányomat, amennyiben nem a többszörözés a cél, hanem az utazás."

Az "amennyiben..." mellékmondat nem a "Minden további nélkül" főmondatnak van alárendelve, hanem az azt követő két mellérendelt tagmondatnak, melyek mindegyike a főmondatnak van alárendelve. Vagyis HA NEM többszörözés a cél, akkor az eredetimet tudattalan állapotában semmisítsék meg. HA többszörözés a cél, akkor meg ugye fel sem merül a megsemmisítése.

"Ha a tudatod csak az anyag elrendezésében rejlő információ definiálja,"

Hol van az összefüggés a kettő között? Egyébként ilyet nem írtam. Amikor ui. csak az anyag elrendeződése definiálja a tudatomat, akkor a tudatom éppen inaktív. Amikor viszont aktív, akkor nem igaz az állításod, hiszen külső inputok nélkül nincs tudat, vagy legalábbis nem sokáig. A külső inputokat meg nem csak én határozom meg.

"miért zavar, hogy gyártanak belőled még egyet?"

Egy szóval sem írtam, hogy zavarna. Ám ha utazni akarok, akkor nem kell két példány magamból, hiszen ekkor az egyik példány nem utazik. Azt meg - legalábbis amíg csak egy van belőlem :) - én akarom eldönteni, legyen-e másolat.

"És miért kellene tudattalan legyél a teleportáció közben?"

Azt írtam, hogy a másolásnak és az eredeti megsemmisítésének kell tudattalan állapotomban történnie, "Hiszen ily módon nem kellene átélnem a halált." Pontosabban az azt megelőző félelmet és fájdalmat, mert magát a halált nem lehet átélni.

"Ad abszurdum, ha megtartják az eredeti példányod, ugyan miért kellene hirtelen a Marsra helyeződni az érzékszervi inputodnak?"

Ezt én is kérdezem tőled, mert ilyet nem írtam. Amúgy meg melyik énemre gondolsz itt?

"Nem sokkal logikusabb, hogy a földi példány szemével látsz tovább?"

Az általad itt használt egyes szám második személy melyik énemre vonatkozik?

Én általában igyekszem szabatosan fogalmazni. Elismerem, hogy ez nem mindig sikerül hibátlanul, másfelől azt is kétlem, hogy annyira pontatlan voltam, hogy szinte minden mondatomat félreértetted.