• Griphons
    Hagyományos parasztvakítás és agyleépítés. A mondanivalója: "Ne foglalkozz a miértekkel, és a belső rendszerfelépítéssel, használj előre kreállt modulokat és struktúrákat, a saját moduljaidat is integráld a mieinkbe - ezzel is minket gazdagíts, és hülyülj el szép lassan!"
    Ez a mentalitás figyelhető meg kis hazánkban mindenben sajnos. "Vegyél zacskós levest!, Instant kávét, instant teát". Köszönöm, de én inkább a saját utamon járok, aminek minden kavicsát ismerem, mert én építettem.
    Nyilván ez magánvélemény, mindenki azzal dolgozik, amivel akar. Attól még én nem fogom webfejlesztőnek hívni azt, aki kész modulokból összelegózik egy weboldalt, és még pofátlanul rá is írja a nevét, hogy ő csinálta. Hát nem ő csinálta. Csak annyi előnye van a megrendelővel szemben, hogy 2-3 hét alatt beleásta magát a drupalba/joomlába/máshasonlóba. Az igazi fejlesztő nem a drupalt/joomlat/máshasonlót tanulta meg kezelni, hanem a htmlt, xmlt, phpt, csst, js, perl, neadjisten a c++, basic, pascal vagy egyéb programnyelvekben tanulta meg a struktúraépítés alapjait.
    Főzni is mindenki tud, mégsem mindenki chef.