Fantasztikus dolognak tartom az efféle "próbálkozásokat" és nagyon tisztelem a matematikát. Mi több, teljességgel bizonyos ,hogy működik és nagyonsokminden leírható vele és érzésem szerint (ami nem jelent semmit) minden jelenleg általunk létezőnek ismert dolog (anyag, energia, erőhatás stb) mind-mind a "fraktálmatematikából" épül fel.
De kérdem én - és tudom elvont lesz - : hogyan magyarázod meg a halnak, hogy milyen levegőn élni és milyen sétálni amikor viszonyítási alapja sincs hiszen ő más közeghez van szokva és viszont mi is.
Még egyszerűbben: egy olyan eszköz segítségével állapítunk meg dolgokat a CSAK A MI ÁLTALUNK FELFOGOTT VILÁGBÓL egy MI ÁLTALUNK KITALÁLT RENDSZERBEN, AMI PONTOSAN EMIATT NEM LEHET TELJES és FOGALMUNK SINCS A VALÓSÁGRÓL, de következetesen BEKORLÁTOZZUK AZT A "SZINTÜNKRE".
Hiszen a LOGIKUS is csak egy szó amit egy közös "tapasztalás" címkéjeként használunk, de ehhez előbb megtanítjuk egymást felismerni a természetben - amúgy, mint minden más se, NEM LÉTEZIK.
Természetes hogy írunk, természetes hogy látunk, olvasunk beszélünk, érzünk stb. de vegyük már észre hogy ez sem AZ.
Azt hiszem a fraktálok valami módon erre világítanak rá: esélyünk nincs megérteni mi az, hiszen mi is valami úton-módon ebből állunk és végtelenek vagyunk magunkban és mégsem.
Sajnos kicsikorán elrontják a gondolkodásunkat azzal, hogy aszongyák: a végtelen egy fektetett nyolcas amit nem tucc elképzelni mer nincsen vége - én meg azt mondanám hogy fogadjátok el hogy ez egy komplett állapot (aminek ez a cimkéje) de ebből áll minden, és nem a számszerű mennyisége/nagysága a fontos hanem a léte.
Mielőtt többeknél kivágnám a biztosítékot, kérem hogy számoljon el tízig, vagy vegyen mély levegőt és próbáljon meg elvonatkoztatni és a leírtakból csak a "PROCESSZ-t" meglátni.