Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
  • KranaZoli #1459
    Látatlanba írom, amit írok és egyben köszi a vélemény megosztást is!

Én egyszerűbb elgondolás miatt nem fogok váltani, ha ilyen marad desktop-on a Metro/Windows UI váltása. Értem Én, hogy szép és jó törekvés ha van vkinek egy Win8-as tablet-je és Win8-as desktop gépe, akkor alapértelmezetten ugyanaz az UI fogja fogadni független melyik eszközt veszi a kezébe, ül le elé.

Azonban ez a Metro UI nagyon új dolog. Az ablakos verzió már egy kiforrott technológia, felhasználói szokás(!). Persze az ember hozzászokik máshoz is ha érzi, hogy az valóban jobb minden téren.

A Metro UI tábla PC-n érthető, ott az ablakos felület lenne kínszenvedés. Desktop-on Én úgy Vélem maradni kellene a régi hagyományos ablakos UI-nál. Nem tudom hány embernek van problémája a Seven ablakkezelésével. Az már nagyon kényelmes, gyors, ... A Metro UI-t nem szabadna erőltetni desktop-os oldalon. Nem értem miért nem teszik választható opcióvá. (preview verziókban talán még elmegy, hogy csak 1x; 2x kell kattintani ehhez, de napi használat mellett már frusztráló lesz) Ez így desktop-on egy skizofrén élmény is lehet akár.

Ami viszont a 8-as mellett szól, amennyire jól értesült vagyok, hogy változtatni fognak azon, hogy a V-Sync-et nem engedi a rendszer felülbírálni a jelenlegi 7-esben lévő WDDM-hez viszonyítva. Ez pedig ismervén, hogy a V-Sync miatt mennyi játék szenvedett ilyen-olyan problémákkal (tearing; mikrolag; ...) áldásos lehet. Persze ehhez szükséges, hogy a játékprogramok ezt ki is használják, ill. amit írtam igaz is legyen. :)