E-Book readers. Milyet érdemes, melyek elérhetők hazánkban vagy környékén?
 • öregharcsa
  #78
  Az ára nem azért ment fel...

  a 79$-os kindle nekünk akik nem amcsiban vannak alap áron 109$(mivel reklámmentes) erre jön a szállítási költség ill az áfa amit eddig nem kellett fizetnünk, így lesz a végösszeg 160$ körül.

  Garancia: felveszed a kapcsolatot velük, kiküldöd(állják a postaköltséget-visszautalják a számládra) majd visszaküldenek egy új készüléket. a lényeg telefonos egyeztetés kell, kevés a levelezés.

  PDF - A5-A6-os, vagy pontosan képernyőre szabottat(9cmx12cm) érdemes nézegetni a 6"-os képernyővel rendelkező készülékeknél.
  Vannak olyan készülékek amelyekben jobban működik az újratördelés(igen kevés) ott használható az A4-es formátum, bár szerintem igen ritka amelyik jól jeleníti meg.
  Ha jól emléxem a koobe tudja.
  A kindle meg képként kezeli a pdf formátumot, középről tájol ezért ha pl egy A6-os pdf "nem jól"(nem akkora hiba) van elkészítve, a fejezetvégnél, ha az nem teljes oldal, akkor középen és nagyítva jeleníti azt meg. Viszont ha kindle olvasóra készít az ember PDF-et az minden más olvasón jól fog megjelenni.

  Beállítások már akit érdekel:
  A6-os méret(10,4x14,8cm) vagy mint írtam képernyőméret(9x12)
  Normal Betűméret: 14pt (betűtípus mind1, csak ágyazd be a betűtípust hogy másnak is úgy nézzen ki mint nálad - de érdemes a jól olvasható betűtípusokat választani)
  Margók 0 mindenhol
  A dokumentum körül egy halványszürke majdnem fehér keret 0,25pt (ez a "kép" tájolás miatt van)
  vagy másik módszer: élőfej/élőláb használata + oldalszámozás - oldalanként eltérően - értsd: jobb felső sarokban: élőfej bal alsó sarokban: élőláb, és köv oldalon ez fordítva(kindle kép tájolás miatt ... ezeket tetszőleges behúzással készíteni(pl:0,4cm) halványszürkén(ne látszódjon annyira mint a rendes szöveg), 8-10pt nagyságban.

  Ha tartalomjegyzéket akarsz neki
  Címsor 1-2 használatos
  Pl
  címsor 1 - könyv címe/v szerző
  címsor 2 - fejezetcímek
  ezek méretezése ízlés szerint.