-
Előre szólok a singlet nem nagyon játszok gépen semmivel se (ezt is 10 perc alatt meguntam), úgyhogy a multijáról néhány szót. Ez a játék átlag játékosoknak készült, akik nem játszanak multiplayert, vagy ha igen akkor többnyire egyedül teszik azt. Ez a legnagyobb szívfájdalmam, úgyanis 2003 óta klánban Call of Dutyzom. Sosem figyeltek oda a multiplayerre és szerintem ideje lenne elkezdeni. Amit ehhez összehoztak az szánalmas és egyben nevetséges.
Az okok:
1. Nincs console (az egerem érzékenységét egy csúszkán kell beállítanom, ahelyett, hogy beírnám, hogy /sensitivity 2.25 . Mivel nem tudom beírni nem tudom pontosan beállítani az egeret, tehát hiába dugom rá a Razert, kitörölhetem vele)
2. Nincs lean. Ez no comment
3. Nem látni a pinget, cask négy rohadt vonalat, ami azért is idegesítő mert 3 vonalnál is laggolok.
4. Nem lehet szervert választani. Ez most komoly 2009-ben? Rákattintok a játékmódra és össze vissza bedobál?!?
5. Nem lehet demót rögzíteni a játékról az egyes pontból kifolyólag.
6. Nem láttam anti cheat szoftvert...
7. Az első 6 pont önmagában kizárja azt, hogy valaha is klánozni lehessen ezzel az amúgy is lebutított fps-el.
8. Igen lebutított és azért mert semmi skill nem kell hozzá. A fegyverek nem rántanak a radaron látszik minden, sorolhatnám reggelig, de szerintem felesleges. Annyi segítséget kap már minden játékos, hogy az esélyek többé kevésbé kiegyenlítődnek multiplayerben. Ez azért jó mert így senki sem unja meg és rengeteget eladnak belőle. Azért rossz mert az olyan játékosoknak mint én, nem adatik meg a lehetőség, hogy összemérjék tudásukat másokkal. Nekem marad továbbra is a CoD1 a legjobb klánnal játszható multiplayer fps, ahol még figyelni kell arra mikor hova lépsz, milyen hangosan teszed azt, meggyire ránt a fegyver, hányadik másodpercben dobod el a gránátot és ezt is sorolhatnám reggelig, de a legfontosabb, hogy tudni kell benne célozni! Igen el kell találni rendesen az ellenfelet ahhoz hogy kimúljon. Nem elég nozoomba körülbelülre odarotálni, mert abba nem egyhamar nyeklik meg. Az élet nem töltődik vissza attól hogy ülsz valahol fél percet (ezt cod2 óta nem értem...), így nem tudsz kirohanni fél perc múlva egyenlő esélyekkel azzal szemben aki már téged eltalált (tehát előnyben kéne hogy legyen).
Összegezve ez az unatkozó átlag embernek 10/10 kell, hogy legyen. A hardcore gamerek meg lőjék fejbe magukat, mert nekik nem készít már senki semmit. (Bár annak idején szerintem az én fajtám tette népszerűvé ezt a játékot, de ez már le van sz*rva a készítők részéről). Ez a játék klánozás szintjén totális csőd, ahogy a cod4 is az (8. pontban ecseteltem többnyire miért). CodUO óta az összes cod nullskilles játék ami az átlagembernek jó, a fajtámnak rossz. Így jártunk :)
Mielőtt valami nagyokos belémkötne, hogy mit ugatok úgyis warezolok (mert ilyen mindíg van) Cod1, CodUO, Cod2, Cod4 itt csücsül a polcon, Cod5 és Cod6 nem üti meg a szintet /utólag rájöttem, hogy cod4 sem de akkor már mind1 volt :D/
Itt ragadnám meg az alkalmat és válaszolnék a még fel nem tett, akkor miért adtak el cod4-ből is annyit amennyit kérdésre. Egyrészt 8. pont másrészt, mert abban mindenki tud embert lőni bármiféle tudás nélkül. Amúgy meg is lehet nézni a színvonalat, minden 2. játékos csaló. Ez van akkor ha egy játék a 12-15 éves korosztályban a legnépszerűbb... Ez azért lehetséges, mert nem kell hozzá gondolkodni. Úgy érzem nincs más hátra mint áttérnem a B tervre, amit Battlefieldnek hívnak :) . Bocs, hogy ilyen sokat írtam, de legalább van mit olvasgatni :)