• dronkZero
    #26
    "De most kérdem én, volna bármilyen különbség játékmenet szempontjából, ha a CoD kisebb pályáit elkészítenéd a BF editorával?"

    Nem, akkor nem sok különbség lenne. Szerencsére nincs így, még a kis pályák is nagyobbak(vagy lehet, hogy kb ugyanakkorák), mint a CoD-é.

    "Lehet, hogy frappáns megállapításnak hangzik, de lényegi különbség egyébként amúgysincs... "

    De, van. :P
    Nem mindegy, hogy egy átlag tűzharc milyen távról megy, nem mindegy, hogy hány embert képes kezelni, és hogy azok elférnek-e a pályán, vagy spawnrape-be fullad a dolog. Nemcsak a célzás gyorsasága számít, sőt legtöbbször nem az, hanem a pontosság, és a fegyver hatékony kezelése. Van egyes lövés mód a fegyveren, és sokszor kell is. CoDban hányszor kell pötyögtetni 150 méterre?
    De emellett meg a városi pályákon meg a frontvonalban képes akkora zúzás kialakulni (sőt, akár háromszor akkora is), mint a CoDban, nem mondhatod rá, hogy a játékmenet lassú. (Vagy mondhatod, de igazad nem lesz. Gyere be egy 64-es Karkandra...)

    Meg a járművekről szeretsz elfelejtkezni. Összehasonlíthatatlanul nagyobb taktikai mélységet ad a dolognak. Kedvencem a tankra koncentráló, az elől a fedezékek mögött bujkáló genyók lekéselése. De a helikopter elől a fák takarásában nyomulni is fílinges. Vagy csak felmenni helikopterrel magasra, és ejtőernyővel megtámadni a főbézt.

    Nemtom játszottál-e 64 pléjeres BF-ben, na annak van háború fílingje. Repülők dogfightolnak, bombáznak, helik csíkozzák a rakétáikkal az eget, páncélozott csapatszállítók, tankok lövik egymást, dzsipek húznak el melletted, és közben még harcol annyi gyalogos, mint CoDban _összesen_.

    CoD meg egy nagy tímdetmeccs, maréknyi gyalogos gyaszatolja egymást. Egyszerűen _sokkal_ kevesebb a lehetőség benne.

    "Pedig nem szar, egyszerűen csak nem arra való, amire te akarod használni (már ha tudod egyáltalán, hogy mit akarsz, és tényleg nem csak fikázni akarod...). "

    Nos ezaz, hogy amire való, az kurvára nem jön be.

    Persze, jól megírt játékban nincs ilyen, csak a technológia bemutatására említettem, hogy véges méretű a pálya.