Ahoy#108
Nekem is van roma származású szomszédom barátom. SOHA eszembe se jutott hogy cigányok, mert az egyik ügyvéd,(a legrendesebb szomszédom) a másik pedig egy zseniális dobos srác. Véletlenül derült ki hogy roma származásúak, soha nem is gondoltam rá. Természetesen ők is elítélik a cigánybűnözést.
Ezek után őket magyar polgároknak, és hazafiknak tekintem, akik hozzátesznek a magyar közösséghez.
Viszont kétség kívül a börtönök nagyrésze cigánybünözőknek fenntartott hely, és a kisstílű bűnözés, utcai erőszak nagy részét cigányok követik el. Sajnos nem csak statisztika, hanem mindenki ezt tapasztalja. 90%-ban sajnos nekem is ez a tapasztalatom, akárhányszor beszéltem velük, valahányszor valami átverés/agresszió/lopás ürügyben kerültem velük kapcsolatba. Ezek utána az egyszerű emberektől nem várható el, hogy ne általánosítsanak faji alapon, és ne kollektív bűnözőként beszéljenek a cigányságról. Sokhelyütt falun pl állati szinten élnek, nem emberhez méltó módon.. Egyetlen alternatíva az életre, a lopás a segély.
Itt a példa, hogy egyszerűen képtelen lennék jó szívvel felvenni, egy koszos igénytelen cigányt pl a PC boltomba. Tanulatlanok, műveletlenek, igénytelenek és mégis munkát követelnek. Ha annyira ki akarnának emelkedni, vagy beilleszkedni, akkor végzettségükkel vagy tudásukkal igazolhatnák, hogy tisztességes emberek. Azonnal fel is venném őket dolgozni! Ahogy pl az indiaiak, rengeteg IT-s cégnél dolgoznak. Vagy a kínaiak, szorgalmasak mint a hangya, robotként dolgoznak. Érdekes nem attól zeng a média, hogy indiaiak, kínaiak, állandóan erőszakoskodnak, lopnak csalnak, gyilkolnak. Pl ezzel a két nációval soha semmmi gondom nem volt. Pedig aztán nekik is keményen végig kellett szenvedniük a beilleszkedés, és kirekesztést!
Ezek után igenis van alapja az általánosításnak. Sajnos.