Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
  • FGB
    #23
    Nem tudom mennyire, van értelme a 4 évenkénti új op. rendszereknek, de ha valaki belegondol milyen gyorsan fejlődik a számtek világ, akkor ez nem is olyan irreális. Az XP-t egyedül az tartja életben, hogy a VISTA-ra való átállás kész vagyon, és most ne a home user-re kell gondolni az a piac elenyésző részét képzi, lényegében jelentéktelen. A cégeknél van a nagy pénz, rajtuk múlik mennyire sikeres vagy sikertelen egy Op. rendszer. Mondok példát, ahol dolgozom ott van kb. 250-300 gép. Ezeken a gépeken anno W98 futott, mikor volt az első átállás XP-re, akkor nem kellett gépparkot cserélni, egyszerűen csak meg kellett venni a op.-ot. (gépeket akkor cserélnek, ha az végleg megadja magát, de többnyire csak a hibás alkatrész cserélik) az én itteni gépem egy 1Ghz Celleron 512Mb 32Mb TNT és 2003 nov. lett telepítve rá az XP, amire mi használjuk a cég saját programja vígan elfut rajta, erre nem is kell nagyobb teljesítményű gép, akárcsak a legtöbb cégnél.
    Egy esetleges VISTA-ra való átálláshoz ki kellene cserélni a jelenlegi géppark cirka 85-90%-át, ami nem kisösszeg egy ekkora gépparknál. Független attól, hogy egy cég megteheti e a géppark cserét vagy sem, csak gondoljátok végig 250 gép cseréje (ha csak 50e-el számolok gépenként) az 12,5 misi + op (20e) 5 misi. Azaz közel 18 misi na ezt nem vállalták be. Persze lehet vitatkozni, ezt nem egyszerre kell kifizetni, de akkor is ki kell fizetni 1-2 év alatt.
    A SEVEN előnye nem kell gépparkot cserélni, már most is az újra rakott gépekre W7 RC kerül. Így nagy esélye van a W7-nek az XP-vel szemben. Az meg hogy milyen lesz a W8, hát az majd kiderül az első RC-kből.