Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
  • zord01
    Olvastam valahol, hogy manapság több ezerszer annyi anyag keletkezik, mint amennyit hosszú távon át tudnak menteni a történelem számára. Könnyen lehet, hogy néhány száz év múlva a történészek jobban fogják ismerni a dínók korát, mint a 21. századot. Álítólag, filmek, zenék, írások milliói fognak eltűnni, mert nem győzik őket 5-10 évente új adathordozóra átmenteni.
    Ez azért elég szomorú. Digitális sötét kor.

A hosszú távú adattárolás problémáját sem ártana megoldani. Mert ha tényleg nem oldódik meg, az a jövőben nagyon csúnya történelemhamisításokhoz vezethet. Akár szándékosan, akár véletlenül.

Amúgy ti nagy windows guruk vagytok, egy kérdés. Régen volt róla szó, hogy olyan fáljrendszere lesz a win-nek, hogy egy adott fájl neve mellé lehet keresőszavakat is fűzni. Ami nem fog megjelenni a fájlnévben, de ha rákeresek a kulcsszóra, a rendszer megtalálja.

Ez nekem nagyon sokat segítene, mert több ezer családi, és egyéb kép van már a vinyómon és néha nem tudom eldönteni, hogy most az adott képet dátum szerint archiváljam, vagy a búváros vagy a nyaralós képek közé tegyem. Az meg elég hülye fájnév lenne, hogy "2010_nyaralalás tengerpart_hajó_30méter_merülés_halak"
    Ebből nem tudjátok lesz valami?

Acer: hát a win régen a kékhalálról volt híres, mostanában ugyan stabil, de ez a regisztrys kialakítás még mindíg lehetővé teszi, hogy iszonyat szétbarmolódhasson a rendszer.
    Egy példa. Mass Effect (eredeti) fel, végigjátszik. Minden fain. Aztán felraktam egy progit, már nem emlékszem mit, utána a Mass Effect az istennek sem volt hajlandó 1024*768 nál naagyobb felbontásban leindulni.
    Progi letöröl, semmi. ME letöröl, újrarak semmi. Regisztry tisztítás, semmi. Végül egy újraghostolás lett a vége. Teszem hozzá win7 messze a legstabilabb win ami valaha volt, de még ezt is haza lehet bahni. Tudom, biztos az én hibám, de akkor is. Haverom McBookján 4 éve fut hibátlanul a rendszer, nem volt ujrainstall semmi.
    Én fél évente kénytelen vagyok, mert valami hiba előjön. Lehet most azt mondjátok, hogy meg lehetne oldani újrainstall nélkül is, és talán tényleg, csak néne hozzá egy Microsoftos szervízes vizsga. Annyira meg nem érdekel a dolog. Inkább format C. Mac sokkkkkkkkkkkkkal stabilabb ebből a szempontból.