Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
Centralizálás. 
Tablet-en érthető. Azt már kevésbé értem desktop-on miért kell Metro; kivétel amit lentebb, hogy ugyanazt kapja egy Win8-as tablet/desktop júzer.
Meredek ötlet egy több generációt megélt és fejlesztett UI-t megváltoztatni. Ha vkinek nagyon kell a Metro, akkor tudja kiválasztani - de legyen opcionális desktop-on.
Átlag júzernek talán még el is hiszem, hogy elég a Metro mindkét platformon, akinek a net=facebook, és kb. ilyen szinten használja a PC-t is minden másra. Ill. egy új felhasználónak akár lehet a Metro az első felület amelyet megismer és mivel nem ismer más alternatívát, teljesen természetesen lesz számára a Metro. Ám akkor is szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy egy majdnem 3x éven át használt; polírozott UI-t csak úgy pikk-pakk le tudnak cserélni egy még jobbal. Ha erről szólna, akkor már megtették volna korábban is.
Most arról van szó, hogy jönnek a Win8-as tablet-ek és legyen egységes a felület. 1xerűen nem tudom elképzelni, hogy desktop-on a Metro UI ne legyen bukás. (ha csak a mögöttes fejlesztési időt; felhasználói vélemények idejét; ... értem)