djhambi#123
"Ezek az emberek nem értenek semmi másból, csak az erőszakból."
Számomra ez megfoghatatlan mondat, igaz, hogy te a környezetedből adódóan több kontaktusod van velük, de ezzel a kijelentéssel akkor sem értek egyet. Ugyanis az erőszakra az egyetlen lehetséges lépés, amit ki fog váltani az erőszak. Nem tartom a Star Wars-t mondanivalóval rendelkező sci-fi-nek, de van egy jól hangzó, a filmben mindent megmagyarázó gondolatmenet, ami leírja a dolgot:
"A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet kínt és szenvedést."
A legaktuálisabb példa a mostani, mikor összeverekedtek a romák a kopaszokkal. Ugyanúgy félnek a Gárdától, mint mi tőlük. Elkezdtek szerveződni, hát, sok a háborús film, ahol a TV néző győz, az FPS játékok, nincs sorkatonaság, és senki se gondol bele, hogy mit jelent az háborút viselni. Állandó rettegés, élelemhiány, megerőszakolt szüzek, nehezedő nyomás, rémület, félelem, fojtogató kénszag, lőporfüst, élettelen tetem, nem is egy, de kettő, három, ahogy mész végig a romos utcán, egy síró kisgyermek visít anyja teteme mellett, nem ismeri az tat haza, könyörög a járókelőnek, hogy ébressze fel, aki némán áll, mert nem tud szólni. Nem mondhatja a gyermekne, hogy nem tudom... Robaj, mennydörgés, felnéznek, az ég tiszta, süvítő hang, ami a csonig hatol, remegő föld. Menni kéne el, de nincs hova... Hirtelen csönd, nagy fény, semmit se látsz, se hallasz, perzselő érzés a bőrödön, valami erő ellök a levegőbe, a fölre hullasz. üvegszilánkok a bőröd egséz felültén, melletted a kisgyerek rémült tekintete fagyott a pillanatba örökre: egy fémdarab áll ki a koponyájából. Felsőteste eltűnt. Koromekete bordái még felismerhetők.
Aki keménylegénynek érzi magát, hát "játsszon" az életével, de engem hagyjon ki belőle!